• 16-02-2025, 20:59:02
    #1
    Selamlar tekrardan herkese,
    Payoneer üzerinde kart oluşturarak adresimize teslim alabiliyoruz ve payoneer bakiyemizden kullanabiliyoruz.
    Payoneer hesabımızdaki bakiyeyi Türkiye'ye çekmeden direkt bu kart ile alışveriş yapsak vergiye tabii olur mu? Bilen arkadaşlarım yardımcı olabilirse ( özellikle mali müşavirler ) çok mutlu olurum.

    Hayırlı akşamlar
  • 16-02-2025, 21:00:07
    #2
    bankamatikten nakit olarak çeksende vergiye tabi olmazsın.
  • 16-02-2025, 21:08:02
    #3
    Üyeliği durduruldu
    hocam acabi olarak bozum yaparken kullandığım uygulamalar arasındaydı küçük paralarla başlayan ticaretlerim büyük paralar ile devam etti vergi olayı hiç aklıma gelmezdi ama tiktok üzerinden çekimler için kullanılmasından dolayı payoneer sıkı takipde ama bankanıza para girse problem yaratır ama nakit olarak veya kart harcaması olarak kullanmanızda sorun olmaz çünkü girdi çıktıların hepsi payoneer üzerinden gerçekleşmekte
  • 16-02-2025, 21:10:20
    #4
    sunucuoptimizasyon.com
    Türkiye'de kendi şahsına ait bir banka hesabına giren ödeme yoksa seni vergisel yönden takip etmeleri oldukça güç.

    He yarın mehmet şimşek'e yine para lazım olursa gidip bu tür yabancı ödeme şirketlerine de kardeşim benim bankalardan kartınla para çektiriyorsun kayıtlarını paylaşacaksın derse o zaman iş değişir.
  • 16-02-2025, 23:18:25
    #5
    Sorudata adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    bankamatikten nakit olarak çeksende vergiye tabi olmazsın.
    Şu ana kadar inceleme yapılmamış olabilir neye göre yazdınız bunu ? Payoneer kart ile usd,eur,tl ne çekersen çek senin adın gözükür.Banka kayıtlarında da gözükür.Şak diye bir gün maliyeden çağrılsın.En güzeli aç şahış şirketini usd,eur yada pound olarak direk payoneer hesabından TR bankana döviz olarak çek.KDV'den muaf oluyorsun zaten mali müşavirler iyi bilir.Gelir vergini ve stopajını aylık,yıllık öde.

    Bilip bilmeden insanları daha çok çukura çekmeyin.
  • 17-02-2025, 02:03:20
    #6
    Payoneer hesabımızdaki parayla kripto para alsak bu kripto parayı bozdurup banka hesabımıza TL çeksek durum nasıl olur?