• 07-06-2025, 03:08:07
    #10
    SNDizayn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    1 aydır cursor,codegpt ve windsurf deniyorum. Amacım nekadar ne yapabildiğini görmek.

    Güvenlik önlemleri olan bir portal yazılımı yaz admin paneli olsun farklı dillerde hizmet verebilsin geliştirebilir modül sistemi olsun gibi temel bir iskelet istedim.

    Henüz başarılı olan çıkmadı bağlam anlamında yaptığını daha sonra hatırlamıyor yani ilk başda r10_dil değişkeni verdiyse bir hata olduğunda r10dilim diyor ve sistemin yarısı r10_dil diğer yarısı r10dilim oluyor. Tabi bu basit bir örnek bunun gibi birçok yerde hataya düştüğünde saçmalıyor.

    Açıkcası bana göre yapay zekaların yazılım sektöründeki başarısı henüz yetersiz.

    Yüzeysel 3-5 sayfalık bir yazılım da belki başarılı olabilir ama büyük çaplı işlerde çuvalladığına şahit oldum.
    Bağlam uzunluğu açısından claude max ve code şimdilik rakipsiz, özellikle proje oluşturmuşsanız bu tarz saçmalamalarla karşılaşmazsınız.

    Tabi yapay zekalar henüz emekleme döneminde, yakın zamanda yürümeye başladıklarında ortalık baya karışacak gibi duruyor.
  • 07-06-2025, 03:12:00
    #11
    HesapSatis.com.tr
    Ajiba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Salağa bağladımı mümkünatı yok o sohbette düzelmiyor, hatayı bulamıyor, bulsada varsayımlar ile daha beter bozuyor. O yüzden en sağlamı hep en son sağlam yedeği köşede tutup takılınca o yedekler ile yeni sohbetten ilerlemek. (Chatgpt, grok) Bu şekilde wp için 4 eklenti kombinasyonu tamamlayabildim 18 dilli daha on dakika önce bitti: ) sallan yuvarlan kafama göre salladım kafama göre sabahladım totalde 1 ay sürmedi. Nerede ise 0 PHP bilgisi ile sonuç bu olunca, yazılım bilgisi iyi olan için bence mükemmel iş kolaylaştırıcı bir araç bu yapay zekalar Daha henüz cursor denemedim ama sıra onda artık, yeni deneyimler ile kendini geliştirmek güzeldir ( :
    hocam sen bir de onu dene gör bak neler yapiyorsun sadece chatgpt ve grokla yapmişsan helal olsun onda ki hatalar kriz geçirtti bana cursor %1000 daha kolaylaştırıyor 2 günümü aldı bu app yapmak
  • 07-06-2025, 03:19:33
    #12
    EPİNKO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hocam sen bir de onu dene gör bak neler yapiyorsun sadece chatgpt ve grokla yapmişsan helal olsun onda ki hatalar kriz geçirtti bana cursor %1000 daha kolaylaştırıyor 2 günümü aldı bu app yapmak
    Aynı düşüncedeyim. Asıl branşları farklı olmasına rağmen bunlar ile bile bu yaptığım ( oyun + referans + kumbara + kurallar) yapılıyorsa, asıl uzmanlık alanı kodlama olan cursor ile harika işler çıkar bencede. Sanırım önemli olan üstteki bir arkadaşın da uyardığı gibi herşeyi bir anda istemek yerine önce güzel bir planlama ile modüler yapıyı oluşturup kademe kademe ilerlemek. Bende sizi tebrik eder başarılar dilerim 😊
  • 07-06-2025, 03:21:53
    #13
    HesapSatis.com.tr
    Ajiba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Aynı düşüncedeyim. Asıl branşları farklı olmasına rağmen bunlar ile bile bu yaptığım ( oyun + referans + kumbara + kurallar) yapılıyorsa, asıl uzmanlık alanı kodlama olan cursor ile harika işler çıkar bencede. Sanırım önemli olan üstteki bir arkadaşın da uyardığı gibi herşeyi bir anda istemek yerine önce güzel bir planlama ile modüler yapıyı oluşturup kademe kademe ilerlemek. Bende sizi tebrik eder başarılar dilerim 😊
    Teşekkür ederim ve o arkadaş haklı bende doldururdum eskiden saçma şeyler çıkardı bir plan yapip adım adım bebek emeklemesi gibi ilerledim böyle bir sonuç çıktı
  • 07-06-2025, 05:41:30
    #14
    Claude sonnet 4 hem kendi sitesinden hemde cursor 'dan deniyorum bariz fark var.Cursor pro üyelik olmasına rağmen kendi sitesindeki sonucu claude 'de çıkaramıyor.Buda bana acaba ucuz olsun diye api kısımında kısıtlama mı var sorusunu sorduruyor.Google Gemini 2.5 son güncelleme sonrası hata bulma çözme konusunda Sonnet 4 geçti bence.Yakında GPT5 'de gelecek bakalım piyasa kızışıyor.
  • 07-06-2025, 12:27:57
    #15
    Detaylar ve rules

