Merhaba arkadaşlar hayırlı geceler, ben uzun yıllardır web tasarım, seo, e-ticaret, sosyal medya gibi işler yapıyorum.. Pandemi başladığından beri psikolojik, maddi ve manevi olarak çoğumuz etkilendik ve etkilenmeye de devam ediyoruz. Pandemi başından beri evden çalışıyorum. Pandemi öncesine göre işlerde neredeyse %60-70 oranında gerçek bir düşüş var (bende). Bazen iyi işler geliyor ancak ödeme noktasında ya vade isteniyor ya da geri dönüşü yapılmıyor. Ekonomik olarak sınırları geçemediğim için daha fazla kitleye ulaşabilmek için yatırımlar şu an için yapamıyorum. Evde çalışmanın da bir noktada tetiklediği kayıplar var diye düşünüyorum. Gün geçtikçe ve iş/maddi sıkıntıları arttıkça artık ben de bunalıma yavaştan girdiğimi ve psikolojik olarak etkilendiğimi görmeye başladım. Piyasadan alacağım 5-10 bin tl var ancak yukarıda da dediğim gibi ödeme noktasında sıkıntı yaşadığım yerler var. 1 haftadır 25 30K kredi çekip bir ofis kurup hem dijital hem de fiziksel olarak (broşür, kartvizit vb.) reklam yapayım diyorum. Şu an gelmeyen bir gelire güvenip kredi borcuna girip bu işe girmek ne kadar mantıklı? Düşünüyorum evet mantığı yok, kredi taksitleri ortalama 950 - 1100 TL civarında 36 ay boyunca. Ya işler yolunda gider aylık en azından 4-5 bine sabitlerim diyorum ya da işler yolunda gitmez perişan olurum diyorum. Bu noktada devlet destek veya teşviklerinden yararlanıp eleman, ofis giderleri vb. gibi desteklerden de faydalanıp bir şeyler yapmak istiyorum. Hali hazırda müşteriler mevcut ancak aylık sabit tutarlar üzerinden çalıştığım bir müşteri kitlesi yok. Yaptığım işlerde her zaman titizlikle ve profesyonelce hizmetler veriyorum. Faturasız ve sözleşmesiz asla hizmet vermiyorum. Hatırı sayılacak bir düzen kurdum ve sistematik olarak işlerimi yürütüyorum. Ederinden fazla ücretler almıyor, altında da teklif edilen rakamlara hizmet vermemeye çalışıyorum. Piyasada 100 TL'den kurumsal site yapan, 300 TL'ye e-ticaret yapan, 20 TL'ye logo çizenler var oldukça bizler de kayıp yaşamaya mahkum edildik. Bir web sitesine ortalama olarak 15-20 gün ayırıyor ve 1 siteye mesai yapıyorum. Kaliteli bir iş çıkartmak ve altına imzamı atmak için tabiri caizse hunharca çalışıyorum. Bugüne dek hiç olumsuz dönüş almadım, aksine hep olumlu dönüşler ve sonuçlar aldım. Ankara'da hatırı sayılır müşteri kitlem mevcut. Yüzdelik dilim üzerinden kendimi ve markamı değerlendirdiğimde %70 oranında ilerleme kaydettiğimi görüyorum. Artık bir şeyler yapıp piyasanın içerisine tam anlamıyla açılmak istiyorum. Hedeflerim ve düşüncelerim büyük, ancak heves noktasında kırılmaları fazlasıyla yaşamaya başladım.
Böyle bir krizin içerisinden nasıl çıkacağımı neler yapacağımı/yapabileceğimi bilemez oldum. Deneyimli arkadaşlarımın/abilerimin tavsiyelerine ve fikirlerine çok çok ihtiyacım var. Herkesin ilgisine ve alakasına şimdiden teşekkür eder hayırlı geceler dilerim..
Bir yol bulamıyorum, yardımınıza ihtiyacım var.
