• 20-03-2009, 13:07:35
    #19
    PieRLuGi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ben wp de her gün 25k yapıyorum hiçte sorun olmuyor :P
    Sunucuda mı barındırıyorsun siteni VPS de mi Reseller da mı, mümkünse siteni PMlermisin
  • 20-03-2009, 13:32:34
    #20
    Teşekkürler seemsiyah
  • 20-03-2009, 13:41:05
    #21
    drupal cpu sorunu yaşattı mı hiç ? eğer cpu sorunu yoksa ha bire veri çekmiyorsa neden olmasın geçebilirim.tek sorunum cpu.
  • 20-03-2009, 18:38:25
    #22
    Wordpress i 3 yıldır kullanırım. Çok ta beğendiğim bir sistem siteiçi seo olsun kullanım kolaylığı olsun tema ve eklenti bolluğu wp yi vazgeçilmez bir sistem yapıyor. Ve çoğu sitemde de wp kullanıyorum.
    Ancak şu var ki wp bloglama alt yapısına göre hazırlandığından bazen tıkanıp kalıyorum. Wp ile her site oluşturulabilir oluşturabilirim fakat tam istediğimiz gibi bir sistem oluşturmak gerçekten zor. Ne kadar zorlarsak zorlayalım wp yi blog olmaktan vazgeçiremiyoruz.
    Drupal' a yeni başladım. Yavaş yavaş sistemini çözmeye çalışıyorum. Şu var ki drupal ile her site yapılabilir ki webde de çok sayıda örneği var. Çok esnek bir yapısı var. Lastik gibi nereye çekersek oraya gidiyor
    Şu an drupal mı wp mi derseniz wp derim ama 3 ay sonra aynı soruya drupal diye cevap verebilirim. Çünkü gerçekten çok kaliteli bir sistem drupal. Zamanınız varsa ilgilenmenizi öneririm.
  • 04-04-2009, 10:22:49
    #23
    Üyeliği durduruldu
    seemsiyah adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Seo yapınız değişeceği için Google sıralamanızı etkileyebilir sanırım...
    Ben kullanılmaması taraftarıyım Drupali pek bilmediğimden olabilir, taraflı bakıyorum belki de. Ancak wp ile akla gelecek herşey yapılabiliyor, güzel yanı bu Drupalde ise modüller var, eklentiler gibi ancak biraz daha gelişmiş. kendi üzerinde forum sistemi gelmesi vs bunlar da cabası tabi
    Ama daima WordPress diyorum ben
    İlerde ah edip vah etmemeniz için şimdiden drupale geçmenizi öneririm Drupal gerçekten göründüğü gibi basit bir sistem değil. Temaları az evet ama joomla wp gibi hazır kalıp değil o yüzden tema yapmak mantıksız.

    Wp size kendi eklentilerini yada sizin yeteneğinizle kendinizin kodlayabileceği eklentileri kullanma imkanı sunuyor Joomlada aynı şekilde

    Fakat drupal öyle değil Drupal için ahım şahım kod bilgisine gerek yok Sadece css + Drupal ile Süper şeyler ortaya çıkartabilirsiniz.

    GangSta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    indexlenme açısından sormustum hocam . Gerçi bunu drupal'i etkin bicimde kullanan bir arkadasa sormak daha net bir cevap getirir.
    1 haftalık sitelerim zerre backlink kasmamama rağmen yarım saatte eklediğim içerik indexleniyor. site 2 güne kadar indexleniyor ve googlede ilk sıralarda yerini alıyor. ilerleyen zamanlarda indexlenme süresi 1 dk ye kadar düşüyor (bahsettiğim olayı tüm sitelerimde yaşıyorum ve backlinksiz )

    Ferraconn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hitli drupal sitelerin cpu kullanılımı nasıl? Wp gibi mi?
    Kasmıyor üstüne cache sistemini aktif ederseniz (wp gibi dış eklenti değil çekirdek eklenti ) tadından yenmez oluyor

    TekimNet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Tabiki wordpress Harika bir sistem ama nereye kadar harika 10 k ya kadar.. Sonra? drupal ile yuksek hit ve trafik durumu nasil bilmedigim icin soruyorun en ønemlisi yazi pingleme sistemi ve Seo sistemi varmiki?
    Anlatimin icin tesekkur ediyorum seemsiyah
    Drupaldeki seo sistemi başka yerde yok bu kadar iddaalıyım (sistemle geliyor + eklentilerle geliştirebiliyorsunuz)

