Hocamlar İyi Geceler Diliyorum

Son 1 haftadır tansiyon ile ilgili midir bilmiyorum ama değişik şeyler yaşıyorum sizlerin de yorumunu almak istedim.
Benim kalp aort damarda daralma ve kapakta çürüme hastalığım var, ve 5 yıldır düzenli olarak 6 ayda bir kalp kontrolüne gidiyorum, allaha şükür herhangi bir durumda kötüye doğru ilerleme yok.
Son kontrolüme birkaç gün önce gittim ve tansiyonum 18e 14 çıktı.
Ve beni nefroloji bölümüne sevk etti, bölüme sıra aldım ve idrar, kan, tansiyon ölçümü işlemleri yapıldı, tansiyonum ise 12/7 çıktı, sonuçlarım ise temizdi, ama doktor yinede ulturasyon vs. istedi.
Ve ultrasyon için 2 ay sonraya randevu alabildim, aklıma ise şu takıldı

hayatımda neredeyse ilk defa sürekli baş ağrısı yaşıyorum diyebilirim ve bazen de gözümde bir ağırlık oluyormuş gibi oluyor (kararma değil) , üst üste 5-6 gündür sürekli hafiften baş ağrılarım oluyor 1-2 gün önce de başım ağrırken tansiyon ölçümü yaptım 12/8 çıkmıştı diye hatırlıyorum

doktor ultrasyon gününe kadar sabah akşam tansiyon ölçümü yap ve ultrasyonla getir dedi

Ve şunu da fark ettim ki stres yapınca başım ağrımaya başlıyor, acaba hipertansiyon sorunum olabilir mi?
Tabii, yeri burası değil doktor en doğrusunu söyler ama o zamana kadar içim rahat olmazsa stersten yok ise böyle bir sorunum sanırım olacak

Teşekkür ederim