Bence webmaster, tasarım ve programlamdan ziyade site yöneten kişidir. Tabi bu bir vBulletin kurmakla bitmiyor. Gerektiği zaman tasarım ve kodlara müdahele edebilecek, teknik ve içerik konusunda gerekli düzenlemeler yapabilecek kişidir ki bunun sayısı pek fazla değil.

Bartuc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
webmaster != hazır script kurabilen insan
webmaster != tasarımcı
webmaster != coder
webmaster = tasarımı + kodlamayı, grafikerliği, bütün optimizasyonu ve bir web sitesinde aklınıza gelebilecek herşeyi yaptıktan sonra siteyi açan adamdır.
ne kadar iyi olursa olsun, tasarım yapamayan bir coder webmaster değildir. ne kadar iyi olursa olsun, kodlama yapamayan bir tasarımcı webmaster değildir.
blogsome'dan blogger açan adam ben webmaster'ım diyo hala.. ben php yazıyorum kendime webmaster kelimesini yakıştıramıyorum.. yazık..
Her ne kadar Türkiye'de genelde ikisini aynı kişi yapsa da tasarım ve programlama birbiriyle alakalı olmayan iki konudur. Zaten birinin okulu bilgisayar mühendisliği, diğerininki güzel sanatlardır.

Profesyonel şirketlerde, sadece birini bilip, ötekiyle alakasız olmak daha makbuldur. (Hatta ilanlarda bile görebilirsiniz, Photoshop, Fireworks bilip programlama bilmeyen, bilmek de istemeyen kişiler aranmaktadır şeklinde..)

Yazdıklarımda bir çelişki var, bence bu da kesin bir webmaster tanımı olmamasından kaynaklanıyor.