Bu tarz eğitim programlarını asla tavsiye etmiyorum. İşe yarayan kısımları var. Köşesinden bucağından kapın. Yani oturup izleyin, ufak tefek neler yaptıklarını anlarsınız.
Ancak bu tarz işlere girebilirsiniz. Çok fazla beklentileriniz olmasın özellikle ilk etaplarda.. Ama kazanırsınız.
Burada önemli olan ne satacağınızı iyi bir şekilde bilmek. Özellikle şunu da belirteyim, Türkiye'de üretilen uygun fiyatlı bir ürünü, Amazon üzerinden satarsınız ama maliyetiniz çok yüksek olur. Bu da rekabet ortamında ayakta durmanızı zorlaştırır.
Örneğin şık tasarımlı bir kaç avize, masa üstü lamba ve benzeri ürün gamı oluşturursunuz ve bunları ortalama da 10-15 dolar civarında satacağınızı hedefleyerek kargolarsınız. Ne yazık ki henüz kargo aşamasında dahi binlerce lira ödemelisiniz.. Bunun yanında Gümrük vergileri, Amazon depo kirası, ürünlerin takip sistemlerinin oluşması, her ürün başına Amazon'un alacağı ücretler vb. derken, 10 lira'ya mal ettiğiniz ürünün bedeli çıkar 40 liraya. Buna göre de ürünü en fazla 12 - 15 dolara satacağınız zaman, ürün başı kârınız 10 lira falan olur.
Kötü mü ? değil ama az. Yani Amazon'da milyonlara yakın satıcı var. Sen bir kere ürünü yaptın, 500 tane yolladın ve 500 tanesi günlük 15-20 şeklinde satıldı diyelim, anında bir rakibin bunu Çin'de ürettirip karşına senden daha düşük fiyata sürecek.
İşte bu nedenle Türk mallarını Amazon üzerinden satmak kârlı bir iş değil. Ama Çin'li üretimde öyle değil. Çünkü onlarda maliyetler daha düşük. Ürün fiyatı aynı bile olsa masraflar daha az. En azından 25-30 lira gibi olan masrafların, hadi 15 lirasını Amazon alıyor desek dahi, kalan 15 lira kargo ve gümrüğe gidiyor. Ancak bu maliyet Çin tarafından 5 liraya hal oluyor.
Kısacası iyi bir kaç çeşit ürün bulursanız ve satış rakamlarınızla, alım rakamlarınızı doğru şekilde ayarlarsanız, kimseden danışmanlık almadan da yapabilirsiniz.

edit : Şunu da belirteyim ki, R10 platformunda bu tarz işi yapacak kişi sayısı çok azdır. Çünkü biz yani bu platformun üyeleri, çalışmaktan kaçmayız ama sonuç odaklı ve mükemmelliyetçiyiz. Oysa ki bu tarz ticari işlerde, tam zamanlı ilglenmek ve hakim olmak gerekiyor.
Bu nedenle birileri bu işe gönül vermek istese dahi, buradan o tarz gönül verenler bulunamaz.
edit 2 : Ek olarak şunu da belirtmek isterim. Ben bu tarz programları tavsiye etmiyorum ama bu benim şahsi kanaatim. Yani herkes alabilir ve belki 100 kişiden 90 kişi başarısız olurken, 10 kişi başarılı olur bunu bilemeyiz.
Ama bu neden SEO danışmanlık demekle aynı şey. Yani seo uzmanları her türlü konuya hakimler ama çoğunun baksak sitesi yok. Ama bu işleri takip etmeyi ve yapmayı seviyor. Tutupta her bulduğu anahtar kelimede 1. sıraya geleyim, çok para kazanayım demiyor.
Ya da örneğin kendi bulunduğum "tanıtım yazısı" sektörü için de aynı şekilde. Burada satış yapanların %70'nin internet sitesi yok ama çok iyi satışlar yapıyorlar.