Merhaba arkadaşlar. Lütfen sizlerden ricam bu yazdığım kısa soruları bildikleriniz doğrultusunda cevaplayın.
Burası değerli bir webmaterler topluluğu forumu biz bize yardımcı olmadıktan sonra, işimiz düştüğünde konu açarsak ve işimize gelmeyen yazıları sadece hızlıca okuyup geçtikten sonra hiç kimse bir yere varamaz.
Normalde buzzy scripti kullanıyorum. Gayet başarılı bir script oldu son güncellemesiyle. Ve dahası yapacağınız web sitesi için uygun olan özel ek özelliklerden sonra gerçekten harika bir görünüme ve yapıya sahip oluyor.
Fakat ben bu scriptimi, kendimi web sektöründe çok ilerleyecek veya sürekli uğraşabilecek biri olarak görmediğimden dolayı satıyorum. İlanım diğer bir wm forumunda mevcut buraya da ilan açacağım.
Alan adımı boşta bırakmamak ve arada sırada da olsa bir şeyler paylaşmak için açık tutacağım sitemi. Daha çok makale satın alırım zaten çünkü seviyorum web sitesi ile ilgilenmeyi. Ben çok titiz işler yaptırdım bu güne dek ve buzzy scriptine bile en son 1250-1500TL masraf ettim eklettiğim özelliklerle.
Şimdi ben wordpress kullanayım diyorum. Birkaç tema var kafamda siteme uygun gidebilecek. Fakat korkuyorum, evet net korkuyorum. Sonuçta web sitem online kalacak ve iki gün sonra belki wordpress gümleyecek ve moralim bozulacak. Çünkü online kaldığı sürece ben sitem için makale alacağım, geliştirilmesi için uğraşacağım...
Herkes bilir yok yavaşlama sorunu, yok beyaz ekran geldi girilmiyor vs. sorunları vb. bu güne kadar binlerce konu vardır wordpress için olumsuz yönde. Fakat kolaylığı nedeniyle ve özellikle bir şey istediğimde eklenti satın alıp kurabildiğim için, yani web yazılımdan anlamayan biri için ideal olduğundan dolayı wordpress düşünüyorum. Ancak dediğim gibi korkutuyor beni...
Ne diyorsunuz bu konuda? Tamam büyük siteler var vs. deniyor wordpress kullanan ama ben görmedim. Bir ara görmüştüm bir webmaster sitesi tarzı büyük bir sitenin kullandığını o kadar. Bunun dışında birkaç büyük haber sitesi + büyük şirketlerin (yalnızca blog kısımları) için gördüm. Premium bir tema almadan ve satacağım buzzy geliştirmelerini sitemden silmeden önce sizlere danışmak istedim.
Not: Script ile devam et diyebilecek arkadaşlar için şimdiden söyliyeyim ki ben web yazılım vs. bilmiyorum. Bu nedenle script biraz daha profesyonele kaçıyor bir web sitesi için. Fakat wordpress istediğimiz bir değişikliği barındıran bir eklenti satın alınarak ihtiyacı karşılayabiliyor ve uygulaması kolay olduğu için düşünüyorum. Daha önce kullandım ama bir süre sonra tiksinip çok uzun süredir hiç kullanmadım wordpress.
Ayrıca bakıyorum ücretli temalara ama hepsi fos aynı şeyler dönüyor dolaşıyor ortalıkta veya benzer tasarımlar yapılıyor. Yok mu şöyle istediklerimizi eklentisiz(gerektiğinde ücretli eklenti de alırız) yapabilecek gerçekten wordpress uzmanları koca forumda? Varsa önce bu konuya yorum yapıp uzman olduğunu belirterek özel mesaj istesinler lütfen.
Duyarlı davranıp cevap yazacak olanlara şimdiden teşekkür ederim.
Wordprss kullanmali miyim?
3
●340
- 02-02-2017, 21:21:19Hocam Wordpress kurunca öyle hemen patlayıp gümlemez merak etmeyin. Tema arıyorsanız da tema satan yabancı sitelere bakabilirsiniz. Forumlardaki temalar bizim göz zevkimize göre yapılıyor. Türkler bu tarz seviyor, ona göre temalar üretiliyor.
Wordpress sürekli güncelleniyor, geliştiriliyor, yaklaşık 3 haftada bir güncelleme geliyor. Özel yazılım alırsanız ve yazılım bilginiz yoksa eliniz mahkum beklemek zorunda kalıyorsunuz. Ayrıca o yazılımın geliştirilmesi, güvenlik açıklarının kapatılması vb gibi işler genelde tek bir kişinin elinde olduğu için güvenlik açıkları ve sorunlar daha fazla oluyor. Birde özelleştirme problemi var. Ufacık bir şeye bi ton para istiyorlar, dışarıdan birine yaptırsan o yazılımdan anlayan birini bulamıyorsun. Bu tarz birçok sorunla karşılaşman muhtemel.
Avrupa Birliği, NASA, ESA, Beyaz Saray gibi kurumların siteleri Wordpress, Drupal gibi hazır içerik yönetim sistemleriyle yapılmış. Beyaz Saray'ınki Drupal, bir sorun olsaydı onlar kullanmazdı.
Sorun nasıl yaşanır, hiç mi yaşanmaz ?
FBI, Microsoft bile heklendi zamanında. Site göçmeyecek, süper olacak diye bir durum yok.
Senin siten de göçer
Adam ordan burdan 3 kuruşa bi tane bot alıyor, basıyor da basıyor. Sonra yıllık 40 liraya ne olduğu belirsiz bir yerden de hosting alıyor. Oooh, gel keyfim gel. Günlük 50 yazı girerim, 50 liraya da SEO paketi aldım mı tamamdır diyor. En önemli konu altyapı. Altyapı sağlamsa birşey olmaz. Ayrıca benim birçok sitem var, 13-14 senedir hiçbir siteme saldırı yapılmadı ve göçmedi. Kim neden saldırsın diyorum kendi kendime. İllegal birşey yaptığım yok, çalma çırpma yok, kimseyi rahatsız ettiğim yok. O yüzden de kimsenin hedefinde değilim. - 05-02-2017, 21:09:03Üyeliği durdurulduSite içeriğiniz tam olarak nasıl olacak?
Şöyle bir gerçek var ki Wordpress kullandığınız sürece ücretli-ücretsiz destek alabileceksiniz. Gümlemeden kasıt, çok aktif sitelerde sorun çıkardıklarını söylüyorlar ama buna katılmıyorum. Çünkü aktif olarak kullanan bir çok dev site var. İhtiyacı karşılayan bir sunucu ile çalıştıktan sonra sorun çıkarmaz.