Hocam Wordpress kurunca öyle hemen patlayıp gümlemez merak etmeyin. Tema arıyorsanız da tema satan yabancı sitelere bakabilirsiniz. Forumlardaki temalar bizim göz zevkimize göre yapılıyor. Türkler bu tarz seviyor, ona göre temalar üretiliyor.
Wordpress sürekli güncelleniyor, geliştiriliyor, yaklaşık 3 haftada bir güncelleme geliyor. Özel yazılım alırsanız ve yazılım bilginiz yoksa eliniz mahkum beklemek zorunda kalıyorsunuz. Ayrıca o yazılımın geliştirilmesi, güvenlik açıklarının kapatılması vb gibi işler genelde tek bir kişinin elinde olduğu için güvenlik açıkları ve sorunlar daha fazla oluyor. Birde özelleştirme problemi var. Ufacık bir şeye bi ton para istiyorlar, dışarıdan birine yaptırsan o yazılımdan anlayan birini bulamıyorsun. Bu tarz birçok sorunla karşılaşman muhtemel.
Avrupa Birliği, NASA, ESA, Beyaz Saray gibi kurumların siteleri Wordpress, Drupal gibi hazır içerik yönetim sistemleriyle yapılmış. Beyaz Saray'ınki Drupal, bir sorun olsaydı onlar kullanmazdı.
Sorun nasıl yaşanır, hiç mi yaşanmaz ?
FBI, Microsoft bile heklendi zamanında. Site göçmeyecek, süper olacak diye bir durum yok.
Senin siten de göçer
Adam ordan burdan 3 kuruşa bi tane bot alıyor, basıyor da basıyor. Sonra yıllık 40 liraya ne olduğu belirsiz bir yerden de hosting alıyor. Oooh, gel keyfim gel. Günlük 50 yazı girerim, 50 liraya da SEO paketi aldım mı tamamdır diyor. En önemli konu altyapı. Altyapı sağlamsa birşey olmaz. Ayrıca benim birçok sitem var, 13-14 senedir hiçbir siteme saldırı yapılmadı ve göçmedi. Kim neden saldırsın diyorum kendi kendime. İllegal birşey yaptığım yok, çalma çırpma yok, kimseyi rahatsız ettiğim yok. O yüzden de kimsenin hedefinde değilim.