• 07-10-2017, 01:06:59
    #37
    İlkay Zaman bu sistemi tanıttı tanıtmasına da düzgün bir açıklama bile yapmadı. Zaten videoda ağır viral yaptılar, başta adamın "en pahalısını getirin" şeklindeki lafları, sonra olmadık bir yerde tanıtımı yapmaları v.s... Hunharca et yedikleri bir videonun arasına sıkıştırdılar, oldu bitti. İzlemek isteyenler için:

    https://www.youtube.com/watch?v=4jem1fmnu84

    Videodaki yorumları incelerseniz insanların bu işten hoşlanmadıklarını da görürsünüz. En çok dislike yiyen videolarından birisi.
    Bol kazançlar(!)
  • 07-10-2017, 20:26:26
    #38
    Buna para yatıranın aklından şüphe ederim Sene 2017 oldu yahu
  • 07-10-2017, 20:55:29
    #39
    Üyeliği durduruldu
    Mertcan03 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Millet kolay para kazanmanın yolunu bulmuş, sen 150 er sen 300 ver oh ne ala memleket! Biraz araştırdım 1 saatlik videoları var. 20 bin dolar para kazanacaksın, tüm imkanlar elinde olacak ama işte Türkiyedekiler de para kazansın eğitim vereyim diyeceksin işine ortak edeceksin. Yok artık Şurda binlerce kopyası olan oyunu bile paylaşmıyorlar daha fazla rakip olmasın diye, ama ticaretini yaptığın ürünü kategoriyi 150 dolara sat!


    Aynen bide Armağan kızılcan var

    Adama dedim ya sen neden kendine rakip yapıyorsun türkiyeye para girsin istiyorum dedi 🤣

    Adam bi kursa 985 dolar istiyor
    Ama amacı türkiyeye para sokmak banka hesabına türkiye ismini vermiş sanırım..
  • 07-10-2017, 21:21:48
    #40
    Siz bu İlkay Zaman denen adamı ne sanıyorsunuz arkadaşlar ? Bu adam bu youtube işini iyice paraya döken bir şahsiyet. Hemen hemen her 3 videosundan birinde ya ingilizce kurs tanıtımı, ya android program tanıtımı, ya amerikaya yatırım yapmak için onun bunun reklamını yapan youtube u ticari olarak kullanan birisi. Buunun 1 sene önce bir videosu daha vardı. Amerikada yaşayan bir türk kebapçıyla milleti yolmaya çalışmışlardı. Sonra gelen bir ton olumsuz yorum nedeniyle o videoyu kaldırmak zorunda kaldı. Şimdi yine aynı şeyi bu videosunda yapıyor. Girin bakın o kebapçı ile olan videosunun yorumlarına ekşi sözlükte. Günahımı bile vermem bu ve bunun referans oldugu kişilere.
  • 07-10-2017, 21:27:04
    #41
    NetRoyan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Aynen bide Armağan kızılcan var

    Adama dedim ya sen neden kendine rakip yapıyorsun türkiyeye para girsin istiyorum dedi 🤣

