Wordpress
2003 yılında açık kaynak kodlu içerik yönetim sistemi olarak çıkartılan Wordpress dünyanın her yerinde webmasterların en çok tercih ettiği platformdur. Wordpress nedir ve ne işe yarar gibi çeşitli sorulara cevap bulmak ve konu hakkında bilgi almak için R10.net üzerinden içerikleri ulaşabilirsiniz. Web sitesi oluşturmak isteyenler R10.net sayesinde Wordpress konuları hakkında güncel bilgileri bulabiliyor.
Wordpress Nedir? Ne İşe Yarar?
Wordpress, basit bir blog platformu olarak hazırlanmış ve zamanla geliştirilerek, en çok tercih edilen içerik yönetim sistemi olmuştur. Açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir uygulamadır. Herhangi bir kod bilgisine ihtiyaç duyulmadan, blog sayfaları ve web sitelerinin oluşturulmasını sağlıyor. Wordpress eklentileri ile web sitelerinde e-ticaret hizmetleri verilmeye başlanabiliyor. Kişisel ya da kurumsal web sitelerinin daha kolay ve kullanışlı, SEO uyumlu olarak hazırlanmasını sağlıyor.
Wordpress Nasıl Kurulur?
Wordpress kurulumu için iki yöntem kullanılabiliyor. Bu yöntemler manuel kurulum ve otomatik kurulumdur. Türkçe bir web sitesi oluşturabilmek için Wordpress son sürüm Türkçe paketi indirilmelidir. Sıkıştırılmış dosya olarak indirilen Wordpress paketi kurulum dosyası, Winrar gibi yardımcı programlarla açılır ve kurulum yapılacak olan sunucuya yüklenir. Otomatik kurulum yöntemini kullanacak olanlar, uygulamayı açar ve ekranda kendisine gösterilen yönergeleri takip ederek kısa sürede tek tıkla kurulumu tamamlayabilirsiniz.
Wordpress Nasıl Kullanılır?
Wordpress kullanımı için ilk olarak kendinize uygun bir domain ve sitenin barındırılacağı sunucu belirlemelisiniz. Sunucuya Wordpress kurulumu yapıldıktan sonra sitenin kullanım amacına uygun eklenti seçenekleri yüklenir. Açık kaynak kodlu içerik yönetim sistemi olduğu için kullanıcılar teknik bilgi ve kod bilme gereksinimine ihtiyaç duymadan eklentileri yükleyerek, site ayarlarında istediği değişikliği yapabilecektir. Wordpress araçları ve eklentileri kullanımı kolaylaştırıyor.
Wordpress Nerede Kullanılır?
Wordpress platformu 2003 yılında yeni oluşturulduğunda, bolak sitelerin oluşturulmasını sağlamıştır. Wordpress güncellemeleri ve oluşturulan eklentiler, günümüzde her türlü sitenin hazırlanmasında kullanılmaya başlanmıştır. Günümüzde, haber siteleri, online satış siteleri, kurumsal siteler, sohbet siteleri gibi her türlü site kategorilerinde kullanılıyor.
Basit ve kolay işlem yapılabilme özelliğinin yanı sıra ücretsiz olması dünya genelindeki web sitelerinin büyük bir bölümünün Wordpress tabanlı site olmasını sağlamıştır. Oluşturulan ve ücretsiz yüklenebilen eklentiler, internet sitelerinin hızlı, güvenli ve kullanışlı olmasını sağlamıştır.
Wordpress Tabanlı Site Nedir?
İnternet siteleri kullanılan yazılım dillerine göre sınıflandırılıyor. Wordpress tabanlı site, açık kaynak kod ve ücretsiz içerik yönetim sistemli internet siteleridir. Dünya genelinde en çok kullanılan web site uygulama platformudur.
Arama motorlarında kullanıcılara gösterilen internet sitelerinin %30’dan fazlası Wordpress tabanlı sitelerdir. Site sahipleri kendi sitelerini çok rahat yönetebilir ve istedikleri zaman bulunduğu hostingden farkla bir hosting sunucusuna rahatlıkla taşıyabilir.
Wordpress Ücretsiz Tema Ve Ücretli Tema Farkları
Wordpress ücretsiz tema ve eklenti seçenekleri sunuyor. Ücretsiz temalar daha çok web tasarımlarına yen başlayanlar tarafından kullanıyor. Web konusunda profesyonel olan ve daha yüksek güvenirlikli site oluşturmak isteyenler ücreti temaları tercih ediyor.
Ücretli temalar ile ücretsiz temalar arasında farklılıklar vardır. En önemli fark, temaların daha modern tasarımlara sahip ve profesyonel olmasıdır. Ücretli tema seçenekleri daha güvenlidir.
Wordpress İle Hangi İşlemler Yapılır?
Açık kaynak özellikli Wordpress ile web siteleri ve blog sayfaları oluşturulabilir. E-ticaret siteleri, kurumsal siteler, haber siteleri, ilan siteleri, forum ve yardım siteleri, fotoğraf paylaşım siteleri tasarlanabilir. Wordpress eklentileri ile sitede online mağaza oluşturulabilir. Kodlama bilmeden yeni web sitesi tasarımları oluşturulabilir ve site üzerinden paylaşımlar yapılmaya başlanabilir. Site ayarlarının güncellenmesi ve değişiklikleri rahatlıkla yapılır.
Wordpress İle E-Ticaret Sitesi Nasıl Yapılır?