    Proje kapsaminda doğru rules, yapmasi ve yapmamasi gerekenler.

    Ve ciddi bir ön araştırma / iskelet yani promt
    Cgpt+V0 tercih ederdim.

    Gerisini dakikalar içinde çıkarır.

    Her sayfanın ve detayin promtunu ayrı ayrı verin.
    Geminiye meydan okuyarak promt yazdırın.

    İlk stable protatif yedek dursun
    Üzerine devam edin.

    Claude evet okey ama gemini 2,5 çok başka seviye geliyor eğer sacmalamazsa...
    • EPİNKO
    EPİNKO bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 07-06-2025, 14:38:05
    #16
    kademe kademe her detayını gitmek mantıklı oluyor ama bazen kademe kademe gidilmesine ragmen ortalıgı ve karsınındaki insanın beynini samanlıga ceviriyorlar ondan genelde yapay zeka on araştırma ve örnek kod olarak kullanıyorum


    ornek

    proje atıp yapsını ve öneriler almak xx dilinde proje yapısında gereksimler


    cunku yapay zekalar ozgün fikir suanda sunamıyor var olan bilgi setinden bize veri sunuyor insan oglunun en iyi ozelligi düşünmek ve benzersiz fikirler methodlar cıkarması suanda ai tarafında bunu yapamıyorlar ama benzeri daha azını yapmaya calısyorlar
  • 08-06-2025, 01:37:09
    #17
    ben yapay zeka kodlama deneyimlerimden sonra şunu düşünmeye başladım, yapay zeka ile kodlama yapmak için iki imkan var:
    1- deneyimli yazılımcılar kod parçaları yazıyor ve yapay zekadan bir miktar faydalanıyor. çok az yazılımcı çok iyi faydalanabiliyor yapay zekadan, çünkü genel mantığı iyi bildikleri ve oluşabilecek hataları düşündükleri için fazla temkinli davranıyorlar.
    2- biraz algoritma bilen yazılımcı olmayan kullanıcılar. bir şey bilmedikleri için sıfırdan bir şeyler yapmaya çalışıyorlar, çalışmayan bir şey olduğu için ve yazılım bilmedikleri için sıfırdan bilmeyen bir kişi olarak yapay zeka için promptla ilerlemeye çalışıyorlar ve bu şekilde kodlama bilmeden ilerlemeyi iyi öğreniyorlar.
    Ben ikinci gruptayım, çok hata yaptım ve çok öğrendim, şu anda ne yazarsam nasıl sapıtacağını çok iyi biliyorum. hatta claude a öneri maili attığımda teşekkür alıyorum, bir çok öneri getirdim. Bu konuda daha da ilerleyeceğim ve yazılım öğrenerek daha iyi olmak istemiyorum, yapay zekaya yazılım yaptırma konusunda iyi olmak istiyorum ben.
  • 08-06-2025, 11:47:30
    #18
    Mubido & FatBotter
    Yapay zeka emekleme döneminde değil. Sadece ne istediğimizi iyi bilmediğimiz durumlarda sorun çıkıyor. Sohbetin hatırlanmama sorunu için gemini kullanmak daha faydalı olabilir.


