Bu maaş iyi mi , normal mi?
28
●2.990
- 05-06-2024, 23:47:24royalenes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne kadar fikir veren bir cevap olacak bilmiyorum ama senelerini özel sektör çalışanı olarak geçirmiş ve geçirmekte olan biri olarak bir kaç görüş beyan edebilirim.
Öncelikle çalışma hayatı daima amaç kapsamında olmalıdır. Kendine bu soruyu sorup cevabını almadan hangi işte çalışırsan çalış fayda getireceğini düşünmüyorum. Temel sorumuz ise şu : "Ne amaçla çalışıyorum/çalışacağım?"... Senin çizdiğin resimde bu sorunun cevabı, ailen ile yaşadığını da varsayarsak, eğer "bulunduğum şehirde temel ihtiyaçlarımı karşılamak" ise işin sunduğu imkanlar için rahat bir şekilde söylenebilir ki "EVET MAKUL KOŞULLAR"... Ancak unutmamalısın ki orada çalışmak sana ekstra bir meziyet yada bilgi birikimi katıyor olmayacak. Sen orada yalnızca günün sonunda hak edeceğin paranın motivasyonuyla çalışıyor olacaksın. Bu bağlamda da bu seni mutlu edecekse hiç durmadan yoluna devam etmelisin.
Gelelim şahsi görüşlerime... 34 yaşında ve işletmelerde yöneticilik tecrübesi olan biri olarak, 25 yaş altı genç kardeşlerimizi gördüğümde bazen karamsarlığa kapılıyorum. Arkadaşlar çok gençsiniz henüz. N'olur iş dünyası için kendinize amaçlar edinin, hedefler koyun, günlük kazanacağınız paranın mutluluğunu değil, para eden niteliklerinizin varlığını ispatlayın... Özel sektörde çalışmak artık çok kolay. Biraz bilgi birikim ve iş dünyası haritaları ile bahsettiğiniz rakamları hayal etmek yerine en az 4 katını çok rahat bir şekilde kazanabilecek tecrübeleri kısa sürede edinebilirsiniz.
Artık bir nevi orta yaş ekolünden biri olarak siz genç kardeşlerimden gördüğüm en net davranış şekli olan "Rahat İş" kavramını ne olur aramayın. Ne yazık ki artık dünyanın iş hayatına ilk adımını atacak bireyler için EĞER TORPİLİNİZ YOKSA yada İLLEGAL BİR İŞ YAPMIYORSANIZ size kimse rahat bir iş vaad edemez. Yaşınız genç iken bırakın para ikinci planda olsun ve bir an evvel KURUM KÜLTÜRÜ, BİREYSEL İŞ GELİŞİMİ, YÖNETİCİLİK ve KİŞİSEL GELİŞİM konularında kendinizi geliştirin. Uzattım biliyorum ama ışık olması dileğiyle yazdım. Umarım kalbini kıracak yada yanlış anlayacağın bir kelam etmemişimdir. Şimdiden mutlu ve bol gelirli günler geçirmen dileğiyle.