Wordpress ile blog ve çeşitli internet siteleri oluşturulabiliyor. Geliştirilen ve sitelere yüklenebilen Woocommerce eklentisi çalıştırıldığında web sitesi e-ticaret sitesi olarak düzenlenebilecektir. Wordpress ile e-ticaret sitesi yapabilmek için Woocommerce eklentisinin kullanılması gerekiyor. E-ticaret eklentisi ücretsizdir ve Wordpress tabanlı sitelere hemen uygulanabilir. E-ticaret eklentisini kullanmaya başladığınızda, ürün ekleme, ödeme ve sipariş ayarları gibi önemli ayarları yapabilirsiniz. E-ticaret sitesi kurulduktan sonra online satış işlemlerine hemen başlanabilir.
Wordpress ile Web Sitesi Nasıl Yapılır?
Wordpress geliştirme çalışmaları blog sitelerinden kurumsal ve e-ticaret sitelerine kadar birçok site türünün yapılmasını sağlıyor. Wordpress, geniş eklenti ve tema seçenekleri ile her türlü web sitesinin otomatik kurulum yöntemi ile oluşturulmasını sağlıyor. Web sitesi yapımı için öncelikle hosting ve domain belirlenir. Daha sonra Wordpress paketi indirilerek uygulama çalıştırılır ve yönergeler takip edilerek web sitesi yapımı tamamlanır.
Yönetimli Wordpress Nedir?
Yönetimli Wordpress, ücretsiz ve açık kaynak tabanlı oluşturulan Wordpress sitelerinin yönetilmesin sağlayan optimize edilmiş hosting olarak tanımlanır. Yönetilebilir Wordpress işlemleri ile site yükleme, otomatik güncellemeler ve günlük yedeklemeler gibi tüm işlemlerin hosting yöneticileri tarafından işlemlerdir. Yönetimli Wordpress hizmetleri çoklu siteler için değil tek Wordpress siteleri için uygulanır. Yapılan işlemler sayesinde Wordpress sitelerinin daha hızlı ve güvenli olması sağlanır.
Wordpress Eklenti Ne Demek?
Wordpress eklenti, Wordpress sitelerinin geliştirilmesine yardımcı olan ve istenildiği zaman yüklenebilen özel geliştirilmiş kodlama sistemleridir. Wordpress eklentileri sitelerin geliştirilmesini ve korunmasını sağlayacak çeşitli seçeneklerden oluşuyor.
Wordpress eklentileri, web sitesinin e-ticaret sitesine dönüştürülmesini, hızının arttırılmasını, SEO uyumlu olmasını ve güvenlik önlemlerinin alınması gibi birçok işlemin yapılmasını sağlar. Wordpress eklentileri ihtiyaca göre belirlenir ve sadece ihtiyaç duyulanlar yüklenir.
Wordpress Siteye Nasıl Girilir?
Wordpress siteye yönetim paneli üzerinden giriş yapılır. Wordpress kurulumlarında işlem adımları takip edilirken, yönetim paneli için kullanıcı adı ve giriş şifreleri oluşturulur. Kurulum tamamlandıktan sonra Wordpress siteye giriş yapmak isteyenler, yönetim panelindeki giriş bölümüne kullanıcı adını ve şifresini yazarak hemen giriş yapabilir. Yetkisiz erişimleri engellenebilmesi için yönetim paneli giriş şifresinin zor yöntemli şifre olarak belirlenmesi önemlidir.
Wordpress.com ile Wordpress.org Arasındaki Fark Nedir?
Wordpress kullanıcılara ücretli ve ücretsiz içerikler sunuyor. Wordpress.org üzerinden paket indirme işlemleri ve eklentilerin kullanılması tamamen ücretsizdir. Web sitelerini daha profesyonel ve güvenli bir şekilde oluşturmak isteyenler, ücretli ve sınırlı işlemlerin yapılmasını sağlayan wordpress.com üzerinden işlemlerini yapabiliyor. İkisi arasındaki fark ücretli ve ücretsiz olmalarıdır.
Ücretsiz olan wordpress.org üzerinde 1500’den fazla tema seçeneği vardır. Ücretli Wordpress.com’da ise 200 daha modern ve kaliteli tema yer alır. Wordpress.org paketlerinde site güvenliği ve kontrolü tamamen size aittir. Wordpress.com ücretli hizmet verdiği için site güvenlik işlemlerini platform kendisi üstleniyor. İkisi arasındaki farkları öğrenen ve karşılaştırma yapanlar hangisini kullanmak istediklerine kendileri karar verebiliyor.
R10.net Wordpress Uzmanları ve Konuları
Wordpress her türlü sitenin tasarımı kolaylaştıran ve ücretsiz olarak kullanılabilen bir platform olduğu için dünya genelinde yoğun kullanılıyor. Wordpress sitelerini kullanmak istediğinizde R10.net üzerinden uzmanların paylaştığı içeriklere ulaşabilirsiniz. Wordpress ve eklenti seçeneklerini çok fazla olması tümü hakkında bilgi edinmeniz için zaman ayırmanız gerekiyor. Zamanınız olmadığında Wordpress konularını ve uzmanlarını R10.net forum kategorisinde bulabilirsiniz. https://www.r10.net/wordpress/ linki forum kategori bölümümde, Wordpress temaları, Wordpress sorunları & hataları, Wordpress eklentileri, ücretli Wordpress işleri, Wordpress tema & eklenti satışı konu başlıkları yer alıyor.