Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık bir ay önce bir internet sitesi açmıştım. Hiti yok denecek kadar az. Yine bu ayın başında başka bir site daha açtım. Onun hiti de oldukça az.
Bugün öğleden itibaren her iki siteme de erişilemiyor. Hosting aldığım şirket (yaklaşık 10 yıllık şirket), domain adlarıma saldırı olduğunu ifade ediyorlar.
"domain adınıza saldırıda bulunulduğu için sunucu üzerindeki guvenlik uygulamaları alanınızın ve sunucunun bu saldırılardan zarar görmemesi için portları kontrol etmekte olup saldırı olarak algılanan bütün bağlantıları kesmektedir. Alanınızdaki saldırı kesildiğinde bağlantınız normele dönecektir."
Ben bu işleri pek değil hiç bilmiyorum.
- Hosting firmasının bu saldırıyı gerçekten engelleme imkanı yok mudur?
- Erişelememe sorunu başlayalı yaklaşık 10 saat oldu. Bu süre zarfında saldırının engellenmesi için bir şeyler yapılamaz mı?
- Hosting firmasının bahsettiği saldırı domain adına değil de diğer domainimin de bulunduğu IP numarasına yapılıyor olabilir mi?
- Kimseye rakip olacak bir durumda değilim. Şahıs olarak hiçkimseyle, hiçbir ortamda polemiğe girmiyorum, girmedim de. Bu kadar uzun süre saldırı almayı anlamlandıramıyorum açıkçası. Saldırının bana değil sunucuya yönelik olduğunu düşünüyorum. Bu düşüncem saçma mı?
- Son olarak ne tavsiye edersiniz?
Saygılar...
Saldırı Domain Adına Mı Yapılır?
14
●3.597
- 16-07-2008, 23:20:33saldırı domain adına değil ipye yapılır ve sunucu sahibi hangi domaine saldırı yapıldığını bilemez. ortada bi dümen var.
- 16-07-2008, 23:22:44Üyeliği durduruldubildiğim kadarıyla açıklıyım:
d-dos sistemini söylüyorlar sanırım. Onun henüz bir önlemi yok beklemekten başka. Ama sadece senin sitelerin kapalıysa olmaz öünkü d-dos servere yapılır. Ayrıca hiti az bir siteye 1000 kişi de saldıracak değil ya 1 kere ip engelelr 2 kere engeller hadi 10 ip engellesin ama sen sitene ulaşacaksan engellemez. Yani servera bağlanmak ip ye bağlanmakla farklı bir olay değil aslında(sitelerin aynı ip de olduğunu kabul edersek). Bence hosting firmasından biraz ayrıntı iste açıklama bana inandırıcı gelmedi... - 16-07-2008, 23:26:04illa ipe yapılacak diye bir kaide yok site adresinede saldırırsın aşırı mysql sorgu yaptırıp paylaşımlı hosttaysa hesabın durmasına neden olabilecek bir olay bu
- 16-07-2008, 23:32:02Üyeliği durduruldusite ns ye ns de ip ye yönleniyor. Sonuçta gittiği yer server.Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 16-07-2008, 23:34:42Fikir yürüten arkadaşlara teşekkürler...
Ben teknik kısımlardan anlamadığımdan dolayı kandırılmış olmak, enayi durumuna düşmek istemediğimden sizlerden yardım talep etmekteyim. Hosting şirketiyle aramızda geçen yazışmalar aşağıdaki gibidir.
Alıntı
CEVAP:
Merhaba
siztenizde herhangi bir sorun bulunmaktadır.
Son ticketınızda sizden istenen internet çıkış Ip sini göndermisiniz
Alıntı
CEVAP:
Merhaba;
Sayfaların yüklenme süreleri kullanılan scriptin yapmış olduğu sorgu ve sayfa içeriği ile işlem yapılan makinanın internet bağlantısına bağlırdır. örnek olarak xxxx.com domain adınızın sayfasının yüklenme süresi Kullanılan Wp scriptindeki sorgulara bağlı olarak ortalama 8-10 snydir.
İnternete cıkış ip adresinizin istenmesinin nedeni sunucu üzerinde fazla ip bağlantısı veya syn attack yapan ip ler sunucu üzerindeki korum yazılımlarınca en gellenmekte olup bu listeye giren ip adresleri 20 ile 30 dk sonra bu listeden çıkmaktadır.
Belirtilen probleminiz ile ilgili yapılan detaylı incelemede özellikle zzzz.com.tr de aşırı mysql sorgusu yaparak sayfanın çok geç oluşmasına yada oluşamamasına neden olmaktadır. Örnek olarak html olan bir sayfanın yüklenme süresinde bir problem olmadığını
http://zzzz.com.tr/readme.html adresine girerek görebilirsiniz. Özellikle zzzz.com.tr adresinde kullanmakta olduğunuz scripti kontrol etmenizi tavsiye ederiz.
Saygılarımızla
Arada telefon görüşmesi gerçekleşiyor....
İKİNCİ CEVAP:
Merhabalar;
domain adınıza saldırıda bulunulduğu için sunucu üzerindeki guvenlik uygulamaları alanınızın ve sunucunun bu saldırılardan zarar görmemesi için portları kontrol etmekte olup saldırı olarak algılanan bütün bağlantıları kesmektedir. Alanınızdaki saldırı kesildiğinde bağlantınız normele dönecektir.
Saygılarımızla
Alıntı
Yukarıdaki ticketıma henüz cevap alamadım. - 16-07-2008, 23:38:21domain aracıdır saldırı domaine yapılıyorsa aradan çıkarırsın domaini servere erişemez ve saldırı etkisiz olur ipe yapılan saldırıda ip adresini nullroute etmen gerekirteknotek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 16-07-2008, 23:40:16Üyeliği durdurulduMerhaba,
Saldırı domainede yapılır, domain'in bulunduğu IP'yede yapılır. Saldıran kişi isterse, alt sayfalarınada saldırı gonderebilir. Saldırı türleri birden fazladır. Hosting firman saldırıyı onleyebilir, ama önce saldırı türünü tesbit etmesi gerekir. Türkiye'de bir çok host firması saldırı geldiği anda, siteleri suspaned eder, yada önlem alamaz bu bu konu üzerinde yogunlasmaz. Direk saldırı alıyorsunuz vsvs der sizi başınızdan salar. Bu yapılan saldırılar onlenemezmi? ÖNLENİR!. Bu işi zevk için yapıyorsun sana tercihim siteni blogspot'a taşı. Ha yok ben kazanç sağlıyorum işimi yapıyorum diyorsan, saldırıyı onleyebilecek hosting firmaları mevcut bana ulaşırsan sana bunları gonderebilirim.