• 01-05-2021, 01:03:35
    #37
    onehost.net adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sana göz veren, kulak veren, el, kol veren, tepene güneşi koyan, oksijen veren, çok sayıda meyveler, sebzeler sunan, faydalanacağımız hayvanları emrimize veren ve daha nice sayılamayacak kadar nimet sunan Allah c.c.'yu yok saymak öyle çirkin bir şey ki Allah katında. İnsanlık için ne kadar faydalı olursan ol, bu 1 çirkin hareket her şeyi mahvediyor. Eğer bu saydığınız insanlar, Allah c.c.'yu yok kabul etmeselerdi, insanlık için sunduğu güzellikler, ahirette karşılarına güzel bir biçimde çıkardı.

    80 sene yaşıyor bir insan. Neden benim gözüm var demiyor. Bu göz niçin var demiyor. Bu gözü verene bir teşekkür edeyim demiyor. Sonra insanlık için bir tane buluş yapıyor ve cennete mi gidecek? Cennet, Allah'ındır. Ve sadece onu tanıyanlara verilir.
    hristiyanlar yok saymıyor ki hocam. onlar da aynı Allah'ın bozulmuş dini için mücadele veriyor bozulmadığını düşünerek.
  • 01-05-2021, 01:03:36
    #38
    dertliA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hele ki bizim ülkemizde tamamen yanlış anlaşılıyor. trt 1 de her akşam hafızlar var kuran okuyorlar. manaya bakan yok. yok hançeren şöyle bilmem neyin böyle. harfi arap gibi çıkaraz diye oramızı buramızı yırtmaya gerek yokki Allah ne demiş anlasak kafi. ama işi böyle yaparak konudan uzaklaştırıyorlar. ruhban sınıfı oluşmuş. sadece resmi değil. her türlü, dinin güzelliklerinden sebepleniyorlar.
    Bu dünyaya esenlikler getirsin diye indirilmiş, aklı başında olan herkesin okuduğunda anlayabileceği harika bir dinimiz ve kitabımız var. Bize söylediği şey çok açık. İyi insan ol, ebedi mutluluğa kavuş. Bu dünyada ki saltanat için dini kendi çıkarlarına göre yorumlayanlar ahiret hayatında bunların karşılığını görecekler merak etme.
  • 01-05-2021, 01:05:31
    #39
    Full Stack Developer
    onruzl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Müslümanlık ve islamiyeti kökünden yanlış anlamakla alakalıdır bu konu. Bilimin islamiyet veya müslümanlıkla çeliştiği yoktur aslında. Bilim sorgulamaktır. Tanrı ve dinlere bilim penceresinden bakarsanız bilim dinleri ve tanrıyı reddeder ve böyle de olmalıdır. Evrenin sonsuzluğunu ve var oluşunu düşünün. Bilim hala bunu araştırmaktadır. Bunu araştırırken dini düşünürlerse araştırmalarının bir anlamı kalmaz. Çünkü islamiyet bize rahman suresinde bunun tanrı tarafından kurulan bir düzen olduğunu açıklar.
    Kısaca burada sorun şu, bilimle uğraşırken tanrıyı ve dinleri sorgulamak sizi inançsız yapmaz. İnancınızı koruyarak da bilimle uğraşabilirsiniz. Bunu anlayabilecek müslümanlık anlayışını hakim kılmak ise yeryüzünde bu kadar cahil varken çok ama çok zor.
    Yüreğine sağlık hocam
  • 01-05-2021, 01:06:26
    #40
    Üyeliği durduruldu
    apo1221 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu soruyu birkaç gündür düşünüyorum
    Sizce şuanda tüm dünya halkı Müslüman olsaydı, şuanki teknolojik gelişmişlik bu durumda olurmuydu

    Evimizde kullandığımız araç gereçler, tıbbi buluşlar, altyapı kanalizasyon sistemleri, teknolojik araç gereçler, ulaşım sistemi, kısacası tümünü batılılar yaptı. Hal böyle iken, Sizce şuanda tüm dünya halkı Müslüman olsaydı, şuanki teknolojik gelişim bu durumda olurmuydu

    Dipnot=Müslümanım ve günlük ibadetlerimi elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Ancak arada böyle sorular aklımı kurcalıyor

    İslamiyet buluşlara karşı değilse neden son yüzyılda Müslümanların bulunduğu ülkeler geri kaldilar
    aslında çok kısıtlı bir bakış açımız var
    çok zeki olduğu halde yaşadığı coğrafyanın kendisine sunamadığı imkanlardan dolayı harcanıp giden pek çok insan var
    örneğin Steve Jobs
  • 01-05-2021, 01:08:11
    #41
    Backlink Hizmetleri
    dertliA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hristiyanlar yok saymıyor ki hocam. onlar da aynı Allah'ın bozulmuş dini için mücadele veriyor bozulmadığını düşünerek.
    Hristiyanlar, haşa kainatı tek başına yaratan Allah c.c. için çocuk isnad ediyorlar. Böyle bir çirkinlik karşısında, Allah c.c. bunları neden cennetine alsın? Allah doğurmamıştır. Doğurulmamıştır. Bir ve tektir. Hiçbir şeye muhtaç değildir. Bir çocuk edinmesi düşünülemez. Eğer bunu kabul etmez ise bir insan, gerçek Allah'ı tanımamış demektir.
  • 01-05-2021, 01:09:47
    #42
    Cetain adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İnsanlar dini çok yanlış anlıyor. Din toplumu ilgilendirmez. Din, bireyin içinde özgürce yaşadığı bir konudur. Dayatılan şu günah, bu günah, şu yasak, bu yasak şeklinde şeylerin hiçbirine inanmıyorum. En basit örnek; Oruç tutmanın sebebi nefsini terbiye etmek ve açın halini anlamak olarak açıklanırken; bir yerin kanadığında orucun bozuluyor. Bunun bir mantığı var mı? Ben nefsimi zaten aç kalarak, susuz kalarak, gözümü sakınarak terbiye ediyorum. Bir yerimden benim isteğim dışında kan akmış, bunun orucu bozacağına inanmamam hiçte garip değil. Teknoloji konusuna gelirsek; dinler her zamana hitap etmek için gönderilmiştir. İnsanoğluna bu iradeyi ve zekayı veren yaradandır, elbette bunların olacağına kanaat getirmesi mümkündür. Öyle bir şey olsaydı bunu yapabilecek kadar gelişmiş zekamız olmazdı.
    nereden gördünüz kan orucu bozuyor diye. ben denk gelmedim de.

    vüzüda giren şeyler orucu. çıkan şeylerde abdesti bozar. olay bu kadar basit
  • 01-05-2021, 01:14:12
    #43
    onehost.net adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hristiyanlar, haşa kainatı tek başına yaratan Allah c.c. için çocuk isnad ediyorlar. Böyle bir çirkinlik karşısında, Allah c.c. bunları neden cennetine alsın? Allah doğurmamıştır. Doğurulmamıştır. Bir ve tektir. Hiçbir şeye muhtaç değildir. Bir çocuk edinmesi düşünülemez. Eğer bunu kabul etmez ise bir insan, gerçek Allah'ı tanımamış demektir.
    hocam o iş öyle değil. burda tartışmaya da müsait değil.
  • 01-05-2021, 01:19:09
    #44
    Backlink Hizmetleri
    dertliA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hocam o iş öyle değil. burda tartışmaya da müsait değil.
    Aklınıza takılan ne varsa bana pm atabilirsiniz. 7-24 yardımcı olmak isterim. Cevapsız hiçbir soru yoktur. Akide ile ilgili tüm sorularımızın cevapları, Kur'an-ı Kerim ve hadisler içerisinde vardır. Ne zaman isterseniz bana yazın
  • 01-05-2021, 02:02:55
    #45
    kadirbilici adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bazı yorumları okudum da halimiz içler acısı..


    Yani hasıl'ı kelam , 1920'lerde bizden kopan milletin tepesine vura vura kendi adamlarını yerleştiren ingilizler sayesinde 100 yıldır islam cografyası yanıp yıkılıyor, Yoksa biz çok üstündük.
    İnşaallah yine şahlanıyoruz Allah daim etsin.


    Yazdığınız şeyin farkında mısınız siz ?