8
●263
- 14-06-2021, 01:12:06Merhaba,
kendinize güveniniz varsa risk almaya değer derdim fakat bu dönemde pekte mantıklı değil gibi. Fazla maddiyatı zorlamadan çeşitli tanıtım faaliyetlerine girebilirsiniz. Motivasyon çok önemli, kaybedildi mi toparlamak zor gerçekten, şu an bende öyle bir süreçteyim. Piyasayı düşürüp çok düşük ücretlere iş yapanlar için diyecek bir şey yok, istemesekte olmaya devam edecek. Sabrın sonu selamet, bu günlerde geçer. - 14-06-2021, 01:22:15Merhabalar, öncelikle rızkın için endişelenme ve de kredi işine girme. Eğer yabancı dilin var ise örneğin ingilizce. Freelancer sitelerinden güzel paralar kazana bilirsin. Maalesef dediğin gibi olmayacak rakamlara iş yapanlar her sektörde mevcut. Bu bizim toplumsal bir sorunumuz. Ancak yabancılar bu konuda bizden çok iyi. Örnek vermek gerekirse Türkiye de yabancı bir şirketin işi için ihaleye girdin ve en ucuz senin teklifin oldu. Normal de senin ucuz olan seçilir değil mi? Ama öyle olmuyor. Adamlar işin gerçekleşebileceği gerçek tutarı hesap ediyorlar. Ve de o rakama uygun olan teklifi kabul ediyorlar. Birde üstüne biz sana bilmem şu kadar fazla para verelim diyorlar! Neden biliyor musun? Onu da sen bul güzel kardeşim. Evet devlet desteği bir çok konuda mevcut. Sana tavsiyem bizzat kendin gidip devletin birimleriyle bağlantı kur! Ve de olması gerekenin altında iş alma, o iş gider bir yerde patlar ve aynı iş sana geri döner
. Son sözüm dürüst olursan az para kazanırsın çünkü haram para hileli işi sever.
Hayırlı geceler.
- 14-06-2021, 01:36:37Öncelikle çok hatrı sayılır bir müşteriniz olmadıkça vadeli iş almamalısınız vakit nakittir bir işe 10 gün ayırıp parasını 1.5 ay sonra alırsanız sizin açınızdan büyük kayıptır vakit=nakit adwords kullanarak müşteri kitlenizi arttırabilirsiniz.
ama açıkcası şahsen ben bir web sitesine 10 14 gün vakit ayıracaksam 5k üstü para talep ederim, evet bu işi 500 liraya 1500 liraya da yapan var ama kendinize şunu sorup ona göre iş bir fiyatlandırma yapmalısınız benim vaktim ne kadar değerli?
50 liralık bir logo ile 1500 liralık logonun arasında bir kalite farkı vardır ayrıca ekonomi malum ama aldırış etmemek lazım, lakin olay tamamen pazarlama ve strateji 1000 liralık işi 15.000 liraya satan tanıdıklarım var ve ayda 5 6 satış yapıyorlar ve inanın işler o kadar vasat ki nasıl bu adamlara bu işleri veriyorlar diye hayret ediyorum ama NETWORK sağlam olunca her şey mümkün. ofis bu ara pek mantıklı değil herkes bu yüzden evden çalışıyor ama istanbulda şuanda kollektif house da fiyatlar çok düştü diye biliyorum ankara da da benzer yerler illaki vardır ortak çalışma alanlarında masa kiralayarak maliyeti minimuma indirip çalışanlar ve şirketlerle aynı ortamda bulunarak güzel network yapabilirsiniz ya da 15-20 k bütçe ile reklama yatırım yapıp müşteri edinip parayı katladıktan sonra dediğim aşamaya geçebilirsiniz. - 14-06-2021, 02:31:31Allah yardımcınız olsun içinizi biraz ferah tutun. Aşılar yapılıyor 2-3 aya pandemi biter ve herkes derin bir nefes alır. Sizde bekleyin biraz bence.
ayrıca eticaret ile ilgili referans , fiyat ve tüm detaylar ile bir pm rica edeyim. - 14-06-2021, 14:33:34Teşekkür ederim.MedyaSenin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tabi yardımcı olmaya çalışırım.TH3 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ümidimi kaybetmemeye çalışıyorum umarım hepimiz için en hayırlısı neyse o olur hocamoguzhanx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocamemobil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Alacağımın kalacağı kişiler değil şu anda olan durum hocam, piyasa ile ilgili bir sıkıntı olması nedeniyle insanlarda biraz sıkışık durumda.celalygc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cevabınız için teşekkür ederim hocam, network olayında haklısınız kesinlikle olması gerekiyor.Kreatifx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Umarım bir an önce biter ve herkes normale döner..vildansaruhan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

. Son sözüm dürüst olursan az para kazanırsın çünkü haram para hileli işi sever.