Para algım kaybolduğundan dolayı sormak istedim.
Yaşım 20, 3 ayın sonunda üni ye gideceğim.
Yazın boş durmamak için çalışmak istiyorum;
Ayda 26 gün , sigortalı iş.
maaş : 27.850
Detaylandırırsam ;
Günde 865 TLye denk geliyor, net maaş.
Günlük Yol 55 , yemek 150 TL ( ekstra, net maaşın üstüne )
Yani günde 1.070 TL civarı yapıyor.
10 saat, 2-2,5 saat günlük net mola.
Klimalı vs. çok rahat ortamı, gençler vs müşteriler zaten.
İş : Ünlü bir semtte X ürün satılıyor, sadece dükkana gelip gidenlere fiyat bilgisi verilecek ayakta durulacak vs. bu kadar.
Herhangi bir insan yapabilir, ekstra bilgi gerektirmiyor.
Sadece 4 saat yoğun oluyor, ama tek iş gelen müşteriye fiyat söylemek olduğu için ve müşteriler akranım, genç kesim olduğu için rahat olacsğını düşünmekteyim.
Gecen sene bir arkadasım çalışıyordu, onun yanında makarasına 2-3 gün durup ne rahat iş demiştim
Ne kadar fikir veren bir cevap olacak bilmiyorum ama senelerini özel sektör çalışanı olarak geçirmiş ve geçirmekte olan biri olarak bir kaç görüş beyan edebilirim.
Öncelikle çalışma hayatı daima amaç kapsamında olmalıdır. Kendine bu soruyu sorup cevabını almadan hangi işte çalışırsan çalış fayda getireceğini düşünmüyorum. Temel sorumuz ise şu : "Ne amaçla çalışıyorum/çalışacağım?"... Senin çizdiğin resimde bu sorunun cevabı, ailen ile yaşadığını da varsayarsak, eğer "bulunduğum şehirde temel ihtiyaçlarımı karşılamak" ise işin sunduğu imkanlar için rahat bir şekilde söylenebilir ki "EVET MAKUL KOŞULLAR"... Ancak unutmamalısın ki orada çalışmak sana ekstra bir meziyet yada bilgi birikimi katıyor olmayacak. Sen orada yalnızca günün sonunda hak edeceğin paranın motivasyonuyla çalışıyor olacaksın. Bu bağlamda da bu seni mutlu edecekse hiç durmadan yoluna devam etmelisin.
Gelelim şahsi görüşlerime... 34 yaşında ve işletmelerde yöneticilik tecrübesi olan biri olarak, 25 yaş altı genç kardeşlerimizi gördüğümde bazen karamsarlığa kapılıyorum. Arkadaşlar çok gençsiniz henüz. N'olur iş dünyası için kendinize amaçlar edinin, hedefler koyun, günlük kazanacağınız paranın mutluluğunu değil, para eden niteliklerinizin varlığını ispatlayın... Özel sektörde çalışmak artık çok kolay. Biraz bilgi birikim ve iş dünyası haritaları ile bahsettiğiniz rakamları hayal etmek yerine en az 4 katını çok rahat bir şekilde kazanabilecek tecrübeleri kısa sürede edinebilirsiniz.
Artık bir nevi orta yaş ekolünden biri olarak siz genç kardeşlerimden gördüğüm en net davranış şekli olan "Rahat İş" kavramını ne olur aramayın. Ne yazık ki artık dünyanın iş hayatına ilk adımını atacak bireyler için EĞER TORPİLİNİZ YOKSA yada İLLEGAL BİR İŞ YAPMIYORSANIZ size kimse rahat bir iş vaad edemez. Yaşınız genç iken bırakın para ikinci planda olsun ve bir an evvel KURUM KÜLTÜRÜ, BİREYSEL İŞ GELİŞİMİ, YÖNETİCİLİK ve KİŞİSEL GELİŞİM konularında kendinizi geliştirin. Uzattım biliyorum ama ışık olması dileğiyle yazdım. Umarım kalbini kıracak yada yanlış anlayacağın bir kelam etmemişimdir. Şimdiden mutlu ve bol gelirli günler geçirmen dileğiyle.