Siz nerede yaşıyorsunuz? Her şehrin ayrı yasaları mı var? Yalan olmasın 5-6 ay olmuştur sanırım iskan alınalı. 2 yıldır almaya çalışıyoruz 12 daire olduğumuz için herkesin birleşmesi gerekiyor bir türlü dediğiniz gibi tek daire alamadık. Her şeyi geçtim müteahhitin ssk borcu varmış batmış iflas etmiş müteaahhit onun borcu ödendi ondan sonra herkes birleşti o şekilde alınabildi, he bu 6 ay içerisinde yasa ya da bir şeyler değişmişse bilemem. Elektrik ve Su yanlış hatırlamıyorsam 2 kat fatura geliyor. 2 sene ödemek zorunda kaldık. Evin bulunduğu belediye ile bir görüşün isterseniz her şey çıkabilir. Ucuz alacam diye paranızla rezil olmayın bence.
Alınıyor hocam tek tek daireler için, ben gayrimenkul değerleme uzmanıyım birçok daire ekspertiz işlemi yapıyorum ve çokça karşılaşıyorum, 20-30 yıllık iskansız daireleri çok gördük bir sorunu olmuyor. Ufak tefek sorunları varsa bilemem, ha birde bazı bankalar kredi vermezler, literatürde olumsuz bir özelliktir bu durum ancak büyük bir soruna sebebiyet vermez, evin değerini düşürür ancak satışına engel değildir.