• 15-02-2021, 20:42:36
    #19
    700 hanenin olduğu bir sitede şuan gelen zamla güncel olarak 300 tl ödüyoruz daha önce vermeyen borç biriktiren kişiler taşınmasına ve evi satıp gidenler dahil mahkemeyle kat kat fazlasını ödedi veya icralık oldu.
  • 15-02-2021, 20:42:56
    #20
    Resmi Shopify Partner
    SEOPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Evi aldıktan bugüne kadar ortalama olarak 1 yıl geçti sorunsuzca aidatı ödüyordum ancak bu aydan itibaren ödememe kararı aldım. Yönetici ile bir arkadaş ile görüştüm icralık olursun dediler ayrıca tutulan avukatın da ücretini sen ödersin denildi.

    Mevzuata baktığımda bina aidatının ödenmesi zorunlu. Ancak ortada benim imzaladığım bir yönetici sözleşmesi yok. Yani ortada atılan bir imza yok.

    Benim bildiğim alınan kararlarda tüm bina sakinlerinden yönetici şudur kapıcı şudur diye imza atılması gerekmiyor mu?
    Aidatı vermeme durumunda ne gibi sorunlar ortaya çıkabilir?
    Merhaba bina da ev sahibiyseniz ya da kiracıysanız toplantılar olunur toplantılara katılmamışsanız verilen kararları onaylamışsınız demektir. Aidat kısmına gelince herhangi bir imza atmanız gerekmez. Bina da toplanan aidatlarda yapılan harcamaların faturaları ibraz edilmek zorundadır. + Bakiye kalmışsa bu belirtilir ve yönetici ile belirlenen ya da oluşturulan banka hesabında toplanıp gerekli durumlarda kullanılabilir. İmza atmadığınız taktirde ev sahibi ya da kira kontratınız varsa aidat ödemediğiniz durumda karar defterine alınan karar ile icraya verebilirler.
  • 15-02-2021, 20:43:59
    #21
    Bizim binada vermeyen 1 kişiyi imza toplayarak apartmandan attırdık hocam. 8 ay vermedi
  • 15-02-2021, 20:44:20
    #22
    Ben 1+1 ev icin 200 tl oduyorum ve binada 280 daire var. Nereye gidiyor bende bilmiyorum ama veriyoz
  • 15-02-2021, 20:45:52
    #23
    Hocam selam,

    Ek bilgi: kiracı iseniz aidat içeriğinde güvenlik parası, tazminatı demirbaş sigortası gibi kalemleri mal sahibi ödemeli. Kiracı sadece ortak giderden sorumlu. Genelde ödenen aidat içerisinde bunlarda var. İtiraz ettiğinizde ev sahibi çıkarır tehlikesinden dolayı pek birşey diyen yok. Ama evden çıktıktan sonra itiraz edip tekrar hesaplama ile ödediklerinizi talep etme hakkınız olabilir.
  • 15-02-2021, 20:47:18
    #24
    Linux adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhabalar hocam bir site müdürü olarak yani profesyonel olarak KMK'dan anlayan biri olarak söylemek isterim ki, o aidatı ödemek zorundasınız.
    Sizin dediğiniz şekilde olsaydı.
    Eğer siz bu daireyi başkasına satarsaniz, o da imza vermemiş olurdu ve bu yönetimi ben seçmedim ben ödemem deme hakkına sahip olurdu.

    Öncelikle bina yeni bina mi ?
    Daireyi firmadan mi , sahibinden mi aldınız ?
    Yönetim kurulu, geçici yönetim kurulu mu ? ( Yani inşaatı yapan firmanın oluşturduğu yönetim mi )
    Kaç hane den oluşan bir bina ?
    Profesyonel yönetim firması mi ? Yoksa bireysel mi ?

    Bunlara cevap verirseniz daha sağlıklı bir cevap verebilirim.
    Merhaba üstadım
    bina 1 yıllık olduğunda şahıstan aldım yani firmadan değil.
    Yönetim kurulunda 1 yönetici ve yaşça büyük olan 2 abi daha var asıl yönetici 3 dairesi olan biri olup kağıtta yöneticidir ancak son 1 yıldır başka biri yönetici olup, resmiyette adı geçmemektedir. Şuanki yöneticinin adı resmi evraklarda yok. Asıl yönetici, ben yapamam deyince bu arkadaş görevi üstlendi ancak resmiyet istemedi.

    2 blok olup toplamda 56 daire var 7 katlı
    Bireysel yönetim
  • 15-02-2021, 20:57:12
    #25
    iyisite.NET
    SEOPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba üstadım
    bina 1 yıllık olduğunda şahıstan aldım yani firmadan değil.
    Yönetim kurulunda 1 yönetici ve yaşça büyük olan 2 abi daha var asıl yönetici 3 dairesi olan biri olup kağıtta yöneticidir ancak son 1 yıldır başka biri yönetici olup, resmiyette adı geçmemektedir. Şuanki yöneticinin adı resmi evraklarda yok. Asıl yönetici, ben yapamam deyince bu arkadaş görevi üstlendi ancak resmiyet istemedi.

    2 blok olup toplamda 56 daire var 7 katlı
    Bireysel yönetim
    Öncelikle anladığım kadarı ile bina yeni olduğu için geçici yönetim kurulu var. "Kanuna göre geçici yönetim en geç toplu yapının bitimini izleyen bir yıl sonrasına kadar devam edebiliyor. "
    Bina iskanı alındı ise 1 yıl süreleri var . Bir yılın sonunda genel kurul oluşturmaları gerekiyor. Eğer iskan alınmadı ise devam ederler. Yalnız kat malikleri isterlerse olağan genel kurul talebinde bulunabilir.

    Yönetim kurulunda imza yetkisi olmadan bina yönetimini yapmak başlı başına suçtur. Konu ile alakalı görüşme sağladınız mi yönetici ile ?
    Bu konuda ciddi yaptırımlar sebebi ile kimse bunu göze alamaz. Anladığımız bir yer yoksa bu suç.
  • 15-02-2021, 21:08:33
    #26
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    115 lira aidat zaten çok çok uygun. Apartmanın giderleri olmuyor mu niye ödemeyesiniz?

    600 lira aidat ödüyorum. 3 ay ödemesen direkt icralık olursun avukat paraları ile birlikte ödersin hocam.
  • 15-02-2021, 21:19:01
    #27
    wm_xfreex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    115 lira aidat zaten çok çok uygun. Apartmanın giderleri olmuyor mu niye ödemeyesiniz?

    600 lira aidat ödüyorum. 3 ay ödemesen direkt icralık olursun avukat paraları ile birlikte ödersin hocam.
    600 lira içinde ne var cidden ?
    Yorumları okudum çoğu kişi 500 küsür üzeri veriyormuş

    sanırım sitede güvenlik ücretlerini siz ödüyorsunuz