• 09-08-2021, 02:57:25
    #28
    Hayatım boyunca yanlıştan hep korktum ve kişiden kişiye değişen doğrulara değil de toplum için geçerli olan doğrulara inandım. Bu sebeple herhangi bir korkum yok.
  • 09-08-2021, 02:57:35
    #29
    CivanDemir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Abi sen niye sürekli "yazacağım" diye yorum yapıp sonrasında yorumunu güncelleyerek yorum sayfasının başındaki alanları işgal etme gereği duyuyorsun?
    Güzel kardeşim Civan; yorum yazmak işgal etmekmidir ?

    Açılan konuyu o an görüyorum lakin yazmak istediklerimi hemen o an yazamadığımdan bir kaç dakika içerisinde güncelleyerek yazıyorum. Çünkü telefondan yazdığım karakterler karışıyor ve t9 hatası oluyor. Yanlış birleşik iç içe karışık yazılmasını istemiyorum..

    Ayrıca yazdıklarımı sayfa başında görmekten rahatsızlık duyuyorsan engelleyebilirsin sorunu kökten çözmüş olursun hiç görmeyerek. İyi forumlar
  • 09-08-2021, 02:59:19
    #30
    Öldüğünüz gece sizlerin üzerine toprak atıp beton döküp (bazı yerlerde) gidecekler. O zaman ne malının ne kariyerinin hiçbir önemi kalmayacak. Ne ibadet ettiysen seninle birlikte o gelecek. O seni çok seven arkadaşların kurtaramayacak. Ve bunun bir geri dönüşü yok. Ebedi bir cehennem veya cennet hayatı seni bekliyor. Aslında ölümün mahiyetini biraz anlayabilsek insana bazen şaka gibi geliyor ya. Eğer hazırlığını yapıp gittiyse ne mutlu ona. Ölümü çok güzel anlatan bir metin bırakıyorum.

    Ölüm, insanları ebedi olarak yok eden bir idam değildir. Ölüm, insanların kaybolup bir daha varlık alemlerine çıkamayacağı bir hiçlik de değildir. Ölüm fanice yaşayıp, bir daha varlık alanına gelememek de değildir. Ölüm, bir daha toplanmamak üzere ceset ve cismin dağılıp sönmesi ve dağılması da değildir. Ölüm, dost ve ahbaplardan ebedi olarak ayrı düşmek de değildir. Ölüm, tesadüfen yok olmak da değildir. Ölüm, kendiliğinden olan ve varlık alemini dağılmaya götüren failsiz bir fiil de değildir.

    Ölüm, her fiilin sahibi olan Allah’ın kasıtlı ve intizamlı olarak yarattığı bir terhistir, bir mekan değişimidir. Yani meşakkatli ve sıkıntılı dünya hayatından, lezzet ve istirahat yeri olan cennete gitmektir. Ölüm, ebedi saadet yurdu olan ve insanın asıl vatanı hükmünde olan cennete bir sevkiyattır.

    İnsanın mahiyetine dikkat ile bakıldığında dünya için değil, ahiret için yaratıldığı anlaşılır. Beka aşkı, cami fıtrat, nihayetsiz arzu ve emeller dünya için değil, ahiret içindir. Ölüm, yüzde doksan dokuz, ahbap ve dostların toplandığı berzah alemine açılan bir kavuşma kapısıdır. Başta İki Cihan Serveri Hazreti Peygamberimiz (asm) ve bütün enbiya ve evliya, kabrin arkası olan berzah aleminde toplanmış, bizi gözlüyorlar. İşte ölümün hakikati budur.

    Risale-i Nur Külliyatı, Mektubat, Yirminci Mektup, Birinci Makam, Yedinci Kelime.
  • 09-08-2021, 02:59:38
    #31
    eQL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Önden yer tutuyor. Sonraki sayfalarda yorum okunmaz diye bence.
    Güzel kardeşim 20 gündür üye olmuşsun foruma ben 15 yılımı verdim. Manidar yorumunu yazmadam evel cevabımı okumuş olmayı bekleseydin ?? Bak daha bugün forumda konu açtın banlandıgım için üzgünüm artık uslu duracağına dair. Bunu diyen sendin
  • 09-08-2021, 03:02:22
    #32
    @onlinecihan; banlatmakla mı tehdit ediyorsunuz Müebbet verseler doğru bildiğimi yazarım. Ayrıca yanlış yazmadım iddiamın arkasındayım. Civan arkadaşa da katılıyorum önden yer tutmaktır bu. İyi sabahlar.
  • 09-08-2021, 03:02:44
    #33
    onlinecihan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Güzel kardeşim Civan; yorum yazmak işgal etmekmidir ?

