hzshadowbey adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Elektrikli scooter/bisiklet kullanan varmı
19
●308
- 06-11-2025, 20:12:37aa ben scooter da kullanıyorum arada. bir arkadaştan alıyorum zaman zaman hem de baya sağlam bişi, şu büyük ve acayip hızlı giden yanar döner ışıklı olanlardan. bu biraz da karakter ve yaşla ilgili birşey. ben 56 yaşındayım hız bana fazla geliyor. bisikletteki 25 kilometre hoz da zaten 300 kilometre gibi geliyor. aradaki seçimi sadece kendime göre yapabilirim. mesela kediyi veterinere götürmek için scooter daha iyi, ayağının altına yük koydukça daha dengeli oluyor. bisiklette bu iş dengeni bozuyor. scooter daha dangıl dungul birşey. amortisörlü falan olmasına rağmen benim kullancığım içini dışına çıkartıyor. biraz da güzergahına bağlı. bisiklet daha kıvrak, çat çoy sağa sola girebiliyorsun scooterda birşey gördün mü duracaksın. bisiklette birşey oldu mu veya teklike sezdin mi at ayağını yere bisiklet altından kayar gider, scooter öyle değil nedense öyle kolay bırakamıyorsun onnu, kayıp dönüp bir tarafına girme sevdasında hep. ben ısınamadım scooter olayın. haa çok param olsa bri tane alır kenara atarım, dandirik birşey. ama onu da pek kullanmam doğrusu.
ama diyorum yaşla da alakalı, zamanla daha yavaş ve sağlam giden araçları tercih ediyor insan. ama manevra kaabiliyeti cidden düşük. şöyle örnek vereyim sana. bende corsa vardı. özellikle mecidiyeköy-köprü bağlantısında sürekli bir otobüs veya daha büyük bir araç ile açmazda kalırdım. sonra stra aldım. açmazda kaldım mı gaza basar kurtulurdum. gün bu işte yoksa kadranda ne gördüğün değil. bisiklet ve scooter için de aynı şey, asıl gücü seni açmazlardan nasıl kurtartığında. veya manevra kaabiliyeti seni kol bacak kırmaktan kurtarabilecek mi. scooterla trafiğin içerisinde gitmeye hiç cesaret edemedim. o laetin inşaatlar sebebiyle dökülmüş kumların veya açılmış çukurların, yoldaki deliklerin üzerinden gidebilmesi mümkün değil, tekerler çok küçük. ama bisiklette en kötü kalkarsın ayağa, abanırsın pedallara o tatsız durum her neyse ondan kurtulursun.
bir de şu var, scooterların küçükleri, o martı tipinde olanlar beş para etmez. buralarda park ederken zincirini bile bağlamadna bırakıyorlar artık, kimse çalmıyor bile. o güç pek birşeye yetmez, sadece sorunsuz bir yolda gidiyorsan eyvallah. ama o da yolda bir sorunla karşılaşana kadar. diğerlerini dersen onlar da motorsiklet parası. bir de tamir olayı var. scooter tamir edenler baya baya scooter'ı sana sokuşturuyor, elektrikli bisikletin elektronğini en kötü temu'dan getirtir kendin bağlarsın. hoş scooter'a da yaptık ama...
diyorum biraz da kişisel tercih meselesi. bana göre bilisiklet daha havalı. hem sağlığa da iyi, egzersiz oluyor. yaşadığın yere, akşam koyacağın yere eve çıkartıp çıkartamayacağına, asansöre sığıp sığmayacağına bak. evde ne yer tutacak ona bak. işe gideceksen ona da bak. diyorum ya tam bir kanaatim yok ama fikirlerim bunlar...
ama iyi düşün... bak eski bisiklet ziyan olmasın diye bisiklet kiti aldım şimdi daha güçlüsünü almama imkan yok. bozulmuyor, kullanıyorsun, kullandığın şeye durup dururken para da vermek anlamsız, öylece elinde kalıyor. scooter alıp da beğenmezsen o da senin elinde kalır istemesen de kullanman gerekir.
bence şöyle yap... bir scooter kirala, birkaç faklı günde olsun ama.. biraz dolaş. biraz alışma zamanı ver kendine. hemen kullanamıyorsun bunları, senin beceriksizliğinden değil, insan hemen alışamıyor. biraz alışınca bir trafiğe gir. ben almadan önce bir kuryeden rica etmiştim, sağolsun izin verdi birkaç dakika kullandım. bu test için mağaza mağaza dolaşmıştım, inekler izin vermemişlerdi. o zaman anladım ki scooter bana göre değil. eğlencesine birşey.
