• 06-07-2026, 16:19:15
    #46
    Eğer dini değerler olsa bakara makaa diyen adam büyükelçi olurmuydu sizce? Başkalarının inancına saygı olayıda göreceli bir kavram, doğru veya yanlış çoğunluk veya güçlü ne derse o olur. %99 unu hristiyanların oluşturduğu yerde çan sesinden nasıl rahatsız olduğunuz için susturamazsanız, %99 unu müslümanların oluşturduğu yerde ezan sesinden rahatsız olamazsınız (bunu sizin söylemiyorum bu bir örnek), zaten doğu kökenli bir toplumuz saygı konusunda çok bir şey beklememenizi tavsiye ederim, gerçekleri söylüyorum yoksa gönlümden geçen milletimin daha saygılı bir toplum olmasıdır.
    Dinin yayılmasını isteyen insanlar sussa hiç konuşmasa insanları irrite etmeseler belki daha fazla insanın müslüman olacağına inanan birisiyim. Sırf dini kullananlar var, dine girmek için saçma sapan anlatılarla dine çekmeye çalışıyorlar diye mesafeli duran insanlar var.
  • 06-07-2026, 16:32:11
    #47
    ŞANSINI ZORLAMANI TAVSİYE ETMEM...!!!


    KAHRAMANMARAŞ

    SİVAS

    ÇORUM


    VE DAHA NİCELERİ... SÜRER GİDER...
  • 06-07-2026, 18:41:36
    #48
    Tengrici bir deist olarak yazıyorum. Deniz, tamamen haklı sebeplerden dolayı hapis cezası almıştır. Toplumun benimsediği ve kutsal saydığı değerleri, karşındaki seyircileri güldürmek için malzeme edemezsin.
    Belli bir hoşgörü çerçevesinde bir Müslümanla dini tartışabilirsin; ama tartışmak başka, felsefesini yapmak başka, alay etmek çok başka... Neymiş kara mizahmış, neymiş başka bir şeymiş. Hayır; dümdüz alay ediyor ve bu alayla karşısındakileri güldürmeye çalışıyor. Sonra toplum ateiste düşman oluyor.
    Ben nasıl 6 yaşındaki bir çocuğun evliliğini savunanlara düşman oluyorsam; aynı şekilde, Müslümanlarla mizah adı altında alay eden, saçma sapan şeylerle insanları bölmek, değerlerini ve kutsallarını aşağılamak için şarlatanlık yapana da düşman olurum. Bu toplumun kabul ettiği gelenekler değerler müslümanlık ile bütünleşmiş durumda ve kimse bu değerlere hakaret edemez. İşin tuhaf tarafı birde insanlar bu adama destek olunmasını bekliyor.
  • 06-07-2026, 18:50:56
    #49
    dertliA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bir kilo su böreği olmuş 750 lira bunun maliyeti nedir 20 liralık un 30 kiralık çıkma peynir. Ayıp ayıp

    İki koli yumurta 69 tl . İki top uyduruk dondurma 80 tl. Ülkenin şirazesi kaymış Alayı Müslüman olsa ne Alayı ateist olsa ne eğitim olmadıktan sonra hepsi bir
    bende bunu anlamıyorum işte herkes müslüman madem benim arkadaşım ev sahibinin evinden çıkarmasıyla sokakta kalıp hastalanıp neden ölüyor müslümanlara komşusu açken tok yatan bizden değildir denmiyor mu
  • 06-07-2026, 19:03:19
    #50
    tunatun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    bende bunu anlamıyorum işte herkes müslüman madem benim arkadaşım ev sahibinin evinden çıkarmasıyla sokakta kalıp hastalanıp neden ölüyor müslümanlara komşusu açken tok yatan bizden değildir denmiyor mu
    bu dönemdeki çoğu gösteriş müslümanı, siyasal islamcı, çoğu din satıyor, yani dinci.
    dindar olanlarsa kendi halinde, inandığı şeye ibadetini ediyor, inanmayanlara saygı gösteriyor, hakaret etmiyor. Çünkü dinin yaratıcı ve kendisi arasında bir şey olduğunu biliyor.