    Açılan konuyu o an görüyorum lakin yazmak istediklerimi hemen o an yazamadığımdan bir kaç dakika içerisinde güncelleyerek yazıyorum. Çünkü telefondan yazdığım karakterler karışıyor ve t9 hatası oluyor. Yanlış birleşik iç içe karışık yazılmasını istemiyorum..

    Ayrıca yazdıklarımı sayfa başında görmekten rahatsızlık duyuyorsan engelleyebilirsin sorunu kökten çözmüş olursun hiç görmeyerek. İyi forumlar
    Yorum yazmak işgal etmek değildir tabii. Fakat yorumunuzun sayfanın başında gözükmesi için çaba sarf etmek, işgal etme güdüleri taşır. Kaldı ki yorumunuzu yazmak için "yazacağım" diye önden bir not bırakmanıza gerek de yok. Birkaç konudur bu şekilde denk geliyorum size. Sebebini merak edip sormuştum ama yine bir yanıt alamadım. İyi forumlar.
  • 09-08-2021, 03:07:53
    #34
    Korkuyorum...
    Orman yangınlarında ateşi görünce cehennem aklıma geliyor. Cehennemde nasıl dayanacağım onu düşünüyorum...

    Son nefesimi nasıl vereceğim, nefesimi kısa bir süre tutunca nefessiz kalmak çok zor bir durum.. Ölüm anı böyle hayal ediyorum..En kötüsü de imansız ölmekte çok korkuyorum....

    Dünyaya imtihan için geldiğime inanan biri olarak dinimin gerektirdiğini tam anlamıyla yapamadığım için korkuyorum..


    Namaz kılmanın bana farz olduğunu bildiğim halde bazen bilerek bazen ise unutarak ve bunları tam anlamıyla müslüman gibi yerine getirmediğim için korkuyorum..

    Elhamdülillah Müslümanım.... Dediğim halde müslümanın gerektirdiği tüm şartları tam olarak getiremez isem de gayret etmediğim için korkuyorum..

    Ölümün de hayırlısı....
  • 09-08-2021, 03:11:26
    #35
    eQL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    @onlinecihan; banlatmakla mı tehdit ediyorsunuz Müebbet verseler doğru bildiğimi yazarım. Ayrıca yanlış yazmadım iddiamın arkasındayım. Civan arkadaşa da katılıyorum önden yer tutmaktır bu. İyi sabahlar.
    Yaşça bayağı genç olduğunuz anlaşıldı. Forumda sadece normal üye olmaktan başka hiç bir özel statüsü olmayan biriyim. Nasıl bunu tehdit olarak algılayabiliyorsunuz ?

    Keşke kafanızda birşeyler üretmeden evel yazacağım açıklamayı okusaydınız ondan sonra cevap vermeyi deneseydiniz..

    Ayrıca yaptıklarınız ve yazdıklarınız bir biriyle çok çelişkili değil mi?? Neyse böyle ufak konularla ilgileneceğinize yok ilk mesajı niye yazıyorsunuz son mesajı niye ekliyorsunuz gibi konulara özen göstereceğinize, kendime ve kendi gelişimime basıl katkı sağlayabilirim, forumda nasıl daha faydalı olabilirim gibi alanlarda kendinizi geliştirmenizi tavsiye ederim..

    Bu tür konular size fayda sağlamaz.. Esenlikle kalın.. Ayrıca mesajlarımı açılan konuların ilk sırasında görmek istemiyorsanızda banlayabilirsiniz ve bu şekilde hiç görmezsiniz..
  • 09-08-2021, 03:13:13
    #36
    Ölümden korkuyorum ama ölememekten daha çok korkuyorum