seemsiyah adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1. WPyi optimize edemiyorsanız bu WP'den değil, sizden kaynaklanıyor demektir? Yani ah vah edilecek bir şey yok.
2. Eklentiden bahsediyorsunuz ama sonra css diyorsunuz ne alaka? Görüntü için eklenti kullanan biri mi var? CSS sitenin görünümüdür, eklenti bileşendir. Merak ettim: madem eklenti kullanmadan, sadece drupal mükemmel oluyorsa. sitenize bir video ekleyin, eklenti kullanmadan drupal size o videonun resmini getirsin? Google Youtube Dailymotion videoları.
3. Google zaten yeni açılan siteleri çabuk indexliyor, bunu çok gördüm ve yaşadım. Hit alan siteler Google tarafından sürekli indexlenir. İster wp olsun ister drupal olsun, hatta isterseniz düz html site olsun.
4. wp'nin çekirdiğinde de var zaten cache sistemi?
bkz: Function Reference/WP Cache WordPress Codex
demek ki siz bilmiyorsunuz?
5. bkz. wp > yönetim paneli > kalıcı bağlantılar (kendi üzerinde)
bkz. all in one seo (eklentilerle geliştirebiliyorsun)
6. Hani drupal tek başına yetiyordu? WPde de aynı işlemi eklentiyle yapabiliyorsun, hatta bırak eklentiyi temaya fonksiyon ekleyerek de yapabilirsin.
7. "Tek başına drupal yeterli" lafınızı tekrar hatırlatıp, yetmediğini söylüyorum. WP'nin üzerinde gelen tinymce var çok şükür
8. WP ile yapılan çok site gördüm, blog yapısına hiç benzemiyorlar. Hatta inanamadığım siteler de var. Bu durumda WP temayı bizim hayallerimize bırakmıyor mu?
Son Söz: Özellikle 1,4,5,6 ve 8. maddelerden dolayı, WordPress'i hiç incelemediğiniz kanısına vardım.
Selametle.
o zaman şöyle yapalım. Arkadaşlarımız 2 adet içerik seçsinler o içeriğe uygun tasarımlı bir siteleri siz wp de ben drupalde yapayım. İkimizde Hem wp de hem drupalde ortak kullanılan bir tema seçelim ve sistemi yaparken neler kullandığımızı nasıl yaptığımızı anlatalım acaba kim zorlu aşamalardan geçecek?
Kim kod yazcak ve en önemlisi o yapılacak siteleri sen ve ben dışında r10da bu işlere yeni başlamış birisi (cms kullanan hafiften düzenleme yapabilen) ne kadar anlayıp yapabilecek? Kabul edermisiniz böyle birşeyi?