    gösteriş yapanların neredeyse hepsi tamamen dinci. yoksa hiçbirisinin hak, hukuk, adalet, vicdan, gibi bir düşüncesi olduğnu düşünmüyorum.
  • 06-07-2026, 20:58:54
    #51
    serterefendi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Selam olsun,

    Deniz Göktaş'ın "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan yargılanacak.
    Bizim ülkemizde halkın bir kesiminin benimsediği şey ise Ateizmdir.
    Birine Allahsız, Kitapsız, İmansız dendiğinde mesela bu suçlar oluşuyor mu?
    Ramazanda oruç tutmadığından, Cuma'ya gitmediğinden yanacaksın! denmesi ya da bu görüşleri için alay edilmesi...

    Sonuçta din dediğimiz şey inanan için dindir.
    Birisi Müslüman değilse İslam onun için din değildir, Müslümansa İslam dindir.
    Ateizm de aynı şekilde kabul eden için hassas bir konudur.

    Ben bir Ateist ya da Müslümanım konu bu değil yani kendimle ilgili bir çıkış kapısı aramıyorum, sadece soruyorum.
    Toplumun bir kesiminin benimsediği derken sadece İslam'ın bu kanuna girmesi bana tuhaf geliyor.

    Papaz, Gavur, Şarap içiyorlar diye Hristiyanları eleştirirken mesela toplumun bir kesiminin benimsediği bir din değil mi?
    Türkiye'de ortalama 300.000 - 400.000 bin Hristiyan var.

    Olayı sen, ben muhabbetine çevirmeyelim, rica edeceğim zira kırmak istemiyorum hiçbir mahalle sakinini.
    Ahlaki ve kanuni durumunu konu ediyorum yoksa gizli bir amacım yok.

    Bende inancıma yönelik bir saldırı olduğunda tepki koyarım ama başkalarının inanç ya da inançsızlığına yönelik saygısızlık, hakaretleri kendi ahlakımla bir yere koyamıyorum.

    Daha ileriye gideyim hadi.

    Bir Ateist Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı inanmadığı bir dine saygı göstermek ve alay etmemek zorunda olsun.
    Peki, inançlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı inançsız insanların tercihlerine aynı saygı ve alay etmeme zorunluluğunda değil mi?
    Allahsız, kitapsız, imansız hakaret ya da aşağılama ifadeleridir yani bunu Allaha inanmıyor o yüzden Allahsız diyoruz diye makyajlamak doğru değil.

    İnançsız biri, inanmadığı bir dinin sahte, uydurma olduğunu söylediğinde bir Müslümanın inancını aşağılamış oluyor lakin bir Müslüman inançsız birinin inançsızlığına saygı duymayıp bunu tutuklanma gerekçesi yapıyor olabiliyor.


    Çok merak ediyorsanız ben inançsız birisi değilim, değilim de inançlı olmak ile inançsız olmak arasında bir fark görmüyorum.
    Kimse inanmadığı bir şeye saygı göstermek zorunda değil çünkü bu sefer kendine saygısını yitirir.
    Bahsettiğim şey hakaret etmek değil elbette ya da saldırmaktan bahsetmiyorum fikri bazda ya da söylem olarak inandığı ilkelerle kendisini ifade edebilmeli.

    Siz ne düşünüyorsunuz?
    Sadece sizin düşüncelerinizi merak ediyorum zira ben kendi inancıma ve ahlaki bakış açıma tek taraflı sadece sen bana saygı duyacaksını izah edemiyorum.