başka diyecek birşey gelmiyor aklıma valla... - 06-11-2025, 20:28:23bısıkletdede pedal cevırmek yoruyor ınsanı bısıklet olarak ne onerırsınız pekı lınk falan varmıdırFriendOfGhost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 06-11-2025, 21:01:26maalesef, benim bisiklet 26 jant dağ bisikleti. ama ben almadım, bir arkadaşın babası verdi. o sebeple de daha bir değerli benim için. beleş şeyler para verdiklerimden daha çok önem ifade ediyor bana. acayip bir insanım işte boşver.hzshadowbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ama şunu diyebilirim. 26 jant cidden büyük. 1.73 boy için bile büyük. bir tık daha küçük tercih edebilirsin. o düdük kadar küçük jantlılardan demiyorum. bisikletlerin ve motorların bir ölçüsü var. ayağını yere basınca ayağın birazcık parmak ucuna basıyor olacak, pedalı tam aşağıya indirdiğinde bacağın gergin olacak gibi. bunlar bana hiç rahar gelmemiştir. herkesin kendisine göre bir rahat etme pozisyonu var, onu bulmak zor işte... mesela ben gidonu yükselttim. yapacak adam da bulamayınca, aliexpress'yen bir gidon yükseltici almıştım. hatta bilemedğim için üç farklı boy aldım, en uzununu kullandım. bisikletin kitaplarda yazan kullanım şekli benim sırtımı ağrıtır. ben daha dik oturarak kullanmayı seviyorum. hollanda bisikletleri böyle. daha çok koltukta oturur gibi. seleler bi sorun. ben bindim mi saatlerce gidip dolaşan adamım ister elektrikli istyer elektriksiz o öne doğru eğik pozisyon beni kasıyor, kıçımı acıtıyor, yastıklar bağladım, süngerler koydum olmadı. sonunda gidip bulabildiğim en geniş seleyi aldım.
bisiklette şunu söyleyebilirim, evet pahalı ama amortisörlü bir tane al alabiliyorsan. çok ciddi fark yaratıyor. bisiklete lanet edip o işten soğumakla sürekli bisikletle bir yere gitmeyek arasındaki fark kadar. ciddi olay yani. vitesler falan çok birşey ifade etmiyor mana. bana sorarsan pazarlama taktiği. sen de profesyonel bisikletçi değilsin neticede. evet işe yarıyor tabii ama öyle beşyüz tane vitese ihtiyacın yok. üst katımda bir arkadaş oturuyor. parlar bayılıp acayip güzel bir makina ladı, benden kıskanmış olabilir
sürekli bir zincir değiştirme derdinde. zincirler uzuyor. bendeki alet herhalde 30 seneliktir uzadığı falan yok. o bisikletin lastikleri ince, çok ince lastik alma, hem sarsıntı hem de dayanıklılık açısından seni üzer. bir elektirkli hava pompası mutlaka al. bu lastiklerin hepsi hava kaçırıyor, bisikleti lastiği üzerinde bırakmayacaksın, iner, jantı lastiği keser. benim yer müsaiy, bisikleti askıya alıyorum. özel bisiklet ve zincir yağları var. bana sorarsan onlar da pazarlama hilesi. ben kırmızı gres yağı kullanıyordum. sonra kalın motor yağı denedim. elimde ne varsa. evet bende böyle acayip şeyler dolata durabiliyor, neden diye sorma. manyağım ben. sonra tesadüfen silikon tekne gresi buldum. en uzun süre sessiz sedasız giden, sürdüğünde çıkan sesten hah şimdi oldu dedirteni bu oldu. taş toprak çok kirletiyor zinciri, temizleme sıvıları var, ben para vermem öyle şeylere. benzin yada dizel gıcır gıcır yapar. veya wd40.. ama wd40 pahalı.
ayna ve korna önemli. milleti altına ettirecek bir korna al. öyle çın çın falan işe yaramıyor. öküz çok etrafta. mayağın birinin sarsak hareketleri yüzünden üstteki arkadaş düştü mesla orasını burasını çizdi. teker yamuldu falan. dersini vermiş ama sana olan olduktan sonra ne farkeder... evet yayanın bir yapıyor bu salakları basşka bir bisikletli değil. ince tekerle ıslak yollarda çok kaydığnı söylüyor. ben şakır şakır yağmurda hiç kaymadım. o bisikletle 40 kilometre yapar he çıkışta. kask eldiven falan, deli bir arkadaş. 60 70 80 allah ne verdiyse kızılyoprak pendik gider gelir. ben o hızları bilmem. korkarım ben. daha bir sakin ve gezinti admaıyom ben dolayısıyla o hızları istiyorsan pek tecrübem yok.
