Eşim müdür yardımcısı, okuluna valilik onaylı sma yardımı için zarf getiriyorlar. %70 bizim %30 sizin diyorlar. Zamanla yarışan ve 1 TL'ye dahi ihtiyacımız var diye yardım standlarında anons yayınlayan kampanyalar neden %30 pay veriyor okula?
Sizce bi üçkağıt var mıdır işin içinde?
SMA kampanyaları neden böyle?
7
●290
- 16-10-2023, 16:15:33SMA olayında çok fazla dolap döndüğü kesin. Her doğurduğu çocuk sma hastası olan ve öleceğini bildiği halde çocuk doğurmaya devam edip kampanya açan aileler vardı haberlerde görmüştüm. Bir tür sektör olmuş yani. SMA hastası olan çocuğu ölen ama son model aracıyla görünen babalar vs. vardı. İğrenç şeyler dönüyor.
- 16-10-2023, 16:18:24Maalesef ben bu konuda hassaslığımı kaybettim testi yaptırılabilir durumda ve çoğunluk akraba evliliği bazıları ilk çocuklarını bundan kaybedip yine 2.yi yapıyorlar o da yüksek ihtimal yine sma oluyor
- 16-10-2023, 16:18:49Gwindor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleSağlık ocakları evlenmeden önce SMA testi yapıyor pozitif çıkarsa iğne yapıyolar düzelmesi için tedavisi var. Sonrasında olursa Allah bilir tabi yine de.Trust adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ama insanlar o testi yaptırmıyor yaptırsa 2 ay sonra çıkıyor diye beklemiyor sabretmiyor. Sonuçta çocukta çekiyor kendileri de çekiyor.
Ben geçen sene evlenirken sağlık ocağında yaptırdım testi 2 ay sonra çıktı sonuç geç kalmadan halletmek lazım böyle işleri - 16-10-2023, 16:32:44Ben bağış yapacak olursam asla SMA hastalarına bağış yapmıyorum, istisnasız neredeyse hepsinde aynı durum bakarsanız sma hastası çocuğu olanların hep birkaç tane oluyor birinci hastalıklı doğunca neden ikincisini yapıyorsunuz o zaman arkadaş? SMA testi türkiye de ücretsiz zaten böyle bağış ile bu işin sonu gelmez.
Daha geçen SMA hastası çocuk hayatını kaybettikten sonra tesadüfe bak annesi araç galerisi açmış 2 gün üstüne, milletin bağışlar araba galerisi oluyor en son bağış yapacaksanız güvenilir kuruluşlara yapın SMA hastalarına yapmayın o para asla onlara ulaşmaz, ulaşsa bile SMA tedavisi öyle okuldan para toplayarak duraklarda hüzünlü müzik çalarak toplanacak para değil astronomik rakamlar bunlar. Çözümü çok basit ya amca kızı ile evlenmeyecekler ya da ücretsiz testi bir zahmet olacaklar.
Türkiye de maalesef bunları açık açık konuşamıyorsunuz konuşunca da başlıyorlar " çocuklar mı ölsün ühü ühü" kardeşim amca kızı hariç birisi ile evlen o zaman sanki o bağış kampanyasında para yetecek. Binlerce bağış kampanyasından hiç kurtulan çocuk gördünüz mü? - 16-10-2023, 16:39:51benim teyzem 2 aydır smalıların peşinde koşuyor devlet birşey yapmıyorsa devletin de bir bildiği vardır valilik izni verip geçiyorlar 80 milyon tl ile afrikada 100 bin insanın su ihtiyacını karşılayabilirsin. 1 bebek için insanların vicdanı ile oynuyorlar insanların psikolojilerini alt üst ediyorlar zaafı olan insanları gönüllü olarak kölesi yapıyorlar bu vicdan suikastine 6 7 bin liram gitmiştir pişmanım keşke derneklere afad'a felan bağışlasaydım