• 19-04-2017, 09:20:11
    #1
    Merhaba arkadaşlar;

    şimdi bir wordpress site üzerinde newspaper teması kullanıyorum.
    ilk başlarda site tek dil üzerinden gidiyordu ancak sonradan Türkçe dahil 4 dil olarak değişti durum. Qtranslate-X eklentisi ile dil olayını hallettim yalnız bir noktada sıkıntı yaşıyorum bu konuda da sizlerden yardım rica ediyorum.

    Temada ana sayfada en altta Son Yazılar kısmı var bunu visual composer ile düzenleyemiyorum direkt olarak orada mevcut kaldırmak ta istemiyorum ancak diğer her yeri sayfayı visual composer ile düzenlediğimde qtranslate-x visual composer eklentisi ile 4 dilde de değişebiliyorum isimlerini vs.. ancak temada altta ki son yazılar kısmının title ını otomatik olarak temanın translate alanından çekiyor ve tek dil olarak kalıyor diğer dillere çeviremiyorum bu alanın her dil seçeneğinde o dilde çıkabilmesi için ne yapmak gerek mümkünatı var mı ?

    Biraz karmaşık oldu sanırım umarım anlatabilmişimdir.


    Aşağıda ki resimlerle daha net anlatabilirim sanıyorum.
    1. resimde diller
    2. resimde Türkçe iken olan durum
    3. resimde de site ingilizce seçeneğinde iken olan durum
    4. resimde ilgili alanın title ının nereden geldiği (tema panelinde translate kısmı)

    Söylediğim gibi EN YENİ HABERLER kısmını her dilde o dile göre translate olmasını sağlayabilir miyim ?

    Şimdiden Teşekkür Ederim.







  • 19-04-2017, 09:48:04
    #2
    temada bu alanın çekildiği yeri bulup sabit bir değişkene bağlayın.
    <? php _e( 'Latest News', 'newspaper' ); ? > gibi. sonra da dil dosyasında bu değişkenin karşılığını girin.
  • 19-04-2017, 09:53:36
    #3
    Hocam sitenin çok dilli olması olayını BU EKLENTİ ile yapıyorum bu eklenti visual composer ile birlikte çalışıyor WPBakery Visual Composer & qTranslate-X adında bir eklenti şeklinde bahsettiğim kısım visual composer ile eklenmiş bir grid vs.. olmadığı ve direk temanın translation özelliğinden title ı çekiyor ve orada tek dil çevirebiliyorum maalesef dil dosyasına girin derken tam olarak demek istediğinizi anlayamadım o kadar profesyonel değilim bu konuda
  • 19-04-2017, 10:05:25
    #4
    eklenti ile çevirebilmeniz için temada değişiklik yapmak için çok uğraşmayın diye en basit yöntemi söyledim size. sonuçta kullandığınız diller için wp-content > languages altında çekirdek dil dosyaları olmalı. ayrıca temanızın içinde de bir language klasörü olmalı. bu klasördeki pot veya po dosyasında bir önceki mesajımda verdiğim değişkeni tanımlayıp temada ilgili yere ekledikten sonra kullancığınız dillere göre tr_TR.po en_GB.po ru_RU.po gibi dosyaları po edit ile basitçe oluşturabilirsiniz.
  • 19-04-2017, 11:38:04
    #5
    Yok hocam bu eklentide öyle değil çeviri işi bu qtranslate tab menü şeklinde sekmeler ekliyor orada ki diğer dil karşılığını kendiniz giriyorsunuz otomatik bir çeviri yok bir önce ki mesajımda eklentinin sayfa linkini verdim eklentiye bakarsanız demek istediğimi daha iyi anlatmış olurum.
    Örneğin kategori isimlerini aşağıda ki resimlerde de görebileceğiniz şekilde siz yazıyorsunuz bu sitenin geneli için böyle ama işte EN YENİ HABERLER yani son yazılar kısmını otomatik çektiği için orayı visual composer ile ben eklememiş olduğum için oraya müdahale edemiyorum eğer bu şekilde bir çözümü yoksa o kısmı kaldırıp visual composer ile bir grid filan bişey ekliycem mecbur oraya.





  • 19-04-2017, 13:12:32
    #6
    eklentiyle alakası yok zaten söylediğim şeyin. bir nevi manuel düzenlemeden bahsediyorum üstad.
  • 19-04-2017, 16:52:38
    #7
    Temada Block Title gibi alanlarda kullanmak için

    [:en]English Text[:de]Deutsch[:][:tr]Türlçe[:] şeklinde kullanmayı dener misin bi ?