• 06-04-2021, 01:00:50
    #1
    Artık herkes kripto paraya yöneliyor. Çevremde bir çok kişi kısa zamanda güzel paralar kazandı. Fakat bu durum beni korkutuyor. Neredeyse gittiğim her yerde birileri coin alıyor ya da bir bilene soruyor. Telefoncuya gittim orada bile adam gelmiş telefoncuya “ön kameramda bir sorun var sanırım güzel çekmiyor x site fotoğrafı kabul etmiyor” diyor. Sosyal medya hesaplarımda bakıyorum birçok tanıdığım coinlerle ilgili grafik vb. şeyler paylaşıp yorum yapıyor. Anlamadığım ise şu: Neden birileri bizi zengin ediyor? Bir günde %50-60-70 gibi kârlar dönüyor. Bu bana normal gelmiyor ama kazandırıyor. Bir de aşağıdaki bilgiyi görünce iyice vatandaşımız için kuşkulanıyorum. Umarım sonunda kötü bir şey yaşanmaz.

    “Dünyanın en büyük 74 ekonomisini kapsayan araştırmada, Nijerya yüzde 33 kripto para kullanımıyla ilk sırada yer aldı. Vietnam yüzde 21 ile 2'nci, Filipinler yüzde 20 ile 3'ncü sırada yer alırken Türkiye yüzde 16 ile dünyada 4'üncü, Avrupa'da ise ilk sırada yer aldı.”

    *Yatırım tavsiyesi değildir.
  • 06-04-2021, 01:02:21
    #2
    Üyeliği durduruldu
    1000₺ attım 1.5 günde 1150₺ oldu yeni başlamış birisi olarak söylüyorum mükemmel olay (ytd)
  • 06-04-2021, 01:03:29
    #3
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Şimdilik kazanç güzel gelir ancak temkinli olmak lazım. Nerde duracağını bilen birisi kaybetmez diye düşünüyorum.
  • 06-04-2021, 01:05:49
    #4
    Türkler çok fazla fomoya kapılıyor şu aşamada bu etkiyle hareket edenler iyi kâr etti ama hep böyle olacağını düşünmüyorum
  • 06-04-2021, 01:09:16
    #5
    Çünkü yaşadığımız ülkede bizler çalışarak bu paraları kazanamıyoruz!
    Çünkü yaşadığımız ülkede yatırım yaptığımız borsa bir insanın görevden alınmasıyla 2 günde %20 düşüyor.
    Çünkü insanlar 1 aylık maaşlarıyla çocuklarına iyi bir gelecek HAZIRLAYAMIYOR.
    Şahsım; Evlilik düşünüyorum ailevi sebeplerden babamın desteği yok. Kendimi bildim bileli ailem (Annem,kardeşlerim) için çabalıyor onlar için uğraşıyorum. Vakit geldi geleceğim için adımlar atacağım. Çalıştığım işten ayrılırsam İŞ BULAMAM korkusu ile Bedelli askerlik yapmayı planlıyorum. Çarpıyorum topluyorum ne yaparsam yapayım 6 ay gidersem askere elimdeki işten olacağım ve iş bulamayacağım için 1-2 yıl bedel ödeme pahasına bedelli yapmayı düşünüyorum. Eee elimde avucumda ufacık bir birikim var bunu askerliğe versem elimde kalan sıfır döndüğümde tamamen ama tamamen askerlik için verdiğim parayı yine 2-3 yılda anca toparlamış olacağım. eee ama ben evlilik düşünüyorum? Nasıl olacak diye düşünürken kuzenimde tavsiyle bu coin muhabbetine giriştim şuan ana paramda herhangi bir problem yok. Şimdi olurda her şey seyrinde giderse bedelli askerlik için ana paramı ayırıp kar ile askere gidip döndüğümde kaldığım yerden evlilik için parayı toplayamaya devam edebilirim.
  • 06-04-2021, 01:09:42
    #6
    Herkes için sürekli kar diye bir şey yok. Dalgalara her zaman iyi analiz yaparak doğru yerde girip doğru yerde çıkan kazanır. Bunu yapmayan bahis oynamış gibidir şansa kalmış batar ya da çıkar.
  • 06-04-2021, 01:10:42
    #7
    zarar eden söyler mi hocam? iddaa'nın bir numaralı kuralı, kazanırsan söylersin kaybedersen kimseye söylemezsin. Yani kaybettim çok safım gibi bir cümleyi kimse kurmaz, bu işte tam iddaa işi zaten, bir taraf kazanırken diğer taraf zarar ediyor.
  • 06-04-2021, 01:11:29
    #8
    kaybeden birileri var sonuçta
  • 06-04-2021, 01:14:41
    #9
    dev
    Kurumsal Üye
    hsaat06 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Anlamadığım ise şu: Neden birileri bizi zengin ediyor?
    Sistemdeki para isliyor gibi dusunulebilir bence. Havuzda Ahmetin 100 lirasi var. Mehmet zamaninda x coin 0.75 TL iken almis, simdi ise 1 TL'den satiyor. 100 lirasi olan Ahmet arkadaslarindan duydugu x coini almak alim yapiyor. Mehmet coini satiyor, Ahmet aliyor. Ahmet kar edince o da satiyor. Tek bir coin olmadigi icin surekli yeni oyuncular giriyor cikiyor. Teknik olarak boyle bir aciklama dogrumu bilmiyor ama sanki bir tik boyle isliyor gibi sistem bana gore