Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık bir ay önce bir internet sitesi açmıştım. Hiti yok denecek kadar az. Yine bu ayın başında başka bir site daha açtım. Onun hiti de oldukça az.

Bugün öğleden itibaren her iki siteme de erişilemiyor. Hosting aldığım şirket (yaklaşık 10 yıllık şirket), domain adlarıma saldırı olduğunu ifade ediyorlar.

"domain adınıza saldırıda bulunulduğu için sunucu üzerindeki guvenlik uygulamaları alanınızın ve sunucunun bu saldırılardan zarar görmemesi için portları kontrol etmekte olup saldırı olarak algılanan bütün bağlantıları kesmektedir. Alanınızdaki saldırı kesildiğinde bağlantınız normele dönecektir."

Ben bu işleri pek değil hiç bilmiyorum.

- Hosting firmasının bu saldırıyı gerçekten engelleme imkanı yok mudur?

- Erişelememe sorunu başlayalı yaklaşık 10 saat oldu. Bu süre zarfında saldırının engellenmesi için bir şeyler yapılamaz mı?

- Hosting firmasının bahsettiği saldırı domain adına değil de diğer domainimin de bulunduğu IP numarasına yapılıyor olabilir mi?

- Kimseye rakip olacak bir durumda değilim. Şahıs olarak hiçkimseyle, hiçbir ortamda polemiğe girmiyorum, girmedim de. Bu kadar uzun süre saldırı almayı anlamlandıramıyorum açıkçası. Saldırının bana değil sunucuya yönelik olduğunu düşünüyorum. Bu düşüncem saçma mı?

- Son olarak ne tavsiye edersiniz?

Saygılar...