    Adam bi kursa 985 dolar istiyor
    Ama amacı türkiyeye para sokmak banka hesabına türkiye ismini vermiş sanırım..
    Armağanı ben de izliyorum. Açıkçası katılanların yorumu beni biraz etkiledi hocam. Araştırıyorum şimdilik nedir ne değildir daha iyi çözeyim diye. Nazım Ekim Kayadan daha iyi bir yöntem olarak geldi. Zaten onunla da tanışıyorlar.
  • 07-10-2017, 21:57:07
    #42
    Sistemi anlatıyorum ;
    • 150$ girişte veriyorsun (OH diyorsun tamam bitti herhalde başlayacaz! - BİTMEMİŞ)
    • günlük 10$ facebook reklamı aylık 280$ reklam gideri çıkarıyor
    • irili ufaklı vergi kesintileri (miktarı değişiyor)
    • domain al diyor 20$
    • 2 müşteri bulsan verdiğin 150$ giriş ücretini çıkarıyorsun zaten diyor.
    • biz iphone kılıf satmayacaz puro satacaz diyor
    • 380$ şirket kurma parası istiyor, şirket kurmazsan büyük sıkıntılar yaşarsın diyor
    • aylık kira bedeli istiyor, yanılmıyorsam 30$
    • ödemeyi adamın şirketi üzerinden alıyorsun doğal olarak cüzi dediği kesintiler yaparak senin TL olarak 100-150 liranı kesiyor. Başka bir ödeme yöntemi var mı? dediğinizde işaret parmağını senin dudağına dayayıp ''şşş duymamış olayım'' diyor.
    Takip ettiğim kadarı ile sadece gider bu: 900$! Bunu Türk Lirasına vuracak olursak (3.61TL üzerinden) 3.253TL yapıyor.

    Ayrıca adam diyor ki facebook reklam giderini arttırarak müşterini bulabilirsin. Yani 10$'lık reklamda yetmeyecek, günük 20-30 hatta 50 dolara reklam vermen istenecek ki ; ''e aga kimse bişey vermeden alamaz'' diyebilsin.

    Burada şahsı hedef almıyorum. Tüm videolarını önyargısız ve tarafsız bir şekilde izledim. Mantıklı gelen olabilir, çevremde de bu ağa katılanlar var ama basit bir Türk vatandaşı olarak 1404TL sigortalı işte çalışıyorken sadece giriş aşamasında 3.250TL ödeyeceğim bir saadet zincirini neden kabul edeyim?

    Ben zaten ürün satıp kazanabileceksem mağaza oluşturup belirli yazılımlar ile mağazama xml tarzında ürün ekleme ayrıcalığı dışında hiçbir faydası olmayacak olan bir sisteme neden gireyim? Bunu kendim yaparım.

    Bir diğer hususta verdiğin reklamların %100 işe yarayacağı veya günlük minimum 2 kişinin bile ürünlerine bakıp alacağı garantisi yok. Sen 30$ reklam verirsin, 10 kişi gelir; ayda bırak 3250TL giderini karşılamayı 200-300 dolar zor kâr edersin.

    Bana göre İlkay bey ve referans olduğu Ekim bey yüksek meblağlar ile gününü gün ettiğinden ve kurmuş olduğu ağdaki insanlara beyaz yaka diye hitap ettiğinden bizim cebimizdeki 10TL sigara parası onlara 100$ gibi geliyor. Çünkü ikiside sınırsız et lokantalarından nusretten çıkmıyor, altlarında hayatımız boyunca park halinde bile göremeyeceğimiz arabalar var ve ben bunları yazınca ''züğürt'' olarak nitelendiriliyorum.

    Niyeti gerçekten ağ kurup birlikte daha fazla kazanmak ve insanlara para kazandırmak olan bir insanın kişi başı 150$'dan 10 kişiye (1500$) aylık ders vermesi, biraz uçuk kaçıyor.

    Adam zaten sadece ders videolarından 1500$ bedava para kasıyor, adamın düşüncesi senin makarnandan sütünden kısıp verdiğin 150$'ın değil.