    GangSta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Semih son resimde gösterdiklerini paylaşacak mısın ? Yeni sinema sitesi açtım acaip lazım
    Bunun için Drupalde CCK Eklentisi ile istersen sinema sitesi için resimde gördüğün alanları istersen yemek tarifi sitesi için (tarifler malzemeler yapılış süresi vs ) alanlarını açabilirsin aklına gelebilecek her türlü alanı açabilirsin (text check button radio button image vs )


    wwwZiranbula adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    deneme amaçlı Drupal kurdum ama pek tatmin olamadım.. Wordpressin eline su dökemez gibi geldi bana.
    Ayrıca bir yazı editörü bile yokmuş yahu (yada bende yoktu )
    Ayrıca 2 : aktarılan yazıyı olduğı gibi aktarsa bari, ne bir satır atlama, ne bir bold yapma hak getire.
    Sistemle birlikte gelen bir editörü yok ama yazı ekleme alanında gelen satır sonu dönüştürücüsü var yazıyı paragrafı paragrafına almanızı sağlar

    Bunu html ile desteklemek isterseniz içerik eklerken Html filtreleme yada html serbest yada PHP olarak gösterme imkanınız var.

    Ayrıca: Filtreye istediğiniz tagları ekleyebiliyorsunuz.
    Ayrıca 2 : Popüler Text editörlerin hepsini basit bir eklenti kurulumu ile halledebiliyorsunuz.

    SLiveJoR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Wordpress i 3 yıldır kullanırım. Çok ta beğendiğim bir sistem siteiçi seo olsun kullanım kolaylığı olsun tema ve eklenti bolluğu wp yi vazgeçilmez bir sistem yapıyor. Ve çoğu sitemde de wp kullanıyorum.
    Ancak şu var ki wp bloglama alt yapısına göre hazırlandığından bazen tıkanıp kalıyorum. Wp ile her site oluşturulabilir oluşturabilirim fakat tam istediğimiz gibi bir sistem oluşturmak gerçekten zor. Ne kadar zorlarsak zorlayalım wp yi blog olmaktan vazgeçiremiyoruz.
    Drupal' a yeni başladım. Yavaş yavaş sistemini çözmeye çalışıyorum. Şu var ki drupal ile her site yapılabilir ki webde de çok sayıda örneği var. Çok esnek bir yapısı var. Lastik gibi nereye çekersek oraya gidiyor
    Şu an drupal mı wp mi derseniz wp derim ama 3 ay sonra aynı soruya drupal diye cevap verebilirim. Çünkü gerçekten çok kaliteli bir sistem drupal. Zamanınız varsa ilgilenmenizi öneririm.
    Drupalin Türkiyede tutulmamasının sebebi temaları güzel değil. Yukardada belirttiğim gibi Drupale tema yapmak mantıksızca bir harekettir Joomlada Wp den farklı kılan şey Belli bir kalıbının bulunmaması ve kendi ürettikleri ücretli ücretsiz eklentilerle sizi sınırlamamasıdır. Temayı sizin hayallerinize bırakır siz ne hayal ederseniz onu yapabilirsiniz çünkü drupal alt yapısı size hayallerinizi gerçekleştirme imkanı sunuyor (Üstelik kod bilgisi olmadan)

    Bu kadar yazıdan sonra hala wp derseniz soracağınız her soruya cevap vermeye hazırım
  • 05-04-2009, 02:05:00
    #24
    Üyeliği durduruldu
    hocam drupal yedeği wp deki dışa aktar seçeneği kadar kolay mı?ya da drupalda yedek nasıl alınıp daha sonra yükleniyor?bu konuda yazı link vs var mı?
  • 05-04-2009, 03:41:50
    #25
    eemmrraahh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    1. İlerde ah edip vah etmemeniz için şimdiden drupale geçmenizi öneririm Drupal gerçekten göründüğü gibi basit bir sistem değil. Temaları az evet ama joomla wp gibi hazır kalıp değil o yüzden tema yapmak mantıksız.

