Etsy Ban / Suspend
10
●682
- 29-11-2023, 02:09:59Selam millet, benim de best seller hesabım vardı. Harika ilerliyorduk. Hatta siparişlere yetişemez olduk. Bazı barbie ürünleri yükledik ve birkaç defa mattel (barbie hak sahipleri) bize telif attı. Ürünler etsy tarafından kaldırıldı. Bir süre sonra hesabımıza suspend attılar. Hatta içeride ciddi bakiye ürünler teslim edilmiş olmasına rağmen bekliyor ve ödeme de yapmadılar. Live chat vs kapattılar. Açılması için başvuru yaptık saçma bir açıklama yaptılar ve tekrar tekrar ulaşmaya çalışmamıza rağmen geri dönüş yapmıyorlar. Birkaç kez aynı cihazlarla yeni hesap açtık anında banladılar. Daha bugün tamamen yeni bir cihazdan, internetten, modemden, lokasyondan, kimlikten bir mağaza daha açtık. Takribi 15 dk sonra daha önce ban yediğim etsy seller (ios app) ile mağazama giriş yaptım meğerse cep telefonumun artık neyini kayıt aldılarsa hesabımızı yine banladılar. Gerçekten şaka gibi çok saçma sapan politikaları var. Demek istemiyorum ama etsy pişmanlıktır. Emeğinizi bir anda çöpe atabiliyorlar. En azında zaten teliflerle ürünleri kaldırdılar. Biz de buna uyarak yolumuza devam ederken, kestirip atmalarının amacını anlayamıyorum.
- 29-11-2023, 02:16:34MerhabaKaracuha adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diğer bir çok platform gibi Etsy de çerez bilgilerini okuyor ve üyelere özel olarak saklıyor. O çerezlerden sizin eski banlanan hesaba giriş yaptığınız cihazı tespit etmiş ardından da bu yeni hesapla ilişkili olduğunu algılayarak yeni hesabı da askıya almış. - 29-11-2023, 02:42:53Misafir; hocam görüşünüze saygım sonsuz. Haklısınız telifli ürünlere girilmemesi gerek ancak insanız sonuçta hata yapabiliriz. Bu yüzden uyarı yapıldıktan sonra aynı şey tekrarlanırsa banlamak doğru değil midir? Sonuçta burada koca bir emek var. Harcanmış mesailer, sisteme kazandırılmış komisyonlar var. Ben burada telifli ürün satılmasını savunmuyorum. Sadece bir uyarıyla, emeğin çöpe atılmasını anlatıyorum.
- 29-11-2023, 03:33:33@EmreYT; hocam sanırım ben eksik açıklama yapmış olmalıyım ki bu şekilde mesajlar alıyorum. Sadece barbie ürünü satışımız yoktu. 250’ye yakın muhtelif ürünler vardı. Ürünler replika değildi. Lisanlı ürünleri satın alıp, satışını yapıyorduk. 3-4 tane barbie ürünü vardı. Onlar da etsy tarafından kaldırıldı. Ben uyarı zaten yapılıyor, hesap neden kapatılıyor? Onu sorguluyorum. O zaman uyarı yapmasınlar telif gelen hesapları direk kapatsınlar.
Başınıza gelmediği için konuşmak kolay. Hem şuan platform amacını aştı. Her türlü satıcı var. Sonuçta burası bir pazar ve herkes pastadan payını almaya çalışıyor. Ürün yüklerken el yapımı mı?, üretim mi?, tedarik mi? şeklinde sistem soruyor. Yani platrform da bu amacın dışına çıkmış ve adapte olmuş. Alan memnun satan memnun. Müşterilerimiz memnun ki best seller da olmuşuz.