• 15-01-2021, 03:00:33
    #28
    KNUI adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    2 sene önce annemi de 7 bin tl dolandırdılar aynı şekilde. Savcılığa vs verdik banka vs görüştük ücreti geri alamadık hiç birşey çıkmadı. Benim anlamadığım niye bulunmuyor bunlar? Ozaman herkes yapsın yakalanmasın böyle şey mi olur..
    NAsi dolandırdılar hocam 3d Kod vakasi mi yoksa yine
  • 15-01-2021, 03:03:21
    #29
    geçmiş olsun
  • 15-01-2021, 03:09:37
    #30
    3000 küsür tl 4,5 gün önce babamın kredi kartından habersiz alışveriş yapıldı. Firmalar ile iletişime geçtim ve durumları bizzat anlattım. Gerekli şikayetleri ve itirazları yaptıktan sonra dün tüm miktar iade edildi. Ama 3d siz işlemdi tabii ki. 3d olan işlemler nasıl ilerliyor bilgim yok. Ama kesinlikle firma ile iletişime geçin.
  • 15-01-2021, 03:11:14
    #31
    FurkanAkman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    3000 küsür tl 4,5 gün önce babamın kredi kartından habersiz alışveriş yapıldı. Firmalar ile iletişime geçtim ve durumları bizzat anlattım. Gerekli şikayetleri ve itirazları yaptıktan sonra dün tüm miktar iade edildi. Ama 3d siz işlemdi tabii ki. 3d olan işlemler nasıl ilerliyor bilgim yok. Ama kesinlikle firma ile iletişime geçin.
    3dsiz sitelerde %90 iade alma hakimiz var fakat 3d 'li olunca kontrollü bi biçimde işlemi sen yapmış oluyorsun sorun burda
  • 15-01-2021, 03:13:18
    #32
    umutmrtcn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    3dsiz sitelerde %90 iade alma hakimiz var fakat 3d 'li olunca kontrollü bi biçimde işlemi sen yapmış oluyorsun sorun burda
    Yine de firma ile iletişime geçip durumu aktarın ve kart bilgileri, çekilen miktar, işlem tarihi ve bankadan işlemlerin çıktısını alıp yollayın. Firma sizin tarafınıza adım atarsa hızlı şekilde iade alma ihtimaliniz var. Şikayet ile ücretin geri gelmesi yılları bulur ve belki bulunmaz bile
  • 15-01-2021, 03:16:33
    #33
    Geçmis olsun da bu devirde bunlara kanmak da ayrı maarifet..
  • 15-01-2021, 03:17:14
    #34
    Eski işim gereği bu konuda size en net cevabı vereceğimi düşünüyorum

    Öncelik 3D ile işlem yapılması nedeniyle banka provisyon , çekim ve işlem iptali asla sağlamaz bu tutarı sizden tahsil etmek isteyecektir. Polis veya Savcılığa gidip suç duyurusunda bulunabilirsiniz fakat sizin işleminizde 3D kullanıldığından sadece insanların daha dikkatli olması açısında belki site takibe alınabilir fakat sizin için bir işlem sağlanmaz. Farklı olarak ödemenin gerçekleştiği bankanın paravan ödeme sistemine müracaat edebilirsiniz ama yine onların insiyafine kalmış bir işlem onlarda red verebilir.

    Nedeni ben eski çağrı merkezi çalışanıyım XXX isimli büyük bir markada görevliydim. Genelde insanları kartınıza iade sağlanacak şu kadar tutar diye kandırıp 3D kodunu alıp o esnada diğer siteden ödeme işlemi yapıyorlar siz telefonu kapattıktan sonra size harcama mesajı geliyor aslında siz para gelmesini bekliyordunuz !. O numarayı geri aradığınızda ya kapalı yada sizi engellemiş olacak veya böyle bir hat yok diyecektir.

    İşim gereği bu tür şüpheli işlemleri tespit edip şirket üst yönetimine bilgi verip siparişlerin teslim edilmesine engel oluyorduk. Fakat bazen müşteriler bizi hemen aramadığından siparişler çoktan teslim edilmiş oluyordu.

    Çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun. Zor bir durum...
  • 15-01-2021, 03:41:03
    #35
    Aynı şekilde köyümden tanıdığım birini dolandırdılar, adam işte iken aramışlar, kartınızı çalmışlar alışveriş yapılırken engelledik, size gelen kodu söylerseniz kartı kapatıcağız, kod 3d securite kodu, o da söylemiş, 50 yaşında bu tür konulardan anlamayan biri
    kodu söyledikten sonra yarın şübeye gel imzanı alacağız demiş, tanıdığım kişide Allah sizden razı olsun aradığınız için demiş, Karttan 14 bin lira çaldılar
  • 15-01-2021, 04:21:59
    #36
    Ödeme firmasını arayarak da şansını dene. Genelde para birkaç gün ödeme firmasında kalır o yüzden denemekte fayda var.