• 12-12-2021, 05:14:02
    #1
    Evet arkadaşlar herkese merhaba,
    Uzun bir aradan sonra yeniden video atma isteği içimde doğmuş olup yeni videolar yükleme cesaretini kendimde buldum. Her hafta 2 video yükleyerek yaklaşık 10 ayda 80 video yükledim ve verdiğim çabanın yerine ulaşamadığını görünce de birazcık yıldım. Çünkü YouTube algoritmasında öne çıkmak küçük ve yeni kurulan kanallar için çok ama çok zor. Bunun için gerek forumda gerek YouTube ortamında birçok kişiye ulaşmaya çalıştım fakat özellikle YouTube ortamında içerik üreten arkadaşların geri dönüşleri neredeyse olmadı, olanların da vakti olmadığı için başından savdı. SEO konusunda birçok kişiyle konuştum ama onlarda haklı olarak işleri gereği ücret talep ettiler. Tüm bu ortamlardan bir müddet uzaklaşıp algoritmaya yenildim. ( Sanırım bu robotlar bizi yenecekler ) Şimdi ise yeniden bir video hazırlama ve "acaba bu sefer olur mu?" hevesiyle hazırlık yaptım. Bu kısa serzeniş ve içimi döktükten sonra asıl sizlere danışmak istediğim konuya değinmek istiyorum.

    Sürekli olarak SEO konusunda herkes bir şeyler söylüyor, çeşitli kanallar ya da makaleler farklı yönlendiriyor. Biz (küçük kanallar) burada hepsinden biraz biraz ortaya karışık yapmaya ya da hepsini ayrı ayrı uygulamaya çalışıp çuvallıyoruz. Şimdi ise nereden ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Kendimce amatör imkanlarla hikaye&şiir tarzında videolar hazırlıyorum. Sizce kanal konseptine uygun ne gibi bir taktik uygulamalıyım? İyi veya kötü kanal hakkında genel görüşünüzü ve yeni video yüklerken nereden başlayıp nereye odaklanmam gerektiğini sizlere soruyorum. Konu hakkında yardım etmek isteyen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum. Kanal linkini ve 4 ay önce paylaştığım son videoyu aşağıya ekleyeceğim.

    Ayrıca cevaplarını merak ettiğim birkaç hususta da fikir belirtirseniz sevinirim.
    -Kapak fotoğraflarını kendim yapıyorum. Birkaç kişi kapak fotoğraflarını estetik bulmadı. Sizce daha estetik ne yapılabilir?
    -Araştırma konularını ve açıklama kısmını kendim hazırlıyorum. Metin hazırlama konusunda ne gibi eksikler giderilebilir?
    -Kayıt, düzenleme ve edit konusunda da kendim çabalıyorum. ( Ev ortamında ne kadar olabiliyorsa o kadar oluyor maalesef kayıtlar) Kayıtlar kötü olabilir ama hatayı minimize etmek için ne gibi bir yol izlemeliyim? Editleri nasıl geliştirebilirim?
    -Reklam konusunda yardım almıyorum; forumda 1-2 defa paylaşım yaptım onun dışında sosyal medya platformlarında paylaşımlar yapıyordum. Özellikle sosyal medya konusunda forum dışında önerebileceğiniz bir yer var mı?

    Daha yakından incelemek ve yorum yapmak isteyen arkadaşlara kanal istatistiklerini özelden yollayabilirim.

