Evet arkadaşlar herkese merhaba,
Uzun bir aradan sonra yeniden video atma isteği içimde doğmuş olup yeni videolar yükleme cesaretini kendimde buldum. Her hafta 2 video yükleyerek yaklaşık 10 ayda 80 video yükledim ve verdiğim çabanın yerine ulaşamadığını görünce de birazcık yıldım. Çünkü YouTube algoritmasında öne çıkmak küçük ve yeni kurulan kanallar için çok ama çok zor. Bunun için gerek forumda gerek YouTube ortamında birçok kişiye ulaşmaya çalıştım fakat özellikle YouTube ortamında içerik üreten arkadaşların geri dönüşleri neredeyse olmadı, olanların da vakti olmadığı için başından savdı. SEO konusunda birçok kişiyle konuştum ama onlarda haklı olarak işleri gereği ücret talep ettiler. Tüm bu ortamlardan bir müddet uzaklaşıp algoritmaya yenildim. ( Sanırım bu robotlar bizi yenecekler ) Şimdi ise yeniden bir video hazırlama ve "acaba bu sefer olur mu?" hevesiyle hazırlık yaptım. Bu kısa serzeniş ve içimi döktükten sonra asıl sizlere danışmak istediğim konuya değinmek istiyorum.

Sürekli olarak SEO konusunda herkes bir şeyler söylüyor, çeşitli kanallar ya da makaleler farklı yönlendiriyor. Biz (küçük kanallar) burada hepsinden biraz biraz ortaya karışık yapmaya ya da hepsini ayrı ayrı uygulamaya çalışıp çuvallıyoruz. Şimdi ise nereden ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Kendimce amatör imkanlarla hikaye&şiir tarzında videolar hazırlıyorum. Sizce kanal konseptine uygun ne gibi bir taktik uygulamalıyım? İyi veya kötü kanal hakkında genel görüşünüzü ve yeni video yüklerken nereden başlayıp nereye odaklanmam gerektiğini sizlere soruyorum. Konu hakkında yardım etmek isteyen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum. Kanal linkini ve 4 ay önce paylaştığım son videoyu aşağıya ekleyeceğim.

Ayrıca cevaplarını merak ettiğim birkaç hususta da fikir belirtirseniz sevinirim.
-Kapak fotoğraflarını kendim yapıyorum. Birkaç kişi kapak fotoğraflarını estetik bulmadı. Sizce daha estetik ne yapılabilir?
-Araştırma konularını ve açıklama kısmını kendim hazırlıyorum. Metin hazırlama konusunda ne gibi eksikler giderilebilir?
-Kayıt, düzenleme ve edit konusunda da kendim çabalıyorum. ( Ev ortamında ne kadar olabiliyorsa o kadar oluyor maalesef kayıtlar) Kayıtlar kötü olabilir ama hatayı minimize etmek için ne gibi bir yol izlemeliyim? Editleri nasıl geliştirebilirim?
-Reklam konusunda yardım almıyorum; forumda 1-2 defa paylaşım yaptım onun dışında sosyal medya platformlarında paylaşımlar yapıyordum. Özellikle sosyal medya konusunda forum dışında önerebileceğiniz bir yer var mı?

Daha yakından incelemek ve yorum yapmak isteyen arkadaşlara kanal istatistiklerini özelden yollayabilirim.

Kanal Linki | 199dört YouTube Kanalı

Son Yüklenen Video | Barbaros Hayrettin Paşa Kimdir?