Ingilizce bir soru cevap grubunda moderatörlük yapmışliğım var. 178k üye vardı ve günde binlerce post atılıyordu. Tabi ben bu kadar vakit ayırmadigim icin yolumuz kısa sürede ayrilmak zorunda kaldı. Bu sadece ingilizce degıl, pek çok dilde facebookta çok büyük bir kitle mevcut. Yabancı facebook gruplarıyla alakalı bir fikir uzerine kurulmus projemiz mevcuttu, bu nedenle bu konuda biraz tecrübem var diyebilirim. İstatistiklere görede açık ara facebook hala dünyanın en aktif sosyal medyası. Bahsettiğim eski bir zaman değil, en fazla 4 ay önce. Her neyse konu zaten facebook değil.
Tiktok aynı şekilde yükseliş gösteremez diye düşünüyorum. Belirli bir kitleye ve belirli bir amaca hitap ediyor (bence). Youtube' un yakın gelecekte yok olması çok zor. Zaten ilginç bir bilgi verecek olursam, globale bakınca dünyada popüler olan uygulamalar tr de az kullanilirken, diğerlerine nazaran daha az popüler olanlar tr de daha çok kullanılıyor. Tr şartlarında youtube'a pek bir alternatif bile göremiyorum açıkçası.
Youtube bitiyor mu?
33
●1.035
- 15-07-2021, 03:02:07Üyeliği durdurulduEvet hocam youtube biter ama belki 50 sene sonra anca
- 15-07-2021, 03:08:23Şu yorumun anlını öpesim geldi..oguzhanx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocamın dediği gibi bizim bilmediğimiz değil de kullanmadığımız facebook , reddit , vk gibi amacı farklı bir kitleye fikir görsel yada içerik sunmak ; sunarken sohbet ws etmek..
Ama tiktok ; benim gözümde çöp bir app.
Edit yaparak , akım denilen viral videoları uyarlayarak içerik üretilmez.
Üretilse bile balon gibi yükseldiği gibi bir de bunun bitiş dönemi başlar..
İster yakışıklı ol ister çirkin istersen kilolu istersen zayıf..
Cinsel açlığın Afrikası olduğu sürece Türkiye , orasını burasını açanlar daha çok primden kazanır.. - 15-07-2021, 04:33:16tiktokçularda çok var gibi hissediyorum ben 2 milyonlarca takipçisi olan hesapların canlı yayınında gidiyorum izleyen 100-200 ve zaten canlı yayınlarında bişey yapan yok herkes takipçilerinden para koparma peşinde bi canlı yayında 10 dk durun en az 100-200 kere şunu atın bunu atın duyarsınız

youtube ise televizyon olma yolunda gidiyor herkes tv den bıktığı için internetten video izler oldu ama youtube trendlerde vs hep müzik klipleri, fragmanlar, dizi bölümleri vb. bulunduğunuz şartlarda youtube a rakip yok ama ileride neler olur bilinmez. - 15-07-2021, 13:12:17Hocam paylaştığınız tabloya göre Tiktok düşüşte değil baya yükselişte.PixelDev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Apr 20 dediği Nisan 2020, Dec 20 dediği Aralık 2020 ve Tiktok global, USA ve TR'de neredeyse gelirini ikiye katlamış durumda gözüküyor. - 15-07-2021, 13:22:28Konu içi: hayır.
Konu dışı: php, youtube veya x bitmiş, bitiyor, bitti mi gibi yazılar görünce aklıma gelen tek şeyin linkini alta bırakıyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=0Y46QbR-G24 - 15-07-2021, 13:24:06YouTube'u video paylaşım sitesi olarak görüyorsanız, evet belki ilgiyi TikTok'dan dolayı az da olsa kaybetmiş olabilir.
YouTube artık bir arama motoru. Birçok arama da YouTube videoları ilk sayfada çıkıyor.
Blogda yazı yazdıktan sonra videolu olarak YouTube'da atıyorum.
İçeriğim ilk sayfada ise +1 tıklanabilir sıra işgali yapmış oluyorum.
İçeriğim ilk sayfada değilse de YouTube videosu ile ilk sayfaya adım atmış oluyorum.
YouTube, SEO açısından değerini zamanla arttırmaya devam edecek, burada yer edinen kişiler başarıya ulaşacak, yer edinmeyen kişiler ise Google'ın yaptığı her güncellemede biraz daha geriye gidecek.
YouTube marka oluşturmak açısından bile önemli, çektiğim videolar çok fazla izlenmiyor ama 5-6 tane potansiyel müşteriye şimdiden ulaştım diyebilirim.


