• 24-05-2021, 14:32:07
    #1
    YGZ
    Platin üye
    Merhabalar. Forumdan 2 adet vps satın almıştım ancak daha 24 saat dolmadan iade yapmak istedim. Gerek kalmadığını vazgeçtiğimi söylediğimde öyle bir şey olmadığını iade edemeyeceğimi söyleyen bir ticket atmışlar. Böyle bir şey mümkün mü ?

    Tüketici hakkı olarak iade hakkım yok mu benim ? Anlamadım
  • 24-05-2021, 14:33:41
    #2
    PayPal + Wise + Revolut
    Satın aldıgınız yerin web sitesinde iade şartları ve politikaları yazar şartlara aykırı davranıyorlar ise hakkınızı arayabilirsiniz fakat sözleşmede iade durumu söz konusu degildir yada benzeri birşey yazıyorsa bu durum da yapabilecek birşey yok
  • 24-05-2021, 14:33:55
    #3
    14 Gün boyunca yasal iade hakkınız bulunuyor.
  • 24-05-2021, 14:34:54
    #4
    Yasal olarak 14 iş günü içerisinde eğer ürün "bozuk, deformasyona uğramamış, kırılmış çizilmiş" olmadığı taktirde koşulsuz iade edilir.

    Bkz
    6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'unda yer aldığı üzere orjinal ambalajı zarar görmüş, tahrip edilmiş, herhangi bir şekilde kullanımdan dolayı zarar görmüş ürünler ile tek kullanımlık ürünler, kopyalanabilir oyun, yazılım, teslimatı dijital ortamda yapılan ürünler ve programların iadesi kabul edilmemektedir.
  • 24-05-2021, 14:36:12
    #5
    1 adet vds aldım da sorunları bitmiyordu iade yapmadılar
  • 24-05-2021, 14:36:45
    #6
    Satış sözleşmesinde iade yoktur yazsalar dahi 14 gün ücretsiz iade hakkınız olur. Sözleşmeler yönetmelikler yasadan üstün olmadığı için usulen yasanın dediği olur. Tekrar kullanılamaz bir ürün yazılım veya kişiye özel tasarım filan değilse tabi.
  • 24-05-2021, 14:40:34
    #7
    atimel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Satış sözleşmesinde iade yoktur yazsalar dahi 14 gün ücretsiz iade hakkınız olur. Sözleşmeler yönetmelikler yasadan üstün olmadığı için usulen yasanın dediği olur. Tekrar kullanılamaz bir ürün yazılım veya kişiye özel tasarım filan değilse tabi.
    Bu işlem satımk değil kiralamadır. Unuttuğunuz nokta bu. İnternet servisi kiraladığınızda 14 gün içerisinde ilgili kişi yasal olmayan medya dosyaları yükleyebilir firmayı zarara uğratabilir, ddos yapabilir, virüs yayılmasına öncülük sağlayabilir.

    Kiralama koşullarında 14 gün gibi bir ibare yoktur. Kiralamadan önce kiracı ile kiralayan arasında sözleşme geçerli sayılır.

    Sanırsam konuyu açan "aldım" dediği için yanılmışsınız doğru soru şekli; "2 adet vps kiraladım vazgeçtim iade kabul etmiyorlar" şeklinde olması gerekiyordu. Ev kiraladığınızda bile minimum 30 gün süre ile kiralıyorsunuz yada günlük veya saatlik kiralama sunan servisler var Google Console, Scalaway, AVS gibi. Şahıs buraları kullanabilirmiş. Kira olayınca kiralama süresini kiraya veren ile kiracı arasındaki kabul anlaşma belirler.
  • 24-05-2021, 14:40:49
    #8
    Merhaba,
    Yanlış yönlendirilmişsiniz cevaplarda.
    Satın aldığınız hizmet bir yazılım. Buna istinaden firmalar belirtmedikçe ve kendilerinden kaynaklı bir problem olmadığı sürece iade yapmazlar.
    Yazılım ve Sunucu gibi ürünlerde tüketici hakem heyetine de gitseniz firmaya bilgi gitmeden red alır başvurunuz.

    Ek olarak sunucularda bir disk yıpranma payı ve hizmet durumu olmaktadır.
    Bu gibi durumlarla karşılaşmamak adına firmalardan test isteyebilir ya da iade durumunu baştan konuşabilirsiniz.

    iadeler yine firma inisiyatifindedir.
    Müşteri memnuniyeti adına kabul edebilir ya da bazı firmalar 1 TL bile ödeseniz iade etmeyebilir.
  • 24-05-2021, 14:41:29
    #9
    Kurumsal PLUS
    atimel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Satış sözleşmesinde iade yoktur yazsalar dahi 14 gün ücretsiz iade hakkınız olur. Sözleşmeler yönetmelikler yasadan üstün olmadığı için usulen yasanın dediği olur. Tekrar kullanılamaz bir ürün yazılım veya kişiye özel tasarım filan değilse tabi.
    Yasa kiralama veya hizmet sağlamakta bu hakkı vermiyordu sanırım.
    Vpslerde satın alımdan çok hizmet sağlanması veya kiralama olduğu için herhangi bir kusuru yoksa iade etmeyebilirler.