Ingilizce bir soru cevap grubunda moderatörlük yapmışliğım var. 178k üye vardı ve günde binlerce post atılıyordu. Tabi ben bu kadar vakit ayırmadigim icin yolumuz kısa sürede ayrilmak zorunda kaldı. Bu sadece ingilizce degıl, pek çok dilde facebookta çok büyük bir kitle mevcut. Yabancı facebook gruplarıyla alakalı bir fikir uzerine kurulmus projemiz mevcuttu, bu nedenle bu konuda biraz tecrübem var diyebilirim. İstatistiklere görede açık ara facebook hala dünyanın en aktif sosyal medyası. Bahsettiğim eski bir zaman değil, en fazla 4 ay önce. Her neyse konu zaten facebook değil.
Tiktok aynı şekilde yükseliş gösteremez diye düşünüyorum. Belirli bir kitleye ve belirli bir amaca hitap ediyor (bence). Youtube' un yakın gelecekte yok olması çok zor. Zaten ilginç bir bilgi verecek olursam, globale bakınca dünyada popüler olan uygulamalar tr de az kullanilirken, diğerlerine nazaran daha az popüler olanlar tr de daha çok kullanılıyor. Tr şartlarında youtube'a pek bir alternatif bile göremiyorum açıkçası.