• 09-10-2023, 13:47:26
    #19
    Neler hissettiğinizi çok iyi anlıyorum. Arkadaşlar enerjisini boşaltmış faydan neden korkuyorsun vs. demişler, haklılarda. Ancak insan o psikolojiden kurtulamıyor, en azından ben de halen kurtulamadım şahsen. Gecelerimizin uykusuz geçmesinin, depreme uykudayken yakalanmış olmamız sebebiyle ilgili olduğuna inanıyorum şahsen.

    Başka şeylere odaklanmaya çalışarak bu psikolojiden kolay kolay kurtulamayız gibi duruyor maalesef.
  • 09-10-2023, 15:13:30
    #20
    ceyhan 99 depremini de yaşadım. bu son depremi de yaşadım.
    merak etme hocam bir süre sonra evde sakin sakin otururken bile sallanıyormuş gibi hissediyorsun. sonra ne olacaksa olsun diyip sinkaflı küfürler ettikten sonra bi rahatlama geliyor.
    evim 7. katta. ilk depremde de inmedim. öğlenki depremde de. eşimden dolayı deprem bittikten sonra indik mecbur. hala aynı evde yaşıyorum.
    hayatı, yaşamayı bu kadar çok önemsemeyin. çünkü bu coğrafyada insan hayatı 5 para etmiyor.
  • 09-10-2023, 19:55:03
    #21
    DostWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yanlış düşünüyorsunuz. "Yorgun bina" diye birşey var. Binalar depremlerle sarsıldıkça ileride yıkılma olasılığı artıyor. Sarsıntılarla demir betondan ayrılıyor. Normalde 4 şiddetinde yıkılmayacak bir bina art arda sarsılması nedeniyle aynı şiddetteki bir depremle yıkılabilecek duruma geliyor. Örneğin gece olan depremde hiç hasar almayan binalar öğlen olan ikinci depremde yıkıldı.
    Yalnız öğlenki deprem hem büyüklük hem de şiddet olarak tek başına yıkıcı bir depremdi. Demir ile beton ayrıldıysa, betonarme özelliğini yitirmiştir. Bu binanın sokağından bile geçmeyin.

    Konu sahibine: Binanız ağır hasarlı vs değilse 4-5 büyüklükte yıkılmaz. Hatta orta hasarlı değilse, çok yüksek ihtimalle 6’da bile yıkılmayacaktır.

    Yaşamayan bu psikolojiyi bilemez maalesef, sizi çok iyi anlıyorum. Sanırım travma sonrası dönemdeyiz, bundan sonra zamana bırakmak zorundayız. Kalıcı etkileri ise hiçbir zaman geçmeyecek gibi…
  • 10-10-2023, 00:10:11
    #22
    Valla unuttuk ama sanki hiç olmayacakmış gibi uyuyoruz halbuki heran herşey olabiliyor evler 3 saniyede yıkıldı, kimisi 4 kimisi 5 saniyede.
    Kimiside 1 dakika dayandı aradaki fark evin kolonların sağlamlığı temel sağlamlığı bizim ev o zaman 1.5 - 2 dakika arası sallanmıştı gölcük depremini gören biri olarak hiç bu kadar sallanmamıştık diyebilirim ne evin içinde ne apartman kordiorunda yürüyemiyorduk duvarlara çarpıyorduk
    + deprem bitip aşağı indikten sonrada yukarı çıkıp araba anahtarı almaya çıktıgımda 2.depremede yakalanmıştım evin içinde
  • 10-10-2023, 01:40:19
    #23
    Bugün uykudan deprem ile uyandım.
    Sürekli sallanıyorum hissi var.
    Deprem bölgesinde yaşamak cidden zor
    Allah yardımcımız olsun