• 24-05-2021, 22:28:07
    #37
    Olay da bize eksik ya da yanlış anlattığınız bir şey yoksa haklısınız ancak bize eksik anlattığınız tek bir nokta bile varsa bu şikayet sürecinde karşınıza çıkacaktır ve sıkıntısını siz yaşarsınız. Yani burada olayı anlattığınız kadarıyla ve şekliyle bilen insanların şikayet et laflarını uygulamadan önce kendinize bi sorun. Çok gördük çünkü eksik ya da yanlış olarak bir olay anlatıldığı ve daha sonrasında anlatan kişinin bile olmayan haline inandığı durumları siz gönül rahatlığı ile evet olay tam olarak böyle oldu ve şikayetçi olacağım diyorsanız bir an önce şikayetçi olun. Ancak yaşadığınız olay bireysel iken öğretmenleri genelleme yapmakta sizin hatanız.

    NOT : Öğretmen değilim.
  • 24-05-2021, 23:00:24
    #38
    Başlığınızı düzeltin bence.. Memlekette bir milyona yakın öğretmen var, ben de bunlardan biriyim. Herhangi bir meslek grubu, sektör, öğrenci grubu vs bireyler üzerinden değerlendirilmez. Yoksa nice öğrenciler görüyoruz bizler de.
  • 24-05-2021, 23:06:38
    #39
    cimer
  • 25-05-2021, 00:21:02
    #40
    zaferozturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bugün okula dilekçe vermek için gittim. Çalıştığım için bugüne yetiştirebildim. Dilekçeyi faks ile göndermeyi vs. teklif etmiştim kabul etmediler. Virüs ortamında, büyükşehirde mecburen otobüs ile gittim. Dilekçeyi verdiğim kadın müdür yardımcısı 'neden bugün getiriyorsun' diye bağırmaya başladı. Getirmeden önce sınıf öğretmenime sorduğumu pazartesi saat 10.00'a kadar getirebileceğimi söylediğini söyledim. 'Git o zaman ona ver' dedi. Yine bağırıyordu. Kısık sesle hakaret ettiğini de duydum. Yanında yalakalığını yapan güvenlik beni okulun geneli gibi -kendi eserleri- tembel görmüş olmalı ki 'kabul etmeyelim bırakın sınıfta kalsın' dedi. Not ortalamamı diğer öğretmene kontrol ettirdiler. Yine bağırıp söyleniyordu müdür yardımcısı.

    Tek yapması gereken ismimi bir listeden alıp diğer listeye eklemekti. Zaten virüs nedeniyle çalışmıyorlar. Online ders de vermiyordu müdür yardımcısı olduğu için. Kimse onların da işi zor demesin. Tek yapması gereken ismimi listeden sildirip diğer listeye yazmak. Onu da diğer öğretmene yaptırıyor. Kendisini üstün görebileceği tek yer okul olduğu için böyle davrandığını düşünüyorum. Yoksa 1 milyon öğretmenin arasından sıradan bir öğretmenden farkı yok. Okula yeni gelmiştim tanımam etmem. Sert sesle kolay gelsin diyerek çıktım.
    Bağırmasına, hakaret etmesine gerek var mıydı bilmiyorum. Okul başlar ve kendisiyle tanışırsak aile zoru ile mi öğretmen olduğunu soracağım.

    Türkiye'nin asıl sorunu öğrencinin başındaki bu diktatörlerdir. İşini severek yapan emekçi öğretmenlerime buradan sevgiler gönderiyorum.