yeni makinalar hep tüketim üzerine. başka... ha bir de fren olayı var. disk fren ve hidrolik sıvılı fren çok faydalı. bunlar hep ek maliyet, ne kadar uzun süre bu aleti kullanacağına ve hevesinin kaçıp kaçmayacağına bağlı olarak düşün derim. freni falan sonradan takamk pahalı iş. ama mesela bisiklet kitleri motor tekerinde disk frenle geliyor bazen, fren de kite dahil oluyor, onlara ba bakabilirsin.
ben çocukluğumdan beri pinokyo bisiklete falan binerim. ilkokuldan beri. o zamanlar zincir yerinden çıktı mı takardık, kopmazdı ama koparsa tornavida çekiç pence iş görürdü. şimdi sana srekli yeni birşey satmaya çalışıyorlar. ancak o eski bisikleti bana verdiklerinde anladım ki yeni gıcır gıcır birşey almak yerine eski birşey almak daha iyi. hem kendin müdahale edebiliyorsun hem de yeniler kadar eskimiyor. bir de çalınma olayı var, yeni aletler çok insan cezbediyor. ha dersen illa ben parlayan birşey istiyorum, arkadaş yeni sprey boalar o kadar güzel ki balkonda boyasan fabrika çıkışından farklı kalmıyor ki... onu da denedim.
pedal çevirmek yoruyor demişsin ama birincisi sağlıklı. bak bu önemli, seni zinde tutar. ikincisi elektrikli bisikletlerde el gazı varsa pedal çevirmen opsiyonel. ben çevirmiyorum mesela üstüne binip gaza basıyorum o kendisi hızlanıp gidiyor, istersen çeviriyorsun, dik yokuşta motor boğulunca çeviriyorsun ama o kadar. biraz da yorulman lazım bisiklet bu.
bak ne diyecem... ben 56 yaşındayım demiştim. tüm akranlarım koca göbekli höbelek adamlar oldu. bisiklet ve yürüyüş beni onlardan ayırıyor. yine de şekil şemal bozuldu tabii ama erkeklerin özellikle bir yaştan sonra yaşadıkları göbel çevresi yağlanması bende az. bisikletin böyle bir yan getiri var. millet honküre honküre aksırıp tıksırırken sen zinde bir yaşlılık geçireceksin.
neyse... aklıma gelenler bunlar... bisiklet seçmek konusunda pek yetenekli değilim. şimdi lazım olsa ne yaparım.... sahibinden, letgo etraftaki bisikletçiler... ikinci el birşey alırım. yeni bisikletlerin de parasına bakarım ama almam. aradaki farkla da altın alır kenara atarım.
hade görüşürük.. - 06-11-2025, 21:33:29gazı olana onerı olarak ne onerırsın abı lınk falan yokmu hıc bak sunu alsan orta fıyatlı ıdare eder senı dıye pedal cevırmek ıstmeıyorum acıkcasıFriendOfGhost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 07-11-2025, 00:25:24ben bunlardan memnunum valla. bisiklet de var, kit de var, gaz kolu falan da var.hzshadowbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
alba - 07-11-2025, 20:53:04Üyeliği durduruldu54.000₺ para mo verilir hocam bunaFriendOfGhost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sürekli bir zincir değiştirme derdinde. zincirler uzuyor. bendeki alet herhalde 30 seneliktir uzadığı falan yok. o bisikletin lastikleri ince, çok ince lastik alma, hem sarsıntı hem de dayanıklılık açısından seni üzer. bir elektirkli hava pompası mutlaka al. bu lastiklerin hepsi hava kaçırıyor, bisikleti lastiği üzerinde bırakmayacaksın, iner, jantı lastiği keser. benim yer müsaiy, bisikleti askıya alıyorum. özel bisiklet ve zincir yağları var. bana sorarsan onlar da pazarlama hilesi. ben kırmızı gres yağı kullanıyordum. sonra kalın motor yağı denedim. elimde ne varsa. evet bende böyle acayip şeyler dolata durabiliyor, neden diye sorma. manyağım ben. sonra tesadüfen silikon tekne gresi buldum. en uzun süre sessiz sedasız giden, sürdüğünde çıkan sesten hah şimdi oldu dedirteni bu oldu. taş toprak çok kirletiyor zinciri, temizleme sıvıları var, ben para vermem öyle şeylere. benzin yada dizel gıcır gıcır yapar. veya wd40.. ama wd40 pahalı.