Kafanız karışmasın hocam hiç bir ters bir şey yok Ayetimiz'de hiç merak etmeyin Özelden ileteceğim sizlere
güzel insalar kuranı okur ve anlamını mantık süzgecinden geçirdiğinizde ateist olursunuz. gerçek de budur. mantık süzgeçiden geçirdiğinzde sorgularsanız kritik yaparsanız böyledir.
ama inanan akılla yani kalben okursanız birşey bulmassınız... VARDIR BİR HİKMETİ DERSİNİZ.
kuran arap toplumunun YASA kitabıdır. tevrat temellidir. türklerle alakası yoktur. TÜRKLER ZORLA MÜSLÜMAN OLMUŞTUR. Çin rekabetinde arapları destekleri ile yakınlaşmışlar. beni kutaybe tarafnda bir kısmı zorlanmış ve öldürülmüştür.
Mustafa Kemal bu nedenle Elmalılıya türk çocukları bilgisnler öğrensinler diye türkçeleştirmiştir. mesela (ahsap 37) türk geleneklerine uymaz.
onun için sevecekseniz birşeye bileğinizdeki güce aklınızdaki geri dönüşü çıkarlarına uygun olan dönüşümü ve ülkeye kazandıracak planlara odaklanın. ananızın babanızın köyündeki yaşama toprağa ve hayvanına, üretime inanın.
boşverin takılmayın. asla saplantı yapmayın. riski azalatarak bakın.
bende önlisans ilahiyat okumuş kuran kursunda hafızlık bitirmiş biri olarak yazıyorum.
kuranda 5 vakit namazı net şekilde anlatmaz. mesela. itaat etmeyi ve korkmayı emreder. korku toplumu olmayı emreder. insanı sevmeyi kendini sevmeyi, işini sevmeyi kesinlik kuranda lafızda (lafız yazıda yok yorumlarda herkes tefsirci yorumluyor. sende yorumlayabilirsin.) açık şekilde lafzında emretmez Üretmeyi emretmez. mesela. bun gibi onlarca ihtilaflı konu vardır.
kızmaca darılmaca yok. ÖNE DÜRÜST OLMALIYIZ. GERÇEĞİN VARLIĞI BİLMELİ yavaş yavaş mantığımzla hazmederek bakmalıyz.acele yok.