Ponba adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Türkiye'de Kumar Neden Yasak?
88
●2.652
- 08-02-2021, 01:01:331978-80 arasına kadar bitirimhane denilen yerlerde oynatılan kumar 1978-80 arasında yaşanan döviz girişinin az olması nedeniyle bir çekim merkezi olabilirmi diye düşünülmeye başlandı darbe sonrasında ise sadece ege ve akdeniz bölgelerinde yapılması düşünülerek bu işin nasıl yapılması gerektiği tartışıldı 1983 yılına geldiğimizde ise turizm teşvik kanunu ile bu işi belirli yerlerde yasal getirdik büyük otellerde oynanacak ve sadece yabancı turistler yararlanabilecekti plan güzel işliyordu lakin bir süre sonra vatandaşlarımız aga elin gavuru oynuyor ben niye oynamıyorum dedi. Konu AYM taşınınca yüksek mahkeme Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde yabancılara imtiyaz sağlanıp Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarına kısıtlama konulmaz dedi
Bu karardan sonra kumarhaneler daha geniş kesimlerin uğrak yeri oldu o dönem kumarhanelere yönelik eleştiriler artınca dönemin Başbakanı Turgut Özal ege gezisinde kumarın artması zenginlik işaretidir diyerek eleştirileri durdurmaya çalıştı
1996 yılına kadar olsun mu olmasın mı tartışmaları yaşanırken ağustos ayında kumarhaneleri ile ünlü Ömer Lütfi Topal'ın suikats ile öldürülmesi kumarhane mafya yasadışı para üçgeni sorgulanmaya başladı ve basın bu konunun çok daha sıkı bir şekilde üzerine gitti Refahyol hükümeti o sene bir genelge yayınladı ve genelgeden 1 sene sonra tüm kumarhanelerin yasaklanacağını söyledi - 08-02-2021, 01:04:03Kumarhaneden önce, o kumar masasına oturacak bilinçli, akıl ruh sağlığı yerinde olan, kaybedince benden bu kadar deyip masadan kalkmasını bilen insanlar olması gerekli. Bir kaç post önce de bir arkadaşın belirttiği üzere kumar masasında karısını bırakan ve bu insanların namuslarına göz koyacak karaktersiz insanlar topluluğunun kumar oynamak neyine ?
Kumar oynamak için, öncelikle refah seviyen iyi durum da olmalı ki kaybedeceklerinin senin ve ailenin durumunu sarsmayacak.
Ama biz ne yapıyoruz. Adam ev kirası ödeyecek 200₺ açığı var. İddaa kuponu yapıyor. Elinde ki parayı da o kupona yatırıyor. Hadi geçmiş olsun. Bu gözler nelere şahit oldu da neyse.
Şu an ki durum da evet ben de yasaklanmasından dolayı hem fikirim. Fakat turistlik bölgeler de turistler için belli kurallar çerçevesinde izin verilebilir. - 08-02-2021, 03:14:46Kıbrıs'ta her taraf kumarhane, Kıbrıs çok mu kalkınmış durumda şimdi?RaoulDuke adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-02-2021, 03:17:31https://www.hurriyet.com.tr/kumar-lo...sinda-39005609karagul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-02-2021, 03:19:12Öncelikle herkese cevapları için teşekkür ederim. Bu konuyu açarken Türkiye'de kumarın neden yasak olduğunu merak ederek açmıştım sağolun tarihçesine kadar öğrenmiş oldum
. Ayrıca kumarın zararlarından ve hayat karartmasından bahsedip uyaran arkadaşlara da teşekkür ederim. İleride bir gün kıbrıs gibi bir yerde oynama şansı bulduğumda para kazanma hırsı için değil kendimi eğlendirmek için önceden belirlediğim oldukça limitli bir para ile poker tarzı daha çok gözlem yapabildiğin oyunları oynarım sadece. Çünkü kumardan düzenli bir şekilde kazanılamayacağını biliyorum. Rulettir, tombaladır, 100 sayı içerisinden bir sayıyı seçtiğin oyunlardır o tarz oyunlarda kesinlikle kazanılamayacağını biliyorum zaten. Sadece poker'e ilgim olduğundan merak etmiştim. Tekrardan yanıtlarınız için teşekkürler.