• 10-03-2006, 15:27:30
    #19
    ulaştıda cevap yazmak için zamanım olmadı, sorry.. yazdım forumlarına onların bakalım ne sonuç çıkacak
  • 10-03-2006, 19:38:56
    #20
    Üyeliği durduruldu
    ustad dinçere laf demekten vazgeç dinçeri tüm irc alemi tanır Mahallemizin çocuğu bi sebep görmüş onaylamamış yada zamanı olmamıştır bölümde tek editör yok mesut ta var ona neden sataşmıyorsun ? dinçere yaran mı var?
  • 10-03-2006, 21:19:25
    #21
    Üyeliği durduruldu
    ayrıca arkadaşlar ücretsiz alanda diye siteleri küçümsemeyin öyle bir ayrım yapıyorlarmı free siteyi almayız diyorlarmı adamlar demekki iyi iş yapıyorlarki oraya ekleniyor.
  • 12-03-2006, 03:37:07
    #22
    Misafir
    Ben ne siteler gördüm free diye küçümsediğiniz fakat şu anda açık olan on binlerce ücretli çöplükten daha güzel.

    Dmoz'da ki editörler siteleri yavaş onaylayabilirler çünkü sitelerin bir günü bir gününü tutmuyor. Ve sizin hile yaptığınızdan bile haberiniz olmadığı şeyler hile sayılıyor. Amacına uygun site açıp hiç bir hile yapmadan amacına uygun bir bölüme gayet sade bir şekilde eklediğinizde kısa zamanda siteniz onaylanıyor.

    İçeriği Müslüm Gürses olan bir free site arabesk müzik kategorisi içinde m harfine sitesini eklediğinde sitesi kabul oluyor fakat sizin mp3 siteniz varsa ve muzik kategorisine eklemişseniz siteniz kabul olmuyor veya uzun zaman alıyor çünkü genel bir site ve belirli bir süre gözlem altında tutulmalı yani siteniz takip edilmeli tamamen incelenmeli ve hiç bir hile yapmamanız durumunda eklenmektedir.

    Dmoz editörü değilim hiçte düşünmedim bunlar sadece kişisel izlenimlerim. Haylen onaylanmayı bekliyorum. Ama herkeze saygı gösteriyorum. Sonuçta yavaşta ekleseler onay verdikleri siteleri kontrol etmeleri gerekmekte ve onlarında işleri, güçleri, aileleri, yaşamları var. Kimsenin işi sadece internet değil veya onuda geçtim dmoz editörleri sadece dmozla ilgilenmiyor. Herkezin belirli sorumlulukları ve güncellemeleri var. Herkeze anlayış göstermek gerekir.

    Tamam siteniz geç eklenmiş olabilir bunuda editörlere veya forumlarda yazarak dile getirebilirsiniz. Bunuda asla yanlış karşılamıyorum. Ama dmoz editörlerinin yerine birde kendinizi koyarak düşününüz. Herşey göründüğü kadar kolay değil.

    Her kategoriye her site alınmaz. Örneğin herkezin gazete sitesi var. Hepsine onay verirlerse ne olur? Bazı değişiklikler olmalı. Aynısından 1000 tane site eklenmiş. Bunlardan 1 veya 2 tanesine onay verilir. Hepsine onay verilse zaten dmoz un anlamı kalmaz.

    ( Birşeyi belirtmek isterim. İlk mesajı yazan arkadaşım, mesajım senin düşüncene karşı olarak yazılmamıştır. Sana karşı herhangi bir düşüncem yoktur. Veya yazdıklarına katılmayan yada katılan arkadaşlar, hatta ilk mesajda belirttiğin kişiyide tanımam. Hiç birinizin yazısına göre yazdığım bir mesaj değildir. Tamamen konu hakkında kendi düşüncelerimdir. Herkez kendine göre haklı olabilir ama olayların dışından değişik açıcan bakmak çoğu zaman daha faydalı olmuştur. )
  • 12-03-2006, 20:17:26
    #23
    Eposta Aktivasyonu Gerekmekte
    vardir adlı üyeden alıntı:
    ustad dinçere laf demekten vazgeç dinçeri tüm irc alemi tanır Mahallemizin çocuğu bi sebep görmüş onaylamamış yada zamanı olmamıştır bölümde tek editör yok mesut ta var ona neden sataşmıyorsun ? dinçere yaran mı var?

