• 02-07-2008, 16:48:29
    #1
    Merhabalar arkadaşlar bir vps almayı düşünüyorum ve vps yi tek site için almayı düşünüyordum.dün aklıma geldi ve şöle bişi olabilirmi acaba

    benim normal sitem vps de olsun ve vps nin bir bölümünde sadece bu site olsun mesala windows olursa diyelim a kullanıcısı asıl sitenin b kullanıcısıda diğer sitelerin root u olsun böle bişi yapılabilirmi? mesala diğer sitelerden birine shell vs gibi scriptler attığım zaman kesinlikle diğer siteye geçilmezsin yani asıl siteye böle bir şey mümkün mü ?
  • 02-07-2008, 18:10:58
    #2
    Eğer kastınız VPS içinde VPS açmaksa imkanız...

    Fakat bir siteniz var ve başka bir site daha açıp içlerinde izinlerle ilgili durum ise problemsiz bir şekilde yapılabilir.
  • 02-07-2008, 20:27:20
    #3
    mesala şöle yapacam örneğin diğer sitelere shell atıldığı zaman bu siteye kesinlikle ulaşılamazsın veya whois çektiğimiz zaman da ayrı ayrı yerlerde görünebilirmi ?
  • 02-07-2008, 20:37:49
    #4
    Ciddinet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    mesala şöle yapacam örneğin diğer sitelere shell atıldığı zaman bu siteye kesinlikle ulaşılamazsın veya whois çektiğimiz zaman da ayrı ayrı yerlerde görünebilirmi ?
    Farklı C Class ip aralıklarında ip mevcut ve bu ip bilgileri değiştirilebiliyorsa dediğiniz gibi farklı görünebilir. Fakat tracert çekilmesi tespiti için yeterlidir.

    Shell diye tabir ettiğiniz file system object ile dosyalara erişme yeteneği olan kodları engellemek oldukça basittir. Bir kaç permisions ayarlaması yeterli olacaktır.
  • 02-07-2008, 21:12:24
    #5
    Üyeliği durduruldu
    VPS içinde VPS açılması imkansız DEĞİLDİR.
  • 02-07-2008, 21:15:58
    #6
    nbbh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    VPS içinde VPS açılması imkansız DEĞİLDİR.
    o kişinin elinde kalmaması da mucize değildir

    çok sürmez elinde kalır o vpsler

    evet imkansız değildir teoride. Ancak teori hayatın yarısı ise diğer yarısı da pratik dir

    pratik de bunu yapıp kaç kişi %100 verim almış bunu düşünmek lazım ve ondan uzak durmak lazım
  • 02-07-2008, 22:58:38
    #7
    vmware ile bölünmüş bir sanal makinenin içine tekrar vmware kurarak sanallaştırılabiliyor. Fakat elinizde 1 den fazla ip olması gerekmektedir. Randıman konusunda birşey diyemem denemek lazım ama sonuç pek olumlu olmucaktır virtuozzo ile bölünmüş vps içine tekrar virtuozzo kurulur mu kurulmaz geliyor bana çünkü vz için ulaşılacak port numaraları servisler çakışcaktır.
  • 02-07-2008, 23:47:50
    #8
    vps içinde vps denedim 1 adet vps kurdum gayet iyi çalışıyorduda vps kullanan birisinin zaten bir ayağı çukurda oluyor vps içinde vps demek resmen iki ayağını birden çukura sokmaktadır. Ama denemedekte fayda var

    edit: vmware kurdum.
  • 03-07-2008, 01:00:03
    #9
    VMware ile yaparsınız tabiki... Size sonuçta donanımsal bir şeyler sunuyor. VZ veya hypervm değilki... Yazılımsal bir sanallaştırma ile çakışmaması 4-5saat içinde patlamaması içten bile değil.