    2. Wp size kendi eklentilerini yada sizin yeteneğinizle kendinizin kodlayabileceği eklentileri kullanma imkanı sunuyor Joomlada aynı şekilde
    Fakat drupal öyle değil Drupal için ahım şahım kod bilgisine gerek yok Sadece css + Drupal ile Süper şeyler ortaya çıkartabilirsiniz.

    3. 1 haftalık sitelerim zerre backlink kasmamama rağmen yarım saatte eklediğim içerik indexleniyor. site 2 güne kadar indexleniyor ve googlede ilk sıralarda yerini alıyor. ilerleyen zamanlarda indexlenme süresi 1 dk ye kadar düşüyor (bahsettiğim olayı tüm sitelerimde yaşıyorum ve backlinksiz )

    4. Kasmıyor üstüne cache sistemini aktif ederseniz (wp gibi dış eklenti değil çekirdek eklenti ) tadından yenmez oluyor

    5. Drupaldeki seo sistemi başka yerde yok bu kadar iddaalıyım (sistemle geliyor + eklentilerle geliştirebiliyorsunuz)

    6. Bunun için Drupalde CCK Eklentisi ile istersen sinema sitesi için resimde gördüğün alanları istersen yemek tarifi sitesi için (tarifler malzemeler yapılış süresi vs ) alanlarını açabilirsin aklına gelebilecek her türlü alanı açabilirsin (text check button radio button image vs )

    7. Sistemle birlikte gelen bir editörü yok ama yazı ekleme alanında gelen satır sonu dönüştürücüsü var yazıyı paragrafı paragrafına almanızı sağlar
    Bunu html ile desteklemek isterseniz içerik eklerken Html filtreleme yada html serbest yada PHP olarak gösterme imkanınız var.
    Ayrıca: Filtreye istediğiniz tagları ekleyebiliyorsunuz.
    Ayrıca 2 : Popüler Text editörlerin hepsini basit bir eklenti kurulumu ile halledebiliyorsunuz.

    8. Drupalin Türkiyede tutulmamasının sebebi temaları güzel değil. Yukardada belirttiğim gibi Drupale tema yapmak mantıksızca bir harekettir Joomlada Wp den farklı kılan şey Belli bir kalıbının bulunmaması ve kendi ürettikleri ücretli ücretsiz eklentilerle sizi sınırlamamasıdır. Temayı sizin hayallerinize bırakır siz ne hayal ederseniz onu yapabilirsiniz çünkü drupal alt yapısı size hayallerinizi gerçekleştirme imkanı sunuyor (Üstelik kod bilgisi olmadan)
    1. WPyi optimize edemiyorsanız bu WP'den değil, sizden kaynaklanıyor demektir? Yani ah vah edilecek bir şey yok.

    2. Eklentiden bahsediyorsunuz ama sonra css diyorsunuz ne alaka? Görüntü için eklenti kullanan biri mi var? CSS sitenin görünümüdür, eklenti bileşendir. Merak ettim: madem eklenti kullanmadan, sadece drupal mükemmel oluyorsa. sitenize bir video ekleyin, eklenti kullanmadan drupal size o videonun resmini getirsin? Google Youtube Dailymotion videoları.

    3. Google zaten yeni açılan siteleri çabuk indexliyor, bunu çok gördüm ve yaşadım. Hit alan siteler Google tarafından sürekli indexlenir. İster wp olsun ister drupal olsun, hatta isterseniz düz html site olsun.

    4. wp'nin çekirdiğinde de var zaten cache sistemi?
    bkz: Function Reference/WP Cache WordPress Codex
    demek ki siz bilmiyorsunuz?

    5. bkz. wp > yönetim paneli > kalıcı bağlantılar (kendi üzerinde)
    bkz. all in one seo (eklentilerle geliştirebiliyorsun)

    6. Hani drupal tek başına yetiyordu? WPde de aynı işlemi eklentiyle yapabiliyorsun, hatta bırak eklentiyi temaya fonksiyon ekleyerek de yapabilirsin.

    7. "Tek başına drupal yeterli" lafınızı tekrar hatırlatıp, yetmediğini söylüyorum. WP'nin üzerinde gelen tinymce var çok şükür

    8. WP ile yapılan çok site gördüm, blog yapısına hiç benzemiyorlar. Hatta inanamadığım siteler de var. Bu durumda WP temayı bizim hayallerimize bırakmıyor mu?

