Arkadaşlar geçen ay bir müşteriye site için fiyat verdim. Birkaç özel modül istiyor, mevcut sistem de biraz eski. İnceledim, fiyatı söyledim. Pahalı geldiğini söyledi, ben de yapabileceğim bir şey olmadığını belirttim. Orada kapandı konu.
Birkaç gün sonra yazdı, “Yarı fiyatına yapacak bir arkadaş bulduk” dedi. Hayırlı olsun dedim.
Sonra ara ara teknik sorular gelmeye başladı. Önce hosting bilgisi sordu, verdim. Sonra “Şu alan nereden değişiyor, bu tabloda ne tutuluyor?” derken baktım adam yeni yazılımcının bütün sorularını bana soruyor.
Bir iki cevapladım ama iş uzayınca “Hocam anlaştığınız arkadaş incelesin, bunlar artık işin kendisi” dedim. Biraz bozuldu, bir daha yazmadı.
Dün forumdan bir arkadaş ulaştı. Elinde yarım kalan bir iş varmış, bazı yerlerini yapamamış. Ücretli destek istiyor. Linki bir attı, bizim müşterinin sitesi.
Dedim bu işin bütçesi ne kadar? Benim verdiğim fiyatın yarısı. Onun da yarısını bana verecekmiş, kalan işleri bitireceğim.
Buraya kadar normal, insanın başına gelir.
Ama arkadaş ekran paylaşırken WhatsApp açıktı. Müşteri buna ses kaydı atmış. Beraber dinledik.
“Hocam yapamayacaksan söyle, benim eski yazılımcı var ona sorayım ama o da biraz pahalı.”
Arkadaş bana döndü, “Abi eski yazılımcıya gitmeden halledelim şunu, müşteri kaçmasın” dedi.
Ben de eski yazılımcı olarak elimden geleni yapıyorum şu an.
Müşteri başka yazılımcıyla anlaşmış, işi yine ben yapıyorum
46
●2.938
- 03-09-2026, 14:00:57
- 03-09-2026, 14:03:41Bende kendi kendime kahkaha attımEsatBeySHOP adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 03-09-2026, 14:04:41Çalıştığım şirket için ufak bir yazılım bile istesek 100k fiyat çekiyor firmalar.
AI ile bir şekilde halledip geçiyoruz, işimizi de görüyor. Ha bu para cebimize girmiyor ama olsun
- 03-09-2026, 14:05:07Hocam ben yardım gözüyle bakıyorum artık orda. Parayı umursamıyorum. Ki yarım kalan işler içinde o yüksek fiyatı vermek doğru olmazdıSinquary adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 03-09-2026, 14:05:42Prodüktörlerle görüşmeler başlasın hocamPixxu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle