Ülkemizde eğer eğitim gelişmiyorsa sebebi bu ve buna benzer kendini birşey sanan öğretmenler yüzündedir sırf öğretmen diye karşındaki öğrenciye hakaret etme ezme hakkı falan olduğunu sanan binlerce öğretmen var bu ülkede ha aralarında şeker gibi olan hocalarda var hakkını yemeyeyim şimdi
Birdiğer sevmediğim ve hoş karşılamadığım konu öğretmenler yağ çeken kendisine iltifat eden övüp övüp bitiremeyen öğrencileri daha çok severler hatta ayrımcılık yaptıklarına bile şahit olmuşluğum var

Başımdan geçen olayı anlatayım
Lise 2 yıllarında Hz. Muhammed'imizin hayatı dersine bir tane 22-23 yaşlarında bir kadın öğretmen giriyordu derste hiçbirşey yaptığıda yoktu kitapta yazanları okutur geçerdi her neyse biz arkadaşlarla daiima arka sıralarda otururduk çünkü çocukluktan gelen bir alışkanlık vardı ön sıralar hiçbir zaman rahatlık vermedi. Sınıftaki öğrencilerin nerdeyse %80ı bu hocaya yağ çekmeyi çok severdi güzel hocam tatlı hocam vesaire falan filan diye hayatımda 1 kez olsun not için hiçbir hocaya yalakalık yapmadım yapmamda sonra bu hoca her derse geldiğinde sırf kendisine yalakalık yapmıyoruz diye normalde herkes konuştuğunda ders bittiği zaman yani bizim gruba bakar(4-5Kişilik arkadaş grubu) herkes konuşmasına rağmen sadece bize bakar salaklar aptallar siz ne için okula geliyosunuz tarzı şeyler söylerdi ha baksan insana benzediği yoktu 23 yaşında 1.50 boyuyla sırf ona yalakalık yapmıyoruz diye belki 2-3ay boyunca her derse geldiğinde bize hakaretler savururdu kendisi neyse hocamız sesimizi çıkarmaya gerek yok dedik 1.gün-2-3.... derken bu kadın belki 3ay boyunca devam etti artık bendede sabır kalmadı bana sorarsanız o kadına bu kadar dayanmam bile bir mucize diyebilirim en sonunda derste yine hakaret ederken ayağı kalkıp bu sefer ben ona siz kendinizi ne sanıyosunuzda bize sizi burada görmek istemiyorum gibi laflar kullanıyosunuz asıl ben sizin bu yüzünüzü görmek istemiyorum deyip kapıya tekme vurup çıkmıştım güzel cesaretti

Benimle beraber 5 arkadaşımda arkamdan dersten çıkmıştı o günden sonra inanırmısınız o kadın o günden sonra derse geldiğinde bir tane kötü laf söylemedi değdimi bence değmişti
Sonra hepinizin tahmin edeceği üzere nemi oldu okul hayatı boyunca daha önce kimsenin kalmadığı Hz. Muhammedimizin dersinden sadece biz arkadaş grubu 5kişiyi bile isteyerek bıraktı sonuçta öğretmen olan o aklınca düşündüğü şey gidip ona yalvarmamız olacaktı gram umrumda olmadı onun verdiği not herşey okul deil ya

Belki dersinden kaldık ama o günden sonra hakaret edecek cesareti bulamadı ya o bana yeter sorsanız pişmanmısın diye bir daha olsa bir daha yaparım bunun gibi kendini bişey sanan hocalara hiçbir zaman hakkımı yedirmem.
Yani böyle bir anımdı bu ülkede üzülerek söylüyorumki eğitim sistemi böyle bir durumdaysa sebebi bu tarz öğretmenlerdir