Kapıda ödeme ile dolandırabilirler mi?
12
●191
- 29-04-2021, 22:54:30Arkadaşlar bir site var, çok istediğim bi ürün çok uygun ve kapıda ödeme var, ama baya bi uygun ürün. Bu yüzden şüpheleniyorum, kapıda ödeme var ama şeffaf kargo ile gelmiyormui. Kapıda ben kargo görevlisine parayı ödeyip sonra açacağım paketi ne farkı kalıyor, sahte ürün koyabilirler mi? Kargo görevlisi paketi açtırır mı? Eğer sahte ise geri verir mi parayı?
- 29-04-2021, 22:56:24Açtırmaz parayı alır gider. Mesela sen saat alacaksın kutuya dandik alakasız bir saat koyar 5 liralık kargoya da saat olarak bildirir. Sen kapıda parayı öder sonra açarsın evet gerçekten de saat var ama senin istediğin değil. Hakkını aramak istersen de ortada yanlış bişey yok çünkü kargodan saat gelmiştir.
- 29-04-2021, 22:56:56Görevli parayı almadan açtırmaz,tanıdıksa yapanlar var ama,şeffaf kargo bi işe yaramaz hocam bende bi kere ayakkabı aldım şeffaf kargo her şey güzeldi,ödedim ürünü açtım biri 43 biri 42 😂 sonra ürünü geri gönderdim değişim için hem parayı almış oldular hemde ürünü geri aldılar,sonrasında engellediler hala tüketici hakem heyetinde olayyaziliman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 29-04-2021, 22:59:10Atacbala adlı üyeden alıntı: mesajı görüntülebakyan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleTerapist58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntülehaber58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleÖncelikle yanıtlarınız için teşekkür ederim o zaman benim anladığım kadarıyla havale / eft'den bi farkı yok bu kapıda ödemenin. Aynı şey. Sadece ürün geliyor ama ne geldi bilmiyorsun, peki instagram yorumlarınd falan görüyorum hocalarım kapıda ödeme var mı falan diye kapıda ödemeye nasıl güveniyorlar böyle?cuvelious adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 29-04-2021, 23:01:15dolandırıcılığın en çok olduğu eticaret sistemi kapıda ödemedir. Dolandırılmamak için şunları yapmalısınız
1- Görüştüğünüz kişiyi görüntülü arayın ürünün aynısını size canlı olarak göstersin. (kapıda ödeme dolandırıcılarında ellerinde ürün olmadan satışa koyarlar)
2- Görüştüğünüz kişiden ismini öğrenin daha sonra hangi oparatörü kullanıyorsa hattın onun adına olduğuna dair ekran alıntısı isteyin. (dolandırıcılar genellikle suriyelilere ait açık hat kullanırlar)