Kamp konusunda tecrübeli olan var mı?
16
●374
- 15-05-2024, 14:12:28mt100 mat çok ince bilginiz olsun. mt200 daha iyi. şişme yatak almanı tavsiye ederim rahat yatarsın. ek olarak yoksa kamp sandalyesi ve ufuk masa alınabilir. araç yoksa kamp yapıyorsanız boyut olarak küçük ve hafif ürünler tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda kampta yeme içmeyi kendiniz yapacaksanız 1 milyoncu tarzı yerlerde mutfak ile alakalı gereçleri temin etmeniz daha ucuza gelir. plastik yıkanabilir tercih edilebilir. yaşadığınız yeri bilmiyorum fakat yazın sıcak zamanlarda gidecekseniz uyku tulumuna gerek olmayabilir. 10 senedir kamp yapıyorum, 1 kez eylülde gitmiştik onun haricinde uyku tulumu kullanmadım. kuş tüyü yorganım var yer kaplamıyor onu götürüyorum soğuk olursa onunla yatıyorum ki genelde ilkbahar ve yaz'ın gittiğim için rahatsız olmuyorum. linkte belirtiğiniz uyku tulumu soğuklarda sizi koruma şansı yok 15 derece bir uyku tulumu. Aydınlatma için pille yada usb ile çalışır bir ışık almalısınız gece için. şuan aklıma gelenler bunlar sorunuz olursa yanıtlayabilirim.
- 15-05-2024, 16:37:27Uyku tulumunu aslında hem az her kapladığından hem de vücut ısımı koruyabileceğimden almak istedim hocam. Genel olarak havalar sıcakken özellikle yaz sıcağında gitmeyi düşünüyorum. Haklısınız bir de aydınlatma alayım onu hiç akıl edemedim. Mat konusunda da cidden akıla ihtiyacım vardı öneriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocam. 🙏☺ualan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 15-05-2024, 16:54:27Rica ederim bu akşam kamp malzemelerimi çıkarıp yeniden düzenleyeceğim, aklıma gelen şeyler olursa yine yazarım buradanKoray adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 15-05-2024, 21:28:52Uzun vadeli olarak kamp yapmayı düşünüyorsanız daha iyi ekipmanlar tavsiye ederim.
Örneğin daha havadar ve ışık geçirmeyen çadırlar öneririm. Hava ısınınca havadar olmayan bir çadırın içinde uyumak eziyet oluyor çünkü, ek olarak sabaha karşı güneş ışığı çadıra vurunca ışık hem uyku uyutmaz hemde çadırın içi sera gibi olur. Kendi kullandığım şu çadırı öneririm:
https://www.decathlon.com.tr/p/trekk...247?mc=8556123
Mat konusunda da köpük mat değilde mutlaka şöyle bir kamp yatağı tavsiye ederim:
https://www.decathlon.com.tr/p/sisme...=8561144&c=BEJ
Şöyle bir kamp lambası almanızı da tavsiye ederim:
https://www.decathlon.com.tr/p/kamp-...514?mc=8492468 - 15-05-2024, 22:21:25Çadır için bütçemi o kadar zorlayamam hocam maalesef. Ancak kamp lambasını kesinlikle alacağım. Yatak konusunda da yayan taşıyacağım için fazla bir ağırlık istemiyorum o yüzden tercih edemeyeceğim şuanlık. Çadır ışığı mevzusunda da gece erken yatıp sabah erken kalkabilirim o yüzden çok sıkıntı yaşabileceğimi açıkçası düşünmedim. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. 🙏☺Disturbed adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 15-05-2024, 23:03:58biz ne desek boş
yatakla mat aynı ağırlıkta yatak daha az yer kaplıyor kaldı ki ömründe matta yatmamış olmadığın için matta yat.
senin gibi bir arkadaşım hevesliydi kamp işine getirdim bir gün kampa ısrarla yatak al dememe rağmen senin gibi mat aldı sonra yatamadı sonraki gece verdim benim yatağı ohh be dedi sonra aynısından aldı ve hatasını anladı.
haa bu arada ben likya yolunu yürümüş ve matta epeyce yatmış biri olarak yadırgamam rahat yatarım
tabi birde ben asla deniz kenarı kum ve plaja çadır kurmam. Tecrübeyle sabit. Ne desek boş deneyim yaparak hatalarının cefasını çekerek öğreneceksin yapacak birşey yok.
tabi ucuz etin yahnisi pek iyi olmaz bunu doğada daha iyi anlıyor insan. - 16-05-2024, 12:24:40Merhaba uzun süredir aktif olarak dağ ve deniz kenarında kamp yapıyoruz. Birkaç çadır, onlarca sandalye ve ekipman hatta araçlarımızı da kamp için birkaç tur değiştirdir.
Aracınızın olduğunu farz ediyorum.
Çadırın tek kişi için bile yetersiz olduğunu söyleyebilirim. Keza aynı çadırı oğlum kullandı ve sattı beğenmedik. En azından 2 ve üzeri kişilik pratik bir çadır alabilirsiniz.
Mat kesinlikle rahatsız edici. Şişme yatak tercih etmenizi öneririm. Yine sakince oturup vakit geçirecekseniz, orta şeker kamp sandalyesi almalısınız.
Tercihe göre mutfak pişirme grubu vs vs çok seçenek mevcut.