    mesutla bir alakam olmadı başka bir forumda dincer bazı şeylere hemen renk verdi. 100 kere ekledim 100 kere tarihleri kontrol ettim forumlar eklendi. bunlarıda ayrı ayrı belirrttim mesajlarımdan gorebilirsin vardir. Mahalle arkadasın olabilir veya akraban veya baska bişey ama gercek olayları gozumuzden kacırmayalım. o kadar guncelledi. gene eklemedi mesut sitesini sattı ve online olmuyor. bana karsı forumda bi mesajda yazmadı dmozda üst editorlerede basvurdum. bana dincer gıcık olabilir, sevmeyebilir, nefret edebilir. ben solucemi soledim ıspatlarıda vardır.kişisel seyler her zaman heryerde vardır t.c meclisinde bile kişisel olaylar olmustur. anlatabildimmi ? Ayrıca SweetDreams free sitesi olmus olmamıs kucumseme yapmadım free site diye alınan register edilen free sitedir adını ben koymadım arkadasım. genel acıklama yazmıssın guzelde benım maksatımda kotulemek deil. burdaki bazı insanların ogrenmesini saglamaktı.
  • 12-03-2006, 20:29:50
    #24
    Eposta Aktivasyonu Gerekmekte
    SweetDreams ayrıca mıllet neden gidip dmozun forumuna sitesini yazmak zorunda kalıyor? basvuru coksa benım arkadasımda editor ama incelemek madem elegini duvara asan biri için cokta zor deil ayrıca ekledigi sitelerde dincer arkadasımızın forum siteleri. onları neden inceledi ? ilk sırada onlarınkiimi vardı yoksa sozumu sence hı ?
  • 12-03-2006, 22:19:28
    #25
    Misafir
    Benim hiç sohbet sitem olmadı yada sitemde sohbet bölümü hiç açmadım. Bu sebeple sohbet bölümünü hiç incelemedim. Ama yazdığım örnek kendimdendi. Gazete linkleri bulunan bir site hazırladım 4 ay önce ve dmoz a ekledim ama onay verilmedi. Sonradan dmoz hakkında araştırma yaptım ve ekleyeceğim kategoride çok site varsa sitemin onaylanma şansının düşük olduğunu öğrendim. Sonra düşündümki gazete bölümüne yüzlerce kişi sitesini eklemiştir ve hepsinin içeriği aynı. Ve hepsinin onaylanması gayet saçma olacağına karar verdim. Yani hazırladığımız sitelerin diğerlerinden farkı olması yada ilklerden biri olması gerektiğini anladım. Eğerki siteni eklediğin kategorideki editörler sohbet ile alakalı sitelere onay vermeyipte forumlara onay veriyorsa bu onun yaptığı bir yanlıştır. Kendisine hatalı onaylama yaptığı söylenebilir. O da olmazsa bir üstündeki editörle konuşulup hatalı olan şeyler dile getirilir. Yani herşeyin bir çözümü var. Yazdıklarından dolayı seni suçlamadım. Haksızlığı dile getirmek gayet doğal birşey.
  • 12-03-2006, 22:55:36
    #26
    Eposta Aktivasyonu Gerekmekte
    eyv. saol. benımde amacım kotu deil kafasına gore secimler yanlıs bunu anlatmak istedim iyi calısmlar bu konuyu kitleyebilirsin vardir abi sana bırakıyorum ben yazıp dursamda boş gene boş vesselam .. tşkler.