    NOT: Türkiye şeriat ile yönetilmiyor, Anayasa'da yazdığı üzere Laik bir devlettir. Bu açıdan soruyorum.
    şu malı ünlü ettiniz ya bravo size. yaptığı ürettiği bi *** yok. çıkıp bir kesimin inancına düşüncesine saygısızlık yaparak prim kasıyor para kazanıyor. siz aptallarda buna çanak tutuyorsunuz. ateistlere diğer inançlara ses çıkarmıyoruz diye ülkeyi sahipsizmi sanıyorsunuz. neye inandığınız ne halt ettiğiniz umrumuzda değil de sınırımızı aşmaya başladığınızda kusura bakmayın sokarız öyle özgürlüğe. beğenmeyen defolup gitsin. sizin vızıltınızdan dolayı ülkeyi bırakıp gitmeyiz bu topraklar bu millete ait onca kan döküldü 3 5 zibidiye boyun eğmeyiz. nekadar denerseniz deneyin.
  • 06-07-2026, 21:30:18
    #52
    boş bir eleman, komik gibi espriler yapoyorda hiç biri komik değil. konuşacak başka konumu yok kardeşim benmi peygamberimi eleştiriyor. bu ülke %98 müslüman bir ülke. şöyle boş tipleri hiç fırsat vermeden içeri almak lazım. babasının da zaten ne olduğu belli
  • 06-07-2026, 21:32:25
    #53
    Her zaman savunduğum bir fikir var, sınırsız özgürlük yoktur, olmamalıdır.

    Herkes duracağı yeri bilmeli.

    Özgürlük, bir başkasının alanına tecavüz ettiğin an son bulur.

    Türkiye'deki özgürlük düşkünlerinin genel olarak tavrı aşağıdaki görseldeki gibidir. İslam'a sallamak serbest, özgürlük. Fakat diğer dinlere ve inançlara sallamak vahşet, yobaz ve barbarlık olarak nitelendiriliyor.

    O yüzden (buradakileri tenzih ederim) bu ülkedeki özgürlüğü diline dolayanlara genel olarak saygım yok. 3'ü 5'i değil geneli bu görseldeki gibiler.

    Daha geçenlerde Rahmi Koç kürtlerle ilgili şaka yaptı diye milyonlarca insan sokaklara dökülüp ortalığı ayağa kaldırmadılar mı? Ee hangi özgürlük?

    Es kaza Twitter'da kürtlerle, alevilerle ilgili 1 tane şaka yapın. Hadi bir deneyin. Binlerce ölüm tehlikesi, yüzlerce avukat atağı, sanatçıların seni RT yaparak hedef göstermesi ve davalardan başını kaldıramazsınız.

    Ama birileri İslam'a ya da Türklere sallayınca ve tepki görünce "bırakın efendim özgürlük var" deniliyor ben de buna tutuluyorum.

    Ayrıca ülkenin c.başkanına "diktatör" demekte bırakın suç olsun bir zahmet. Kişiyi hariç tutun, bir makama, ülkenin temsilcisine hakaret ediliyor.


    TCK 5816 Atatürk aleyhine işlenen suçlar
    TCK 299 Cumhurbaşkanına hakaret suçu
    TCK 216 Kin ve düşmanlığa tahrik

    Bu 3 kanunu bilen, söylemleri yüzünden kolay kolay tutuklanmaz. Her şey kanunlarla sabittir görüldüğü üzere.

    NOT: Tekrar ediyorum. Söylediklerim buradaki yorum yapanlara yönelik kesinlikle değildir. Gözlemlerime göre genel bir değerlendirme yaptım.
  • 06-07-2026, 22:02:20
    #54
    EastKan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bir korku iklimi yayılıyor uzun süredir ve bu devam ettiriliyor her alanda. Adalet kolektif değil sadece linç üzerine ve belirli bir kitlenin tekelinde gibi ilerliyor. Bu sebeple olay ateistlik, din düşmanlığı vs değil. Deniz Göktaş toplumu iyi tanıyan hem siyasi hem de psikoloji tarafını bile birisi. Alenen dini aşağılayıcı bir şey yapması mümkün değil bunu kimse hoş görmez. Zaten yaptığı da öyle bir şey değil. Fatiha'yı ezbere bilmeyen, dinle alakası sadece domuz yememek olan onun dışında her haltı yiyen insanların dinle dalga geçiyor demesi aslında komik olan şey. Korku iklimi er yada geç bitecek ve adalet hepimiz için lazım arkadaşlar.
    Deniz Göktaş toplumu iyi tanıyan hem siyasi hem de psikoloji tarafını bile birisi. Alenen dini aşağılayıcı bir şey yapması mümkün değil
    evet ,iyi biliyor ve söylediği her kelime,yaptığı her hareketi bilinçli yapıyor.

    İ*nelerden esprisi nedeniyle anında özür dilemeyi biliyor ...