    Ya da komple ben yanılıyorum karşımızda kanatları görünmeyen beyaz bir melek duruyor, bu forumda çok fazla dolandırıldığımız için paranoyak olmuşuzdur falan.. 150$ verip şuan 5000$ kazanan ağdaki arkadaşlara başarılar diliyorum. Hayırlısı
  • 07-10-2017, 23:32:18
    #43
    Kazıklanmaya doymadınız mı?
  • 17-10-2017, 22:05:34
    #44
    Bu tarz eğitim programlarını asla tavsiye etmiyorum. İşe yarayan kısımları var. Köşesinden bucağından kapın. Yani oturup izleyin, ufak tefek neler yaptıklarını anlarsınız.
    Ancak bu tarz işlere girebilirsiniz. Çok fazla beklentileriniz olmasın özellikle ilk etaplarda.. Ama kazanırsınız.
    Burada önemli olan ne satacağınızı iyi bir şekilde bilmek. Özellikle şunu da belirteyim, Türkiye'de üretilen uygun fiyatlı bir ürünü, Amazon üzerinden satarsınız ama maliyetiniz çok yüksek olur. Bu da rekabet ortamında ayakta durmanızı zorlaştırır.
    Örneğin şık tasarımlı bir kaç avize, masa üstü lamba ve benzeri ürün gamı oluşturursunuz ve bunları ortalama da 10-15 dolar civarında satacağınızı hedefleyerek kargolarsınız. Ne yazık ki henüz kargo aşamasında dahi binlerce lira ödemelisiniz.. Bunun yanında Gümrük vergileri, Amazon depo kirası, ürünlerin takip sistemlerinin oluşması, her ürün başına Amazon'un alacağı ücretler vb. derken, 10 lira'ya mal ettiğiniz ürünün bedeli çıkar 40 liraya. Buna göre de ürünü en fazla 12 - 15 dolara satacağınız zaman, ürün başı kârınız 10 lira falan olur.
    Kötü mü ? değil ama az. Yani Amazon'da milyonlara yakın satıcı var. Sen bir kere ürünü yaptın, 500 tane yolladın ve 500 tanesi günlük 15-20 şeklinde satıldı diyelim, anında bir rakibin bunu Çin'de ürettirip karşına senden daha düşük fiyata sürecek.
    İşte bu nedenle Türk mallarını Amazon üzerinden satmak kârlı bir iş değil. Ama Çin'li üretimde öyle değil. Çünkü onlarda maliyetler daha düşük. Ürün fiyatı aynı bile olsa masraflar daha az. En azından 25-30 lira gibi olan masrafların, hadi 15 lirasını Amazon alıyor desek dahi, kalan 15 lira kargo ve gümrüğe gidiyor. Ancak bu maliyet Çin tarafından 5 liraya hal oluyor.
    Kısacası iyi bir kaç çeşit ürün bulursanız ve satış rakamlarınızla, alım rakamlarınızı doğru şekilde ayarlarsanız, kimseden danışmanlık almadan da yapabilirsiniz.

    edit : Şunu da belirteyim ki, R10 platformunda bu tarz işi yapacak kişi sayısı çok azdır. Çünkü biz yani bu platformun üyeleri, çalışmaktan kaçmayız ama sonuç odaklı ve mükemmelliyetçiyiz. Oysa ki bu tarz ticari işlerde, tam zamanlı ilglenmek ve hakim olmak gerekiyor.
    Bu nedenle birileri bu işe gönül vermek istese dahi, buradan o tarz gönül verenler bulunamaz.
    edit 2 : Ek olarak şunu da belirtmek isterim. Ben bu tarz programları tavsiye etmiyorum ama bu benim şahsi kanaatim. Yani herkes alabilir ve belki 100 kişiden 90 kişi başarısız olurken, 10 kişi başarılı olur bunu bilemeyiz.
    Ama bu neden SEO danışmanlık demekle aynı şey. Yani seo uzmanları her türlü konuya hakimler ama çoğunun baksak sitesi yok. Ama bu işleri takip etmeyi ve yapmayı seviyor. Tutupta her bulduğu anahtar kelimede 1. sıraya geleyim, çok para kazanayım demiyor.
    Ya da örneğin kendi bulunduğum "tanıtım yazısı" sektörü için de aynı şekilde. Burada satış yapanların %70'nin internet sitesi yok ama çok iyi satışlar yapıyorlar.
  • 04-12-2017, 20:49:10
    #45
    ben aldim zar zor iade ettim kesinlikle önermiyorum youtubede kat kat daha iyi anlatımlari var