Emlakçıdan İskansiz ev alinirmi?
19
●705
- 04-10-2019, 20:11:10İskansız daire bir almaya kalkıyorsanız bir sabah sorunlarla karşılaşma riskini göze alıyorsunuz demektir. Çünkü iskan alınmış bir bina da her şey projeye uygun yapılmış ve hiçbir sorun yoktur anlamını taşır. Fakat iskan alınamamışsa o bina da kesinlikle ama kesinlikle projeye aykırı bir durum söz konusudur. Ve bu da ileride sorunlarla karşılaşma ihtimalinizi doğurur. (Örnek, yan komşu arsaya tecavüz vardır, projesinden büyük m2 'de yapılmış bir dairedir. Bu da şu anlama gelir o daire kaçaktır) Mesela sizin baktığınız daire de yola tecavüz var. Çok sıkıntılı bir durum. Kafanızın rahatlığı için iskansız dairelerden kesinlike uzak durmanız. Satmak isterseniz de ileride satmanız da zor olucaktır. Daireyi 1 kere alıcaksınız o yüzden kafanızın rahat olması gerek. Kaldı ki 20-25 bin ucuz aldığınızı düşünüyorsunuz fakat ileride satmak isterken yine ucuza satmak zorunda kalıcaksınız. Çünkü gerçekten iskansız daire satmak çok zordur. Yani şu anda ucuz olmasının size hiçbir faydası olmayacaktır. Bu işlerin içindeyim sormak istediğiniz bi şey olursa özelden yazabilirsiniz.
- 04-10-2019, 20:23:21Alınıyor hocam tek tek daireler için, ben gayrimenkul değerleme uzmanıyım birçok daire ekspertiz işlemi yapıyorum ve çokça karşılaşıyorum, 20-30 yıllık iskansız daireleri çok gördük bir sorunu olmuyor. Ufak tefek sorunları varsa bilemem, ha birde bazı bankalar kredi vermezler, literatürde olumsuz bir özelliktir bu durum ancak büyük bir soruna sebebiyet vermez, evin değerini düşürür ancak satışına engel değildir.FLoRa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 04-10-2019, 20:30:13Siz nerede yaşıyorsunuz? Her şehrin ayrı yasaları mı var? Yalan olmasın 5-6 ay olmuştur sanırım iskan alınalı. 2 yıldır almaya çalışıyoruz 12 daire olduğumuz için herkesin birleşmesi gerekiyor bir türlü dediğiniz gibi tek daire alamadık. Her şeyi geçtim müteahhitin ssk borcu varmış batmış iflas etmiş müteaahhit onun borcu ödendi ondan sonra herkes birleşti o şekilde alınabildi, he bu 6 ay içerisinde yasa ya da bir şeyler değişmişse bilemem. Elektrik ve Su yanlış hatırlamıyorsam 2 kat fatura geliyor. 2 sene ödemek zorunda kaldık. Evin bulunduğu belediye ile bir görüşün isterseniz her şey çıkabilir. Ucuz alacam diye paranızla rezil olmayın bence.
ikayhanlar130 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 04-10-2019, 20:33:48Üyeliği durdurulduAğrısız başına dert açma. Müteahhitin parası yok demekki iskansız kalmış orası. Parası olsa cezasını öder iskanını alır. Atıyorum belediye 5 kat izin veriyorsa müteahhit 7 kat çıkıyor. 300.000 - 400.000 artık her neyse cezası verip izni alıyor. Satın almak istediğiniz binanın müteahhitide yapacaktı demekki parası bitmiş.miracuzunlar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 04-10-2019, 20:37:09iskanı olmayan eve elektirk doğalgaz bağlanması yasakdiye biliyorum ben. yani şantiye elektriği suyu kullanırsınız. iskan alamassanız başınız ağrır.
iskanı apartman olarak alıyorsunuz daire daire alamassınız. örneğin çevre düzenlemesi yaptırmadan iskan vermiyorlar. kurallar şartlar ağır biraz iskan için.