Karacuha adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam millet, benim de best seller hesabım vardı. Harika ilerliyorduk. Hatta siparişlere yetişemez olduk. Bazı barbie ürünleri yükledik ve birkaç defa mattel (barbie hak sahipleri) bize telif attı. Ürünler etsy tarafından kaldırıldı. Bir süre sonra hesabımıza suspend attılar. Hatta içeride ciddi bakiye ürünler teslim edilmiş olmasına rağmen bekliyor ve ödeme de yapmadılar. Live chat vs kapattılar. Açılması için başvuru yaptık saçma bir açıklama yaptılar ve tekrar tekrar ulaşmaya çalışmamıza rağmen geri dönüş yapmıyorlar. Birkaç kez aynı cihazlarla yeni hesap açtık anında banladılar. Daha bugün tamamen yeni bir cihazdan, internetten, modemden, lokasyondan, kimlikten bir mağaza daha açtık. Takribi 15 dk sonra daha önce ban yediğim etsy seller (ios app) ile mağazama giriş yaptım meğerse cep telefonumun artık neyini kayıt aldılarsa hesabımızı yine banladılar. Gerçekten şaka gibi çok saçma sapan politikaları var. Demek istemiyorum ama etsy pişmanlıktır. Emeğinizi bir anda çöpe atabiliyorlar. En azında zaten teliflerle ürünleri kaldırdılar. Biz de buna uyarak yolumuza devam ederken, kestirip atmalarının amacını anlayamıyorum.
Merhaba
Diğer bir çok platform gibi Etsy de çerez bilgilerini okuyor ve üyelere özel olarak saklıyor. O çerezlerden sizin eski banlanan hesaba giriş yaptığınız cihazı tespit etmiş ardından da bu yeni hesapla ilişkili olduğunu algılayarak yeni hesabı da askıya almış.