    Son Söz: Özellikle 1,4,5,6 ve 8. maddelerden dolayı, WordPress'i hiç incelemediğiniz kanısına vardım.

    Selametle.
  • 05-04-2009, 12:59:25
    #26
    Üyeliği durduruldu
    seemsiyah adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    1. WPyi optimize edemiyorsanız bu WP'den değil, sizden kaynaklanıyor demektir? Yani ah vah edilecek bir şey yok.
    2. Eklentiden bahsediyorsunuz ama sonra css diyorsunuz ne alaka? Görüntü için eklenti kullanan biri mi var? CSS sitenin görünümüdür, eklenti bileşendir. Merak ettim: madem eklenti kullanmadan, sadece drupal mükemmel oluyorsa. sitenize bir video ekleyin, eklenti kullanmadan drupal size o videonun resmini getirsin? Google Youtube Dailymotion videoları.
    3. Google zaten yeni açılan siteleri çabuk indexliyor, bunu çok gördüm ve yaşadım. Hit alan siteler Google tarafından sürekli indexlenir. İster wp olsun ister drupal olsun, hatta isterseniz düz html site olsun.
    4. wp'nin çekirdiğinde de var zaten cache sistemi?
    bkz: Function Reference/WP Cache WordPress Codex
    demek ki siz bilmiyorsunuz?
    5. bkz. wp > yönetim paneli > kalıcı bağlantılar (kendi üzerinde)
    bkz. all in one seo (eklentilerle geliştirebiliyorsun)
    6. Hani drupal tek başına yetiyordu? WPde de aynı işlemi eklentiyle yapabiliyorsun, hatta bırak eklentiyi temaya fonksiyon ekleyerek de yapabilirsin.
    7. "Tek başına drupal yeterli" lafınızı tekrar hatırlatıp, yetmediğini söylüyorum. WP'nin üzerinde gelen tinymce var çok şükür
    8. WP ile yapılan çok site gördüm, blog yapısına hiç benzemiyorlar. Hatta inanamadığım siteler de var. Bu durumda WP temayı bizim hayallerimize bırakmıyor mu?
    Son Söz: Özellikle 1,4,5,6 ve 8. maddelerden dolayı, WordPress'i hiç incelemediğiniz kanısına vardım.
    Selametle.
    o zaman şöyle yapalım. Arkadaşlarımız 2 adet içerik seçsinler o içeriğe uygun tasarımlı bir siteleri siz wp de ben drupalde yapayım. İkimizde Hem wp de hem drupalde ortak kullanılan bir tema seçelim ve sistemi yaparken neler kullandığımızı nasıl yaptığımızı anlatalım acaba kim zorlu aşamalardan geçecek?
    Kim kod yazcak ve en önemlisi o yapılacak siteleri sen ve ben dışında r10da bu işlere yeni başlamış birisi (cms kullanan hafiften düzenleme yapabilen) ne kadar anlayıp yapabilecek? Kabul edermisiniz böyle birşeyi?
  • 05-04-2009, 13:10:16
    #27
    eemmrraahh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    o zaman şöyle yapalım. Arkadaşlarımız 2 adet içerik seçsinler o içeriğe uygun tasarımlı bir siteleri siz wp de ben drupalde yapayım. İkimizde Hem wp de hem drupalde ortak kullanılan bir tema seçelim ve sistemi yaparken neler kullandığımızı nasıl yaptığımızı anlatalım acaba kim zorlu aşamalardan geçecek?
    Kim kod yazcak ve en önemlisi o yapılacak siteleri sen ve ben dışında r10da bu işlere yeni başlamış birisi (cms kullanan hafiften düzenleme yapabilen) ne kadar anlayıp yapabilecek? Kabul edermisiniz böyle birşeyi?
    vayy düelloya davet ha

    Ben size tema yaparken neler kullandığımı yazayım:
    * Notepad++
    * Hafıza
    * Kola
    * Sigara
    * Çikolata

    Drupale yeni başlayan birisi, başlar başlamaz kodlama ve tasarım yapabiliyorsa, helal olsun drupale