• 03-09-2026, 14:10:14
    #10
    Bi yazılımcının istediği fiyatın yarı fiyatına, iki yazılımcıya iş yaptırmış adam helal olsun
  • 03-09-2026, 14:12:08
    #11
    Demekki bu işi 1/4 fiyata yapabiliyormuşsunuz. Neden yapmadınız o halde?
  • 03-09-2026, 14:13:08
    #12
    Platin üye
    Çok iyimiş ya sdjsjfjsjk
  • 03-09-2026, 14:13:38
    #13
    Ben elimi sürmezdim.
  • 03-09-2026, 14:14:48
    #14
    Her Zaman Daha İyisi
    murattunc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bi yazılımcının istediği fiyatın yarı fiyatına, iki yazılımcıya iş yaptırmış adam helal olsun
    Hocam vicdanım el vermedi yardım etmek istedim sadece. Dediğim gibi paranın tutarı önemsizdi benim için. Ki büyük kısmını tamamlamıştı arkadaş yarım kalan işler içinde o yüksek fiyatı vermek doğru olmazdı
  • 03-09-2026, 14:15:51
    #15
    Her Zaman Daha İyisi
    Glayzer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Demekki bu işi 1/4 fiyata yapabiliyormuşsunuz. Neden yapmadınız o halde?
    Hocam arkadaş çok rica ettiği için mecbur. Bi yerde iyilik gözüyle baktım. Çünkü ben yapmasam onun kazandığı parada gidecekti. Maddiyatı önemsemedim.
  • 03-09-2026, 14:16:15
    #16
    siz bilirsiniz ama ben olsam daha fazla isterdim. Emeğe saygısızlık resmen. Müşteri 3 kuruş ucuz diye gerçek işi bu olmayan 3-5 günlük kursla koltuğunun altına klavye alan önüne gelene gidiyor. O zaman ona göre fiyat vermek lazım. Yaptığı saygısızlığın maddi, manevi bir karşılığı olmalı.
  • 03-09-2026, 14:19:03
    #17
    O işi alan yazılımcı falan değildir yapay zeka lameridir en fazla hocam.
    Forumdan 3 gemini alıp 3.8 flash ile yapmaya çalışıyodur claude 20x veyada codex 20x alacak parası bile yoktur eminim. Yerinizde olsam ilk verdiğim fiyatın 2 katını söylerdim.
    Böyle kendini çok akıllı sanan müşterilere herşey müstehak.

    Bişey derse mazot bugün 10tl birden artacak dersin olur biter. Yediğimiz içtiğimiz herşeyin fiyatı artıyor bende işe zam yaptım dersin.
    İşine gelirse.
  • 03-09-2026, 14:34:42
    #18
    SouthWebNet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaşlar geçen ay bir müşteriye site için fiyat verdim. Birkaç özel modül istiyor, mevcut sistem de biraz eski. İnceledim, fiyatı söyledim. Pahalı geldiğini söyledi, ben de yapabileceğim bir şey olmadığını belirttim. Orada kapandı konu.
    Birkaç gün sonra yazdı, “Yarı fiyatına yapacak bir arkadaş bulduk” dedi. Hayırlı olsun dedim.
    Sonra ara ara teknik sorular gelmeye başladı. Önce hosting bilgisi sordu, verdim. Sonra “Şu alan nereden değişiyor, bu tabloda ne tutuluyor?” derken baktım adam yeni yazılımcının bütün sorularını bana soruyor.
    Bir iki cevapladım ama iş uzayınca “Hocam anlaştığınız arkadaş incelesin, bunlar artık işin kendisi” dedim. Biraz bozuldu, bir daha yazmadı.
    Dün forumdan bir arkadaş ulaştı. Elinde yarım kalan bir iş varmış, bazı yerlerini yapamamış. Ücretli destek istiyor. Linki bir attı, bizim müşterinin sitesi.
    Dedim bu işin bütçesi ne kadar? Benim verdiğim fiyatın yarısı. Onun da yarısını bana verecekmiş, kalan işleri bitireceğim.
    Buraya kadar normal, insanın başına gelir.
    Ama arkadaş ekran paylaşırken WhatsApp açıktı. Müşteri buna ses kaydı atmış. Beraber dinledik.
    “Hocam yapamayacaksan söyle, benim eski yazılımcı var ona sorayım ama o da biraz pahalı.”
    Arkadaş bana döndü, “Abi eski yazılımcıya gitmeden halledelim şunu, müşteri kaçmasın” dedi.
    Ben de eski yazılımcı olarak elimden geleni yapıyorum şu an.
    Forum kuralları ve uslubunu bozmamak için buraya şuan random atamıyorum ama tepkim muhtemelen tüm tuşlara aynı anda basmak olurdu.


    Ucuz etin yahnisi yavan olur derler sizin ki de tam öyle hesap olmuş yine kaliteye dönüp dolaşıyor hikaye.