    Kanal Linki | 199dört YouTube Kanalı


    Son Yüklenen Video | Barbaros Hayrettin Paşa Kimdir?
  • 12-12-2021, 07:02:27
    #2
    Merhaba youtube artık tekel yeni alternatifler oluşmadıkca durum bu malesef.
  • 12-12-2021, 12:50:39
    #3
    Üyeliği durduruldu
    Emeğinize sağlık çok güzel olmuş.
  • 17-12-2021, 17:20:43
    #4
    Artık her kategorinin tekelleri var. O tekeller varken insanlar diğer yerlere pek gitmiyor. Ciddi bir yükseliş için, ciddi bir maddi kaynak ve çok uç konular lazım. O imkan da herkeste yok. O sebeple tek çare kaliteli içeriği, yılmadan yapabilmek.
  • 17-12-2021, 21:28:59
    #5
    Nephiliman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Artık her kategorinin tekelleri var. O tekeller varken insanlar diğer yerlere pek gitmiyor. Ciddi bir yükseliş için, ciddi bir maddi kaynak ve çok uç konular lazım. O imkan da herkeste yok. O sebeple tek çare kaliteli içeriği, yılmadan yapabilmek.
    Spekülasyona sebep olacak, merak uyandıracak ve aynı zamanda tabiri caizse bir tarafa ucu sert bir şekilde dokunacak şekilde olan içerikler çok hype alıyor. Reklamın iyisi kötüsü olmaz diyebiliriz ama bu da başka sorunlar ortaya çıkarıyor maalesef.
  • 19-12-2021, 01:33:59
    #6
    Hocam yüreğinize sağlık. Videonuzu izledim ve gayet başarılı. Ancak seçtiniz alanın zor olduğunu düşünüyorum. DFT tarih ve Yusuf Kayaalp gibi önemli kanallar burada başı çekiyor. Bu gibi kanallara rakip olmak için ben tüm YouTube videoları için ortak bir önermem var. O da şu; kesinlikle videonuzda kendi yüzünüzü göstermelisiniz. İkinci önerim ise, Yusuf Kablo videolarına ve Oğuzhan Uğur videolarına bir bakınız. Oradaki akıcılığı yakalamanız lazım. 1.25x ile izledim videonuzu tam olarak oldu diyebilirim o zaman. Tonlamalar, seslerdeki iniş çıkış ve heyecanları az daha yansıtmanız gerekli. Sabır ile video atmaya devam etmenizi öneririm.
  • 19-12-2021, 02:28:33
    #7
    garajdakivosvos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam yüreğinize sağlık. Videonuzu izledim ve gayet başarılı. Ancak seçtiniz alanın zor olduğunu düşünüyorum. DFT tarih ve Yusuf Kayaalp gibi önemli kanallar burada başı çekiyor. Bu gibi kanallara rakip olmak için ben tüm YouTube videoları için ortak bir önermem var. O da şu; kesinlikle videonuzda kendi yüzünüzü göstermelisiniz. İkinci önerim ise, Yusuf Kablo videolarına ve Oğuzhan Uğur videolarına bir bakınız. Oradaki akıcılığı yakalamanız lazım. 1.25x ile izledim videonuzu tam olarak oldu diyebilirim o zaman. Tonlamalar, seslerdeki iniş çıkış ve heyecanları az daha yansıtmanız gerekli. Sabır ile video atmaya devam etmenizi öneririm.
    Hocam güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Dediğiniz yöntemi mutlaka deneyeceğim. Aralardaki nefesleri "es"leri temizleyip akıcı bir şekilde sunuyorlar. Fakat bunda da ben açıkçası hikayeyi açıklayıcı bir şekilde anlattığımı düşünmüyorum. Lakin yine bahsettiğiniz gibi videoya duygu-tonlamayı biraz yansıtabilirsem akıcılığı yakalayabilirim. Yüzümü gösterme konusunda da tereddütlerim var. Aynı zamanda ekipmanım da yetersiz. Bi' telefon kamerası yetebilir belki ama bunun üstünde çok oynamam gerekebilir. Tekrardan yorumunuz ve yapıcı eleştiriniz için çok teşekkür ederim.
  • 19-12-2021, 13:29:51
    #8
    adwords reklamları ve hangi kanal yada video içerisinde gözükmesini istiyorsanız bu şekilde kanalınızı büyütebilirsiniz.
  • 31-12-2021, 03:45:35
    #9
    Hocam konu dışı ama resim - video ve müzik gibi argümanları nereden buluyorsunuz?
    Örneğin arka planda çalan fon müzikleri için hiç
    Telif gelmiyor mu?
    Bunun bir yöntemi yada şablonu var mı?
    Örneğin : müzik, demişsiniz şu.. Şu kişiye ait diye. Böyle yazınca telife yada en alt kısımda bazı markalı şarkıcıların parçaları yazıyor. Mesela sizde bunların hiçbiri yok.