• 27-02-2007, 00:02:42
    #19
    web tasarımcı ( 10 - 20 k )
    web coder ( 8 - 10 k)

    web master ( 3 - 5 k )

    bence tabi..
  • 27-02-2007, 16:49:39
    #20
    okumuş bu işi bilen çok kişi vardır ama uygulayan ve düşünen yoktur.
  • 27-02-2007, 17:34:47
    #21
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Bence webmaster, tasarım ve programlamdan ziyade site yöneten kişidir. Tabi bu bir vBulletin kurmakla bitmiyor. Gerektiği zaman tasarım ve kodlara müdahele edebilecek, teknik ve içerik konusunda gerekli düzenlemeler yapabilecek kişidir ki bunun sayısı pek fazla değil.

    Bartuc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    webmaster != hazır script kurabilen insan
    webmaster != tasarımcı
    webmaster != coder
    webmaster = tasarımı + kodlamayı, grafikerliği, bütün optimizasyonu ve bir web sitesinde aklınıza gelebilecek herşeyi yaptıktan sonra siteyi açan adamdır.
    ne kadar iyi olursa olsun, tasarım yapamayan bir coder webmaster değildir. ne kadar iyi olursa olsun, kodlama yapamayan bir tasarımcı webmaster değildir.
    blogsome'dan blogger açan adam ben webmaster'ım diyo hala.. ben php yazıyorum kendime webmaster kelimesini yakıştıramıyorum.. yazık..
    Her ne kadar Türkiye'de genelde ikisini aynı kişi yapsa da tasarım ve programlama birbiriyle alakalı olmayan iki konudur. Zaten birinin okulu bilgisayar mühendisliği, diğerininki güzel sanatlardır.

    Profesyonel şirketlerde, sadece birini bilip, ötekiyle alakasız olmak daha makbuldur. (Hatta ilanlarda bile görebilirsiniz, Photoshop, Fireworks bilip programlama bilmeyen, bilmek de istemeyen kişiler aranmaktadır şeklinde..)

    Yazdıklarımda bir çelişki var, bence bu da kesin bir webmaster tanımı olmamasından kaynaklanıyor.
  • 27-02-2007, 19:25:08
    #22
    Üyeliği durduruldu
    webmaster != hazır script kurabilen insan
    bence bu olsa olsa wepmaster olur
  • 27-02-2007, 19:48:00
    #23
    Eposta Aktivasyonu Gerekmekte
    herkese kesinlikle katılıyorum bende 50 ytl ile girdim bu işe kendimede webmaster demiyorum dememde daha html i php yi asp yi bilşmiyorum ama onları örenmek için çalışıyorum şu an benim bir forum sitem var tamamen lak lak bu sitemden beklentimde yok ama sırf bu işleri webmasterliği örenmek için açtım zaten forumumu kendimi geliştirip tek bir konu üzerinde yoğunlaşıcam arkadaşım soruna gelince sitesi olan 1 milyon webmaster olan 50 kişi vardır.
  • 27-02-2007, 20:44:25
    #24
    bu işten para kazanıyomusun ozman webmaster sındır.
  • 27-02-2007, 21:02:33
    #25
    Misafir
    gerçek webmaster sıfırdan bir site tasarlayıp kodlayıp onu yöneten ve ositeden 3 5 bişeyler kazanabilen insandır.
  • 27-02-2007, 21:22:56
    #26
    ploop abi xafithx zeynelkoc... o zaman bu internet zenginlerinin çoğu wepmaster bende böyle oluyum wepmaster oluyum
  • 27-02-2007, 22:17:37
    #27
    Yemişim webmasterları size bişe olmasın (:

    ben koddan anlamam. grafik olsun benim olsun.

    bekle reklam dünyası ben geliyorum.