• 26-05-2025, 13:32:24
    #1
    Bugün benden iki satış için “Hizmetin alıcıya verildiğine ve aktifliğine dair belge” ve “Teslim Belgesi” gibi belgeler istediler. Yaklaşık yarım saat sonra da mağazam bloke oldu.

    Yurtdışındaki insanlara internet üzerinden dijital hizmet satıyorum, dolayısıyla kargo, fatura gibi fiziksel belgelerim yok. Hizmet olarak süreli bir abonelik sattım ve bu abonelikler çoktan sona erdi. Kullanıcının sitede yaptığı işlemleri gösterebiliyorum ama bunların ne kadar geçerli sayılacağını bilmiyorum, sonuçta ben de bunları kendim üretmiş gibi görünebilirim.

    Kullanıcılara iadeyle ilgili bir sorun olup olmadığını sordum ama henüz geri dönüş almadım. PayTR'de henüz gönderdiğim destek talebine cevap vermedi. Her ne kadar iadelerin haksız olduğunu düşünsem de biri 24,99 dolar, diğeri 22,99 euro olan iki satışın da iadesini yaptım. Mağazamın tamamen kapanmasındansa bu şekilde çözmek daha iyi olur diye düşündüm ancak henüz hiçbir şey çözüme kavuşmadı, önlem amaçlı gerçekleştirdim.

    Benim gibi dijital hizmet satanlar böyle durumlarda ne yapıyor, geçerli bir kanıt olarak ne sunabiliyor çok merak ediyorum. Fikri olan varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Ne yapmalıydım, biraz korkup acele ettim açıkçası.
  • 26-05-2025, 13:38:41
    #2
    sanal ürün satışlarına normalde onay vermiyor paytr yeni mi başladılar.
  • 26-05-2025, 13:39:07
    #3
    fatura gösterebilirsin isim soyisim tutması gerek
  • 26-05-2025, 13:51:59
    #4
    delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    sanal ürün satışlarına normalde onay vermiyor paytr yeni mi başladılar.
    Uzun bir süredir satış yapıyorum açıkçası ve başvuru yaparken internet üzerinden hizmet sattığımı çok net bir şekilde belirtmiştim.

    Sanırım hizmetten hizmete değişiklik gösteriyor olabilir. Ben photoshop tarzı bir uygulama aracılığı ile hizmet satışı yapıyorum, bu zamana kadar bir sıkıntı olmamıştı.

    Anlık olarak PayTR'den cevap bekliyorum, finans bölümünde çalışan tanıdık birileri var ama henüz rahatsız etmek istemiyorum. Umarım blokeyi kaldırırlar.
  • 26-05-2025, 14:44:36
    #5
    %100 fatura olmak zorunda.

    Faturasız yaparsanız paytr bir süre sonra kapatır yada müşteriniz ürünü almadık diye şikayet etmiştir. sizde belge veremeyince iade olmuştur.
  • 26-05-2025, 15:08:05
    #6
    Yazdıklarınız benim için çok kıymetliydi ve görüşleriniz için teşekkür ediyorum.

    Benden ya teslim belgesi (kanıt) yada iade istiyorlardı bende belgeler olmadığı için mecburen iadeyi kendim sağladım. İstedikleri benden fatura olmadığı için kafam karıştı, yani teslim belgesi falan diyorlar pek açık değildi.

    Eğer e-arşiv fatura atsaydım bu kanıt niteliğinde olur muydu? Müşteri adı, ülkesi, satılan hizmet vs gibi bilgiler kanıt niteliğinde midir? Kullanıcının yabancı uyruklu olduğunu unutmamak gerek, adama ulaşamıyorum bile.
  • 26-05-2025, 15:16:31
    #7
    earşiv faturası işini görür muhtemelen birde attığına dair bir ss at. çok zorlayacaklarını sanmıyorum. bu arada faturasız iş yapma paytrde kesinlikle fatura kes. yurt dışı olduğu için kdv istisnası bile olabilir.
  • 26-05-2025, 17:26:30
    #8
    Alıntı
    İlgili birimimizin incelemeleri ve değerlendirmeleri kapsamında iş modeli ihlali gerçekleştirdiğiniz için mağaza kaydınızın kapatılması kararı alınmıştır. Bu kapsamda ticari birlikteliğimiz sona ermiştir.
    Mağazayı kapattılar, zaten oran yüksekti ve 14 gün bekliyordum (Ah birde yok mu o 3D security yüzünden yanan satışlar ) İyi oldu biraz zaten alternatif olarak Coinbase ile ödeme alıyordum...

    Şimdi Yurtdışı şirketi açıp ordan yoluma devam etmeye karar verdim. Araştırmalara başladım ve Stripe Atlas diye bir şey varmış. Eğer önerileriniz varsa bekliyorum...