    Bende öğretmenim nickten anlayacağın gibi. Malesef bu tipte idareciler çok var. Bunun temel sebebi malum partiye yakın olan sendikalara üye olan kişiler içerisiden iyi yalakalık yapanların idareci yapılmasıdır. (Dürüst ve emeği ile idareci olanları tenzih ediyorum. Bu şekilde olanları alıp fanusta saklamak lazım) Geçen sene çalıştığım okulda yapılan yanlışları ve yolsuzlukları, öğrenci için hiç bir şey yapılmadığını vs dile getirdiğim için fiziksel olarak darp edildim. Hakkımı aramaya çalıştım hiç kimse arkamda durmadı. Neler yaşadım anlatsam kitap olur. Tüm olanlara rağmen hala öğrencilerini ve ülkesini, işini seven bir öğretmenim. Yine bir yanlış görsem yine karşı çıkarım. Sana bağıran o idareci gibi idarecilere diş göstermezsen ezmeye devam ederler. Bir daha böyle bir olay yaşadığında sizi cimere şikayet edeceğim de. Bak önüne nasıl kapanıyor. Malesef liyakatsizlik eğitimi bu hale getirdi. Umarım bir gün düzelir diyerek umut etmeye devam edeceğiz.
  • 25-05-2021, 00:44:53
    #41
    Ülkemizde eğer eğitim gelişmiyorsa sebebi bu ve buna benzer kendini birşey sanan öğretmenler yüzündedir sırf öğretmen diye karşındaki öğrenciye hakaret etme ezme hakkı falan olduğunu sanan binlerce öğretmen var bu ülkede ha aralarında şeker gibi olan hocalarda var hakkını yemeyeyim şimdi

    Birdiğer sevmediğim ve hoş karşılamadığım konu öğretmenler yağ çeken kendisine iltifat eden övüp övüp bitiremeyen öğrencileri daha çok severler hatta ayrımcılık yaptıklarına bile şahit olmuşluğum var Başımdan geçen olayı anlatayım

    Lise 2 yıllarında Hz. Muhammed'imizin hayatı dersine bir tane 22-23 yaşlarında bir kadın öğretmen giriyordu derste hiçbirşey yaptığıda yoktu kitapta yazanları okutur geçerdi her neyse biz arkadaşlarla daiima arka sıralarda otururduk çünkü çocukluktan gelen bir alışkanlık vardı ön sıralar hiçbir zaman rahatlık vermedi. Sınıftaki öğrencilerin nerdeyse %80ı bu hocaya yağ çekmeyi çok severdi güzel hocam tatlı hocam vesaire falan filan diye hayatımda 1 kez olsun not için hiçbir hocaya yalakalık yapmadım yapmamda sonra bu hoca her derse geldiğinde sırf kendisine yalakalık yapmıyoruz diye normalde herkes konuştuğunda ders bittiği zaman yani bizim gruba bakar(4-5Kişilik arkadaş grubu) herkes konuşmasına rağmen sadece bize bakar salaklar aptallar siz ne için okula geliyosunuz tarzı şeyler söylerdi ha baksan insana benzediği yoktu 23 yaşında 1.50 boyuyla sırf ona yalakalık yapmıyoruz diye belki 2-3ay boyunca her derse geldiğinde bize hakaretler savururdu kendisi neyse hocamız sesimizi çıkarmaya gerek yok dedik 1.gün-2-3.... derken bu kadın belki 3ay boyunca devam etti artık bendede sabır kalmadı bana sorarsanız o kadına bu kadar dayanmam bile bir mucize diyebilirim en sonunda derste yine hakaret ederken ayağı kalkıp bu sefer ben ona siz kendinizi ne sanıyosunuzda bize sizi burada görmek istemiyorum gibi laflar kullanıyosunuz asıl ben sizin bu yüzünüzü görmek istemiyorum deyip kapıya tekme vurup çıkmıştım güzel cesaretti Benimle beraber 5 arkadaşımda arkamdan dersten çıkmıştı o günden sonra inanırmısınız o kadın o günden sonra derse geldiğinde bir tane kötü laf söylemedi değdimi bence değmişti

    Sonra hepinizin tahmin edeceği üzere nemi oldu okul hayatı boyunca daha önce kimsenin kalmadığı Hz. Muhammedimizin dersinden sadece biz arkadaş grubu 5kişiyi bile isteyerek bıraktı sonuçta öğretmen olan o aklınca düşündüğü şey gidip ona yalvarmamız olacaktı gram umrumda olmadı onun verdiği not herşey okul deil ya Belki dersinden kaldık ama o günden sonra hakaret edecek cesareti bulamadı ya o bana yeter sorsanız pişmanmısın diye bir daha olsa bir daha yaparım bunun gibi kendini bişey sanan hocalara hiçbir zaman hakkımı yedirmem.

