Bedelli Askerlik ve Tazminat HK.
4
●236
- 19-11-2024, 12:03:31Merhaba bugün bedelli askerlik için başvuru yapıp ödemesini yaptım. İlk tercihim nisan 2025 olarak geçmektedir. Eğer Nisan 2025 olarak sınıflandırılırsam ChatGPT'ye yıllara göre sevk ve celp tarihlerini gönderdim ve 2025 yılı için tahmini olarak 10 nisan 2025 sevk ve celp tarihi göstermektedir. Mart maaşını aldıktan sonra sevk başvurumu yapıp nisanda hiç çalışmadan veya 2 3 gün rapor alıp daha sonra direkt iş çıkışı yapsam mart maaşına göre mi tazminat alırım?
- 19-11-2024, 12:16:16Mart ayında maaşınızı aldıktan sonra iş yerinden ayrılmanız durumunda kıdem tazminatınız, İş Kanununun 14. maddesi gereğince son brüt ücretiniz üzerinden hesaplanır. Bu brüt ücret, maaşınıza ek olarak varsa düzenli olarak aldığınız ikramiye, prim, yemek ve yol yardımı gibi yan hakları da kapsar. Askerlik sebebiyle iş akdinizi feshettiğinizde, işten ayrılma tarihiniz ne olursa olsun, kıdem tazminatınız mart maaşınıza göre belirlenir. Ancak bu hakkı kullanırken, sevk tarihinizden itibaren en geç 3 ay içinde işverene yazılı bildirimde bulunmanız gerektiğini unutmayın. Rapor alarak işten ayrılmanız halinde bu süreye dikkat edin, tazminat hakkınız etkilenmez ancak iş akdinizi sonlandırma işlemini doğru zamanda ve yasal prosedüre uygun yapmalısınız.
- 19-11-2024, 12:32:52Alınıyor hocam işyerinde bir çok kişi aldı.hasany19 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anladım hocam teşekkür ederim.fatihozdemir1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yani analizini yaptığı şeyi kontrol ettiğimde dediği gibi aylar arası 28/35 gün var ve her ayın genelde perşembe günü olacak şekilde denk getiriyor. 3 Tarih var zaten 3 nisan 10 nisan ve 17 nisan olarak sıralıyor ancak 10 nisan %90 ihtimal.lalilax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Amacım martta yüksek maaş aldığımız için brüt ücretin yüksekten olarak tazminata etki etmesi. Tabi nisan ayının maaşına göre de tazminat alsam yine kıdem tavan uygulamasına gireceği için çokta değişmeyecek gibi.