    Çok temel yazılım konularına kesinlikle tam hakim olmak lazım.
    • Değişkenler ve veri tipleri (sayı, metin, liste gibi)
    • Fonksiyonlar ve parametreler
    • Koşullu ifadeler (if-else mantığı)
    • Döngüler (for, while)
    • Temel algoritma düşüncesi
    Ayrıca uygulama geliştirme konseptleri hakkında da fikir sahibi olmak faydalı olacak
    • Kullanıcı arayüzü (UI) ve kullanıcı deneyimi (UX) temel prensipleri
    • Veri akışı - verilerin nasıl işlendiği ve saklandığı
    • API'ler - farklı servislerin nasıl haberleştiği
    • Veritabanı mantığı - bilgilerin nasıl organize edildiği
    Sadece prompt ile aşağıdaki projeyi geminiye yaptırdım. Kod hiç yazmadım. Müşterimle de bu durumu paylaştım ve ara sıra gösterdim. İşin bedeli ise 1000 euro idi. Yapay zeka olmasaydı bu işi yapmam birkaç ayımı alır, proje bedeli için de en az 3-4 bin euro isterdim. Ancak yapay zeka sayesinde bunu 24 saatte tamamladım ve sadece 1000 euro ücrete yaptım.
    Süreyi 1 aya yaydık, çünkü müşteri ile toplanıp proje üzerine sık görüşemiyorduk. Herkesin müsaitliği için beklenen süreleri çıkardığımızda projeye harcanan süre 24 saat.
    Yapay zeka hem bu işi alabilmemi sağlıyor, hem müşterinin daha az ödemesini sağlıyor. İnsanlar da yapay zekanın yazılımcılığı bitireceğini söylüyor. Hiç dikkat ettiniz mi yapay zeka çıktıktan sonra makale yazarları bile 15 yıllık yazılımcı kesildi.


    Ürün çekme platformu
    -xpath ayarları vererek kodsuz bot yazma
    -pazaryeri ve e-ticaret sitesi entegrasyonu(API ile)
    -yapilan entegrasyonlar: woocommerce, shopify, eBay, Trendyol
    -Ürün düzenleme, görüntüleme sayfası(datatable)

    Proje ekran görüntüleri:















    Projenin amacı, hiç kod yazmadan, istenen web sitelerden ürünleri sisteme çekmek, çekerken yapay zeka ile ürünü geliştirmek ve ardından istenen mağazalarda ve e-ticaret sitesinde ürünleri yayınlamak.
    Müşterimiz yaklaşık 16000 adet ürünü kaynak siteden çekti. Ad, fotoğraf ve açıklama. Ardından bunları shopify ve eBay mağazasına yükledi.
    Bu panel, çok kullanıcılı bir yapıya geçirilir ise, saas ürünü gibi aylık veya yıllık abonelik satılabilir. Şu anda arayüz basit ve çok kullanıcılı bir senaryo için pek uygun değil. Ancak işlevini sorunsuzca yerine getirebiliyor.
    Prompt yazarken de yapay zekadan faydalanmak çok önemli. Öncelikle hayalinizdeki ve aklınızdaki proje üzerine uzun bir sohbet edip, ardından bu projeyi yapay zeka ile yapmak istediğinizden bahsedin ve prompt isteyin. Ardından başka bir sohbette veritabanı tasarımı ve SQL kodlarını isteyin. Aynı sohbette gerekli diğer kodların yazımına geçebilirsiniz. Böylece hata yapma ihtimalini ortadan kaldırmış olursunuz.


    Gemini 1 milyon token desteği ile büyük projelerde mükemmel çalışmaktadır.

    Bu projede özellikle eBay ve shopify API için hazırlanan kodlar ve fonksiyonlar büyük bilgi ve tecrübe gerektirir. Daha önce bu tarz bir uygulama yapmayan biri ilk başta zorlanabilir ancak doğru soru ile sorun çıkan yerleri atlamak kolay olabilir. API kodları yazdırırken dokümantasyonlardan ihtiyaç duyduğunuz bilgileri prompta eklemelisiniz. Çünkü yapay zekalar ne kadar güncel olsalar da api dökümantasyonları her dakika değişiyor olabilir, yeni bir kural gelmiş olabilir, endpoint artık aktif olmayabilir vb.