Eski işim gereği bu konuda size en net cevabı vereceğimi düşünüyorum
Öncelik 3D ile işlem yapılması nedeniyle banka provisyon , çekim ve işlem iptali asla sağlamaz bu tutarı sizden tahsil etmek isteyecektir. Polis veya Savcılığa gidip suç duyurusunda bulunabilirsiniz fakat sizin işleminizde 3D kullanıldığından sadece insanların daha dikkatli olması açısında belki site takibe alınabilir fakat sizin için bir işlem sağlanmaz. Farklı olarak ödemenin gerçekleştiği bankanın paravan ödeme sistemine müracaat edebilirsiniz ama yine onların insiyafine kalmış bir işlem onlarda red verebilir.
Nedeni ben eski çağrı merkezi çalışanıyım XXX isimli büyük bir markada görevliydim. Genelde insanları kartınıza iade sağlanacak şu kadar tutar diye kandırıp 3D kodunu alıp o esnada diğer siteden ödeme işlemi yapıyorlar siz telefonu kapattıktan sonra size harcama mesajı geliyor aslında siz para gelmesini bekliyordunuz !. O numarayı geri aradığınızda ya kapalı yada sizi engellemiş olacak veya böyle bir hat yok diyecektir.
İşim gereği bu tür şüpheli işlemleri tespit edip şirket üst yönetimine bilgi verip siparişlerin teslim edilmesine engel oluyorduk. Fakat bazen müşteriler bizi hemen aramadığından siparişler çoktan teslim edilmiş oluyordu.
Çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun. Zor bir durum...