Fikir yürüten arkadaşlara teşekkürler...
Ben teknik kısımlardan anlamadığımdan dolayı kandırılmış olmak, enayi durumuna düşmek istemediğimden sizlerden yardım talep etmekteyim. Hosting şirketiyle aramızda geçen yazışmalar aşağıdaki gibidir.
Alıntı
xxx.com
xxx.com
xxx.com
sitelerime öğleden beri erişilememektedir. Daha önceki ticket mesajlarımdan da görüleceği üzere bu tür sorunları sıkça yaşanmaya başladı.
Sorunun halledilmesini ve konu hakkında tarafıma bilgi verilmesini rica ediyorum.
CEVAP:
Merhaba
siztenizde herhangi bir sorun bulunmaktadır.
Son ticketınızda sizden istenen internet çıkış Ip sini göndermisiniz
Alıntı
Merhaba,
"Sizden istenen çıkış IP'si" ifadenizden kastınız nedir? Benden daha önce çıkış IP'si mi istediniz? Şayet bunu kastediyorsanız, sizden gelen hiçbir ticket cevabında benden çıkış IP'si bilgisi talep edilmemiştir.
Yine de benden çıkış IP'si bilgisini şimdi istiyorsanız bu bilgiye nereden ulaşabileceğimi yazarsanız en kısa süre içinde size cevap vereceğim.
Ayrıca; gün içinde farklı bölgelerdeki makinelerden de bahsettiğim sitelerime erişemediğimi bilmenizi isterim.
Şu anda sitelerime ulaşılabiliyor ama sayfanın yüklenme süresi yaklaşık 2 dakika. Ancak; sunucularınızda barındırdığım aaa.name.tr ve bbbb.com sitelerimde benzer sorunlar bulunmamaktadır.
Sorunlu sitelerimden (xxxx.com, yyyy.com ve zzzzz.com.tr) zzzz.com.tr en geç açılan sitemdir.
Bu kadar ayrıntılı yazdığım sorunlarımı "lütfen sitelerinizde sorun bulunmamaktadır diyerek geçiştirmeyin".
CEVAP:
Merhaba;
Sayfaların yüklenme süreleri kullanılan scriptin yapmış olduğu sorgu ve sayfa içeriği ile işlem yapılan makinanın internet bağlantısına bağlırdır. örnek olarak xxxx.com domain adınızın sayfasının yüklenme süresi Kullanılan Wp scriptindeki sorgulara bağlı olarak ortalama 8-10 snydir.
İnternete cıkış ip adresinizin istenmesinin nedeni sunucu üzerinde fazla ip bağlantısı veya syn attack yapan ip ler sunucu üzerindeki korum yazılımlarınca en gellenmekte olup bu listeye giren ip adresleri 20 ile 30 dk sonra bu listeden çıkmaktadır.
Belirtilen probleminiz ile ilgili yapılan detaylı incelemede özellikle zzzz.com.tr de aşırı mysql sorgusu yaparak sayfanın çok geç oluşmasına yada oluşamamasına neden olmaktadır. Örnek olarak html olan bir sayfanın yüklenme süresinde bir problem olmadığını
http://zzzz.com.tr/readme.html adresine girerek görebilirsiniz. Özellikle zzzz.com.tr adresinde kullanmakta olduğunuz scripti kontrol etmenizi tavsiye ederiz.
Saygılarımızla
Arada telefon görüşmesi gerçekleşiyor....
İKİNCİ CEVAP:
Merhabalar;
domain adınıza saldırıda bulunulduğu için sunucu üzerindeki guvenlik uygulamaları alanınızın ve sunucunun bu saldırılardan zarar görmemesi için portları kontrol etmekte olup saldırı olarak algılanan bütün bağlantıları kesmektedir. Alanınızdaki saldırı kesildiğinde bağlantınız normele dönecektir.
Saygılarımızla
Alıntı
Merhaba,
Saldırı domain adıma mı yapılıyor yoksa sizin sunucunuza mı? Erişilemeyen sitelerin hepsi aynı IP'de çalışıyor ve benim yine sizin sunucunuzda bulunan fakat başla IP üzerinden çalışan sitelerim de mevcut (aaa.name.tr ve bbb.com)
Ayrıca; saldırı aldığını iddia ettiğiniz xxxx.com sitesinin ne domain adı ne de hosting alanı benim adıma kayılı değil.
Dolayısıyla, bana öyle geliyor ki yapılan saldırılar szin benim şu an ulaşılamayan sitelerimin IP si olan xxxx.xxx.xxx IP'sine yapılıyor gibi geliyor bana. Siz bu IP'de bulundurduğunuz diğer siteleri de kontrol ettiniz mi acaba?
Öte yandan sitelerime öğleden beri erişilemiyor. Telefonda görüştüğümüz Tarkan Bey, 4-6 saat gibi bir süreçte saldırıların önüne geçilebileceği gibi bir şeyler söylemişti. Aradan yaklaşık 10 saat geçti. 10 saatte gibi bir süre zarfında bu tür saldırılar için önlem alınamıyor mu?
Sizden bağımsız olarak, benim yapabileceğim herhangi bir şey var mı?
Ayrıca; sitelerime saldıranların IP'leri belli mi? Yarın saldırıyı düzenleyen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.
Konu hakkında ayrıtılı bilgilendirme rica ediyorum.
Yukarıdaki ticketıma henüz cevap alamadım.