    Yani böyle bir anımdı bu ülkede üzülerek söylüyorumki eğitim sistemi böyle bir durumdaysa sebebi bu tarz öğretmenlerdir
  • 25-05-2021, 05:13:13
    #42
    CİMER'e şikayet et demiş birisi, MEB'e değil, arkadaşlar CİMER napıyor zannediyorsunuz, gelen şikayeti o ilçenin MEB'ine gönderiyor Komik olmayın.

    Sevgili öğrenci, maalesef her meslekte var olan bu insanlardan bizim mesleğimizde de var olanlar var. Ama bunu şöyle düşün, bu da seni hayata hazırlayan bir deneyim aslında. Kötü bir deneyim ama hayatta da bu tip kötü deneyimlerle karşılaşacaksın ve artık daha dirençlisin. İleride yapacağın iş özel sektörde olursa bu muamelenin kaç katı büyüklerini sıklıkla göreceksin, yaşayacaksın. Onlara hazırlık gibi düşün.
  • 25-05-2021, 05:45:28
    #43
    eski öğretmenler mütevaziydi, bilgisi, görgüsü ve başarısıyla kendiliğinden saygıyı hak ediyordu. çok fazla kalmadı onlardan. yeni kuşak öğretmenlerin bir kısmı hiç bir şey yapmadan kendilerinden daha iyi eğitim almış insanlardan dahi kendilerini üstün görüyor, ayakları yere basmıyor.
  • 25-05-2021, 08:13:47
    #44
    ogretmen05 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bende öğretmenim nickten anlayacağın gibi. Malesef bu tipte idareciler çok var. Bunun temel sebebi malum partiye yakın olan sendikalara üye olan kişiler içerisiden iyi yalakalık yapanların idareci yapılmasıdır. (Dürüst ve emeği ile idareci olanları tenzih ediyorum. Bu şekilde olanları alıp fanusta saklamak lazım) Geçen sene çalıştığım okulda yapılan yanlışları ve yolsuzlukları, öğrenci için hiç bir şey yapılmadığını vs dile getirdiğim için fiziksel olarak darp edildim. Hakkımı aramaya çalıştım hiç kimse arkamda durmadı. Neler yaşadım anlatsam kitap olur. Tüm olanlara rağmen hala öğrencilerini ve ülkesini, işini seven bir öğretmenim. Yine bir yanlış görsem yine karşı çıkarım. Sana bağıran o idareci gibi idarecilere diş göstermezsen ezmeye devam ederler. Bir daha böyle bir olay yaşadığında sizi cimere şikayet edeceğim de. Bak önüne nasıl kapanıyor. Malesef liyakatsizlik eğitimi bu hale getirdi. Umarım bir gün düzelir diyerek umut etmeye devam edeceğiz.
    Nerde kaldı diyordum malum partiye ışınlanma mesajı ohh içim rahatladı
  • 25-05-2021, 10:29:50
    #45
    Devletin yok zamanında memur olmuş çoğunluğu bilgisiz kesimden oluşan boomer tayfadan herhangi birisinin aklı sıra tribine maruz kalmışsınız. Bu tarz kişiler genellikle
    42 + 42 toplayarak devletin doktora, mühendise, öğretmene, memura ihtiyacı olduğu dönemlerde ne yazık ki hiçbir vasfı olmamasına rağmen kadro verilen şahıslar. Çoğu ders anlatmasını bile bilmiyor. Çocukların matematik netlerinin genelde 2 3 oluş nedeni de budur. Kaliteli öğretmen sayısı o kadar az ki, bütün suçu öğrenci kardeşlerimize yıkıyorlar. Adam akıllı ders anlatabilen hoca sayısı çok ciddi söylüyorum iki elin parmağını geçmez. Dolayısıyla bu tarz terbiyesiz birisi için o güzel canınızı sıkmayın. Bu profildeki bahsettiğiniz insanların çoğu 20 25 li yaşlarda ev+araba üstüne belki de yazlık sahibi oldular. Şu an 25 yaşındaki gençler borç batağında ve %70 den fazlasi işsiz. Bu çocukların çoğu şu an memurluk yapmaya hali hazırda devam eden boomer tayfadan daha kalifiyeli ve bilgili fakat üzülerek söylüyorum durum bu.